Reklama

Reklama

Žena za pultem

(seriál)
  • Slovensko Žena za pultom
Komedie / Rodinný
Československo, 1977, 10 h (Minutáž: 45–58 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiřina Švorcová, Petr Haničinec, Josef Langmiler, Dana Medřická, Jana Boušková, Jan Potměšil, Vladimír Menšík, Hana Maciuchová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(12)

Ľudské príbehy spoza pultu fiktívneho socialistického obchodu... Prvý diel seriálu Anna nastupuje vovádza diváka do jedinečnej predajne potravín, ktorá je niečím neobvyklá. Je akoby z inej krajiny - plná tovaru, dokonca aj zo zahraničia. Dalo by sa povedať, že pripomína Tuzex z tých čias. Anna Holubová nastupuje na miesto predavačky na oddelenie lahôdok. Jedinečnosť príbehu od začiatku stavia na skvelých dialógoch, situačnom humore a opravdivých ľudských vzťahoch. (RTVS)

(více)

Recenze (424)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hodnotím dílo, ne herečku hlavní role. A Žena za pultem je i přes vysoce negativní komentáře poměrně snadno zkouknutelná, tedy pokud se člověk přenese přes socialistickou propagandu a fakt, že by si to zasloužilo zkrátit tak na polovinu. Zkrátka nic úchvatného, na druhou stranu v porovnání s některými novějšími seriály o stovkách dílů ani nic úděsného. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Golfistom. Seriál, o ktorom ženy debatili počas desiatovych prestávok, v autobusoch na ceste do práce, A vôbec im nevadilo, že hrdinku tak podobnú im hra nejaká členka širšieho politbýra KSČ. Len si všimnite tú plejádu hercov čo v takých seriáloch hrali, a ako to hrali, a skúste porovnať so súčasnou "plejádou".:) !!!!! To, čo v súčasnosti vyrábajú naše telky (a je jedno či komerčné alebo štátna verejná) je proti Dietlovi obyčajné pche. ()

Reklama

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco v Americe se o pár let později rozplývali nad erotickými scénami z 9 a 1/2 týdne, či Základního instinktu, naše pokroková socialistická kultura měla již v roce 1977 svou legendární postelovou scénu Haničinec kontra Švorcová, která byla napodobována všemi možnými filmáři až do počátku 21. století...Prostě světe, kam se na nás hrabeš :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna z dokonalých dietlovek. Je mi jedno, že v konzumu tenkrát tolik lahůdek a potravin nebylo. Seriál je primárně o mezilidských vztazích, a na té úrovni je dokonalý. Vystižena je i atmosféra té doby, a ne vždy a všude jsou pozitiva, objeví se i kritika, samozřejmě uměřená. Filmařsky rovněž není co vytknout a členění podle měsíců roku je podle mne zajímavý nápad. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu co na tom všichni máte? Vždyt je obyčejný seriál o prodavačce ze samoobsluhy ,které se hroutilo manželství. Nejspíš vám vadí postava Jiřiny Švorcové ,protože je to komunistka no a co? Tady působí naprosto v pohodě. A nebo vám asi nejvíc vadí plný krám zboží? Já vyloženě samoobsluhu ze 70.let nepomatuju (byl jsem ještě mimi) ale v 80 .let ty krámy opravdu byli plný zboží ano nebylo od každýho 10 a víc druhů ,ale tak 2-3. Nebylo tolik uzenin a masa ,ale bylo tam všechno. Kdo jezdil na dovolené do Rumunska ,mě dá za pravdu ,že tady byl blahobyt. Tam byla těžká bída. Krámy prázdné maso žádné v samoobsluze byl jen hajzl papír ,víno či jiný alkohol ,sardinky to byl asi hlavní sortiment co tam bylo k máni a ten zbytek čehož bylo hodně poskromnu. To jen pro srovnání že tady jsme se měli relativně dobře. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (67)

  • Vedle nápisu „Potraviny“ na prodejně je vidět symbol pramene, který značí, že prodejna patří do národního podniku Pramen, provozující síť prodejen potravin v Československu. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (více)

Reklama

Reklama