Reklama

Reklama

Arrested Development

(seriál)
Trailer
USA, (2003–2019), 33 h 40 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Mitchell Hurwitz

Hrají:

Jason Bateman, Portia de Rossi, Will Arnett, Michael Cera, Alia Shawkat, David Cross, Jeffrey Tambor, Jessica Walter, Armie Hammer, Ron Howard, Judy Greer (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(84)

Obsahy(1)

George Bluth Sr. (Jeffrey Tambor), hlava rodiny, zakladatel a bývalý výkonný ředitel Bluth Company, která buduje malá sídla a obchoduje s nimi, je zatčený pro finanční podvody. Jeho manželka Lucille (Jessica Walter) se stává výkonnou ředitelkou společnosti, a do funkce prezidenta jmenuje svého nejmladšího syna Bustera (Tony Hale). Ten není pro funkci kompetentní, a tak se rodina obrací na Michaela (Jason Bateman), prostředního syna a dvojče jediné Bluthovic dcery Lindsay (Portia de Rossi). Ten se funkce ujme, a aby dysfunkční rodinu udržel pohromadě, přesvědčí Michael svého syna (Michael Cera) a rodinu sestry (David Cross, Alia Shawkat), aby společně bydleli v jednom z modelových domů Bluth Company.

Taková je výchozí situace pro sitcom, který si za pouhé tři roky svého trvání stačil vybudovat status kultu, a získal šest cen Emmy a jeden Zlatý glóbus. (Tom Riddle)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (54)

Starletka 

všechny recenze uživatele

První 3 série představují kultovní seriál s dost specifickým humorem, na který je potřeba si zvyknout a určitě není pro každého, ovšem když na něj přistoupíte, čeká vás neskutečná jízda, která je s každým znovu-shlédnutím vtipnější a vtipnější. Největšími přednostmi jsou určitě originalita, žádný laugh track, ale hlavně a především geniální postavy a herci. Za mě rozhodně vede Gob, ale také jsem si hodně oblíbila i obě Lucille a Lindsay. |||||| 4. série mění celý koncept a sleduje v každém díle vždy jen jednu postavu, což samo o sobě ještě není tragédie, protože jednotlivé příběhy se postupně začnou proplétat dohromady a právě v těchto momentech to bývá nejzábavnější. Ne, největším záporem je celkový ústup humoru, který se objevuje jen místy a už to prostě není ta nenáročná pohoda (upřímně některé díly jsou celkem dost depresivní). I tak nemůžu říct, že by se mi tato řada vyloženě nelíbila, ale jednou nejspíš stačilo. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

George Bluth (Jeffrey Tambor), hlava bohaté rodiny i rodinného byznysu, spáchal všelijaké podvody, jejich vinou tak rodina přišla o všechno. Její jediný svědomitý člen, syn Michael (Jason Bateman), proto nemá jinou možnost, než v zájmu rodiny i podniku převzít otěže. Jeho snahy ovšem (byť většinou neúmyslně) hatí barvitá sorta ostatních zábavných příbuzných, od matky, manipulativní alkoholičky a profesionální urážečky Lucille (Jessica Walter), přes sourozence – zakomplexovaný starší bratr, mág poloamatér a vášnivý řidič segwaye Gob (Will Arnett), rozmazlený dětinský mamánek Buster (Tony Hale), nejistá, líná a povrchní sestra-dvojče Lindsay (Portia De Rossi); přes rodinu Lindsay – její manžel, věčnými dvojsmysly mluvící neúspěšný herec a první světový analrapist Tobias (David Cross), jejich dcera, natvrdlá a přitom vyčůraná, o pozornost rodičů žadoníci Maeby (Alia Shawkat); až po jeho vlastního syna George Michaela (Michael Cera), který je sice zdánlivě vzorem ctnosti, zároveň ale tajně chová milostné city ke své sestřence Maeby. Charaktery jsou do jednoho pokřivené, sobecké a ve svojí podstatě nesympatické, což je paradoxně činí sympaticky upřímnými a lidskými. Herecky se potom jedná snad o tu nejnadanější sitcomovou sortu, Walter, Arnett, De Rossi či Cross předvádějí nezapomenutelné kreace, a ani takový Cera, kterého jsem nikdy neměl rád, za nimi v Arrested Development nijak výrazně nezaostává, zaryté seriálové a filmové fandy navíc potěší neobyčejně hvězdné obsazení vedlejších rolí či camea (výborná Liza Minnelli, Carl Weathers, Julia Louis-Dreyfus, Zach Braff, Charlize Theron). S čím ale AD stojí a padá, čím se odlišuje od ostatních, to je jeho koncept a humor. Sitcom jako žánr je všeobecně považovaný za učebnicovou definici odpočinkové podívané, sledující formulku „vypnout mozek, polechtat bránici“. AD ovšem bránici s největší pravděpodobností nepolechtá, dokud nebude mozek pracovat na plné obrátky. Slovní hrátky, fraška, satira, držkopády, dvojsmysly, trapasy, chicken dance, a hlavně přehršel odkazů a narážek na vlastní děj a dřívější vtípky, AD kombinuje všechny druhy humoru, nic mu není cizí, a nikdy nepřestává zahrnovat návalem nečekaných zvratů děje ani osvěžujícími pointami vtipů. Spolu s opakovaným sledováním tak nejeden vtip dostane další rozměr, je totiž jednoduše nemožné všechno stihnout napoprvé, byť se ostrovtipný vypravěč (Ron Howard) snaží diváka zuby nehty udržet v obraze. Zkrátka a dobře, Arrested Development nemá na seriálovém poli konkurenci jednoduše proto, že se jedná o tak specifický výtvor. Po třech komplet zopakováních seriálu jasná srdcovka. PS pokud neumíte výborně anglicky, tak se o to radši nepokoušejte, domnívám se, že by to celé vyznělo jako jeden velký neúmyslný trapas. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Arrested Development je seriál ktorý v amerike neskutočne zbožnujú, a tiež seriál, ktorý spravil nevídané hviezdy z hercov ako Jason Bateman a Michael Cera. Celý seriál je poňatý veľmi zvláštnym spôsobom, kde absurdita strieda absurditu a všetko sa to točí okolo udržania rodiny a firmy. Cez všetky myšlienky hlavných predstaviteľov sme vedení rozprávačom, ktorý raz dej obohacuje a inokedy pôsobí až neskutočne vtieravo. Všetky inteligentné a celkom vtipné osudy a dejové línie sú odsunuté na kraj aby ich nahradili totálne zbytočné a samoúčelné príbehy, ktoré uberajú príbehu na hodnote. Herci sú bezchybný a vidieť že si užívali každú jednu sekundu. Len ma mrzí že seriál nešiel do hĺbky a len okrajovo sa dotýkal každej jednej zo zúčastnených postáv. Nie je to totiž seriál o charakteroch s ktorými sa môžte stotožniť ale o bláznivých situáciach jednej disfunkčnej rodiny, ktorá dakedy koná až príliš iracionálne. Záleží na vás čo od komediálneho seriálu očakávate. som zvedavý na film a postava Charlize Theron bola absolútne ohromujúca. 1 séria 60%, 2 séria 60%, 3 séria 70 %. slabšie 4 hviezdy. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Krsný otec komediálny seriálov nového milénia, ktoré pravdepodobne právom ostáva v tuzemsku nespoznaný. Totižto sledovať všetken ten perfektne načasovaný humor, tie skvostné running jokes a všetky tie neuveriteľné a skvelo obsadené postavy inak, než v originále, je hriech. Škoda, že to v tom najlepšom sekli a tretia séria bola na hodne dlhú dobu posledná. Comeback od Netflixu (4. Séria, 15 dielov) totižto, aj napriek angažovanosti všetkých postáv a par skvelým momentom, pôsobí neucelene. Následný 22 dielny remix, v ktorom strihači predviedli neuveriteľný kus roboty, dáva väčší zmysel, viacej zabaví a upúta, no podobný výsledok mohol byť hneď. Ale bol som vďačný za každý moment s touto bandou, akokoľvek nezábavné niektoré epizódy dokázali byť (Michael so synom, Lindasay). ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ hodnotenie po prvej sérii - Arrested development ma poriadne chytilo, ale pár chybičiek by sa našlo. Ako píše Tom Riddle - Michaelovo rodinné moralizovanie často lezie na nervy...Ale vyvažujú to skvelo napísané ostatné postavy - moji favoriti sú Tobias(!!!), Gob i George Michael...Vtipnosť narastá, čím viac si človek zvykne na postavy a Arrested development je určite svieži vietor medzi sitcomami...Update:Druhá séria takisto skvelá, opäť geniálne cameá(Zach Braff ako never-nude:D), ale hlavne výdatná porcia zábavy...A len tak mimochodom, Arnettove imitovanie sliepky ma vždy dostane do nekontrolovateľných 5 minútových výbuchov smiechu...Update #2:Po tretej sérii môžem len povedať, že Arrested development je proste geniálna záležitosť, úplne si zaslúži svoje Imdb hodnotenie a nechápem jeho zrušenie po troch sezónach. O to viac sa ale teším na sľubovaný film. Bude to určite bomba. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (35)

  • Neobvyklé jméno Maeby tvůrce vymyslel spojením jmen jeho dvou dcer, Maisy a Phoebe. (Tom Riddle)
  • Před každým reklamním blokem obrazovka zbělá, místo aby zčernala, jak je to obvyklé. (Tom Riddle)
  • Internetové stránky, které se v seriálu objevují, jsou skutečné. Schválně si zkuste jít na www.imoscar.com či www.barrygood.biz. Další stránky jako www.never-nude.com, www.freeannyong.com a www.imnoscar.com byly taktéž funkční, ale dnes už nejsou. (Tom Riddle)

Související novinky

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Bratři Russovi chystají vlastního Bournea

Bratři Russovi chystají vlastního Bournea

01.06.2014

Tomu se říká skok do první ligy. Bratři Russovi se dlouho drželi v televizi, kde pomáhali se sitcomy jako Community, Happy Endings nebo Arrested Development. Pak ale dostali velkou šanci od Marvelu,… (více)

Reklama

Reklama