Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí zatím 11ti dílů, ovšem během dvou dní... One Tree Hill mě chytil a nechce mě pustit. Je to seriál, který se může ze začátku jevit jako taková ta klasická americká hloupost plná krásných mladých lidí s jediným životním cílem, a tím je sport, roztleskávání a párty. Ale když dáte seriálu šanci a vydržíte díl dva, zjistíte, že to tak jednoduché a hloupoučké vůbec není. Rozjeté je to slibně, ale když si představím, že je přede mnou ještě 8 sérií, tak se trochu obávám kvality. Zatím jsem ale spokojená, chodila jsem okolo seriálu několik let jako kolem horké kaše a pořád nevěděla, jestli do toho jít nebo ne... tak jsem ráda, že jsem to zkusila, stojí to za to. _____ Po týdnu jsem v polovině 3. série. Pořád je to bomba, Haley je úplně blbá a zbožňuju Nathana. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není seriál, na který bych se obvykle dívala, ale momentálně je pauza několika mých oblíbených seriálů, tak jsem zkusila One Tree Hill. Několik prvních dílů mi přišlo překvapivě nejslabších, ale neuvěřitelně mě to do sebe vtáhlo. První čtyři řady jsem zhlédla za 6 dní, tedy s tím, že jsem sem tam přeskakovala dopředu. Užívám si jej víc, než eg. 90210 či Gossip Girl, které jsou na můj vkus příliš "hollywood style, upper class, posh atd." Právě jsem zhlédla první díl páté série, který se odehrává o čtyři roky později, ale je tak depresivní, že si od One Tree Hill prostě musím dát pauzu a pouštím si svůj antidepresivní mix, jelikož je ho třeba. Btw. pobrukování úvodního songu se asi jen tak nezbavím. :) O 14 později - tak jsem dala One Tree Hill, resp. páté sérii druhou šanci. Depresivní nálada mě brzy opustila, ale po zhlédnutí páté a šesté série se mi původně chtělo konstatovat, že jsou doopravdy slabší než série 1-4, ale ony jsou prostě jiné. Děti dospěly. Na začátku první série jsem nemohla snést Brooke a Nathana, nyní jsem ukápla slzu právě jen kvůli Nathanovi. Nathan už prostě není ten floutek a stal se z něj strašný sympaťák (jak já mu přála, aby to dotáhl do NBA). Hayley mně vždy přišla docela otravná (nj, klasická paní učitelka), ale člověk jim tu lásku přál. Každopádně musím uznat, že pro mě hlavním motorem a důvodem sledovat tento seriál, byl v těchto řadách malý Jamie (vtipný, chytrý, chápavý - no, prostě zlatý) (+ jeho scénky se Skillsem viz vodítko na svatbě byly jedinečné). Po šesti řadách stále váhám mezi 3 a 4 *.... ()

Reklama

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Pocity po zhlédnutí první série: tenhle seriál je prostě naprosto RIDICULOUS. I can't even tell... Některý zápletky jsou prostě vyloženě směšný, nedávají smysl, irl jsou nemožný... Což se asi do jistý míry děje v každým seriálu/filmu, ale tady je to opravdu už přes čáru. Při sledování se popadám za hlavu a mlátím hlavou do zdi... Ale stejně to sleduju dál... Nedokážu vlastně ani vysvětlit proč. Je to vlastně hrozná blbost, ale baví mě, občas :D Podobné pocity přetrvávají i při sledování třetí série. I při sérii páté :D ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mi změnil pohled na život a řekl mi „Všechno bude zase v pořádku.“ Tato věta by nás měla provázet celým životem..."Na světě je jen jeden Tree Hill a je to tvůj domov!" Musím říci, že lepší seriál na světě není a asi ani nebude, protože tento seriál, se ve mě drží, ještě dva roky po jeho dokoukání. Ta neuvěřitelná hudba, která nás provází celým seriálem, ten famózní scénář na celých devět sezon... To je prostě něco, co je neopakovatelné... Sledovat, jak dospíváte a jak pěkně to může jednoho dne dopadnout, ale taky, jak nemusí. Tento seriál taky v nás vyvolá strašně moc pocitů, budete se smát a budete taky mnohokrát brečet. Prostě jej všem doporučuji, protože takový seriál vznikne jednou za život. Ještě musím něco napsat k poslednímu dílu, já jsem brečel jako malé děcko, protože všechny ty vzpomínky a nejvíc mě dostalo jak všichni společně zpívali naši známou píseň I don´t wonna be.... Tahle píseň nás provázela celým seriálem a je naprosto skvělá a výjimečná. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, štve mě tolik věcí (některé nesmyslné proměny charakterů, přehnaně načančané herečky,atd.), ale přesto jsem stále zvědavá, co bude dál, jak se vztahy zamotají či rozmotají. Každou chvíli miluju jinou postavu a nakonec se může ukázat, že ji další díl budu nenávidět. A je to fajn. První série je průhledným čajíčkem na začátek. Stále jsem si říkala, že už scénáristům musely dojít nápady, že vystříleli všechny zápletky a pak přijde druhá série a já žasnu. Sice mě stále štve několik věcí, ale seriál, ve kterém mě zaujmou snad všechny charaktery (až na Annu a Felixe, ti přestali být po 3 dílech zajímaví) si můj obdiv zaslouží. ()

Galerie (467)

Zajímavosti (60)

  • V původním pilotu Lucasovu nejlepší kamarádku hraje herečka Samantha Shelton pod seriálovým jménem Reagan. Potom ji tvůrci přejmenovali na Haley a roli svěřili herečce Bethany Joy Lenz-Galeotti. (Redík)
  • Natáčení One Tree Hill museli vždy na chvilku přerušit, když se vysílal kreslený seriál Simpsonovi. Chad Michael Murray a James Lafferty jsou velcí fanoušci seriálu a nechtěli ani jednu část vynechat. (Redík)
  • V 9. epizodě 8. série hrají Jamie (Jackson Brundage) a Alex (Jana Kramer) „Rock Band“. Alex při tom pustí pražec herní kytary, ale na televizi se přesto trefuje do not, což není možné, protože v této hře je k tomu nutné pražec držet a mačkat na něm tlačítka. (Agita)

Reklama

Reklama