Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Sneakers mám strašně rád :). Je o hackerech, kteří ověřují bezpečnost bank, až je jednou dostihne jejich minulost (kdy byli ještě crackery :) ). Film má spád, perfektní atmosféru, dobrou hudbu (podobnou, jako v A Beautiful Mind) a hlavně dějové zvraty, které nečekáte! Pro mě osobně je film natočen ve velmi zajímavé prostředí. Další mé oblíbené filmy ze stejného období jsou thriller Die Hard a komedie Trading places (moje ideální sváteční trojka :), na kterou se vždy rád podívám). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chytrý film, ač si občas pomáhá scénáristickými berličkami. Příjemně to celé graduje, leč párkrát měl přistoupit střihač a některé scény pokrátit. Režisér Phil Alden Robinson není žádný zelenáč, ač jeho filmografie čítá jen několik málo titulů. Snaží se zachovat autenticitu prostředí, klíčové momenty si hýčká a protahuje je o milé detaily, stejně úspěšně se mu daří budovat atmosféru. Navíc má půltucet solidních herců v čele s tím nejzkušenějším a nejzářivějším Robertem Redforem, který má špionáž v krvi. Víkendové odpoledne tenhle tým spolehlivě vyplní, trvalejší dojem nečekejte. Přesto spokojenost. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Začne to jako hackerský heist movie, v půlce se to zhoupne do špionážního thrilleru a končí to jako Mission: Impossible říznutá Dannyho parťáky. A je to celé strašně příjemné, vtipné, napínavé a překvapivé. Což je fakt zvláštní, protože bych nikdy nečekal, že a) bude takováhle struktura držet pohromadě, b) v jejím rámci bude fungovat mix naivních dobráckých (a dost divných) postav, uštěpačných wisecracků, infantilního humoru a chladného násilí. Stylem nejbližší film bych řekl, že tomu je Midnight Run s De Nirem, ale co se děje týče, to jsme úplně jinde. Každopádně je to velmi zábavná a velmi feel-good záležitost. A možná nejúžasnější na ní je to, že přes orientaci na technologie nezastarala. Jasně, je to plné CRT monitorů, tiosmšestek, kazeťáků a vůbec všech těchhle krásných věcí minulosti, ale Sneakers to prostě sekne. A i když jim scénář propůjčuje sci-fi schopnosti, nikdy to není nic do očí bijícího a hackování probíhá velmi vkusně, bez přeplácaných holografických interfaců. Robinson si vystačí se třemi dosovými obrazovkami a jednoduchými pixelovými animacemi. Nepůsobí to reálně. Ale působí to jako uvěřitelná součást filmového vesmíru. A já jsem jim to sežral. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě zklamáním! Čekal jsem mix filmů jako The Sting, Mission: Impossible nebo Ocean's eleven..toho mixu jsem se vlastně dočkal, ale dopadlo to tak, jako když pejsek s kočičkou dělali dort! :) Film má přes 2 hodiny a celou dobu jsem čekal až se rozjede..bohužel čekání trvalo právě ty 2 hodiny a rozjezd nikde! :( ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Slídilové v roce 2013 kulhají na obě nohy. Svět se snaží změnit pán s malým copkem, který uchovává malou krabičku, kterou sestrojil geniální matematik, v místnosti s tepelnými senzory ve střežené budově. Zabránit mu mají parťáci s Robertem Redfordem, kteří svůj tým pečlivě skládali tak dlouho, až byl sestaven dokonale k úkolu na obležení továrny na hračky. No, nebudu do nich dále šít, zápletky odpovídají času a prostoru. Pověnujme se tomu, že až na tuhle klíčovou dorbnůstku, se na Redforda a spol kouká i po letech s přátelským úsměvem a večer nebo odpoledne pokazit nemůže, ba naopak. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama