Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

tron 

všechny recenze uživatele

"Jediný rozdiel medzi zbabelcom a hrdinom je v tom, že hrdina si pre tú ranu dôjde." Návrat k atmosfére prvej časti, čo ale divákov (prekvapivo?) príliš nezaujímalo. Séria Rocky, to nie je len výstižná ukážka 80. rokov v americkej kinematografii, ale aj exkluzívna ukážka toho, ako si žil Sylvester Stallone: od zadumaných a skromných prvých dielov, sa čoraz smelšie preboxoval do namyslených a zbytočne mamonárskych epizód, kde išlo už len o scény z ringu a nerealistických, "komiksových" súperov (Mr. T, Hulk Hogan, Dolph Lundgren). V nenávidenom Rockym 5 sa herec i jeho hrdina (a vlastne i režisér Avildsen, ktorý mal po skvelej jednotke robiť aj dvojku, ale nakoniec sa k sérii vrátil až práve v päťke) pokorne vracajú na začiatok. Znova sú odpísaní, znova od nich nikto nič nečaká, znova nosia klobúk, znova je všetko smutné a špinavé. Nie je to najlepší diel ságy, ale patrím k tým, ktorí v nej vyhľadávajú skôr tie melancholickejšie (originál, dvojka, šestka) než akčnejšie časti (trojka, štvorka). Diváci na začiatku 9O. rokov stále frčali na nenáročných akčných jazdách, takže ich radikálna zmena štýlu (či skôr návrat ku koreňom) neoslovil, i tak ale snímka, o ktorej sa sem-tam zvykne hovoriť ako o prepadáku, v skutočnosti celosvetovo trhla temer 12O miliónov dolárov, čo pri rozpočte 42 naozaj nie je zlý kontumačný výsledok. Sly do scenára o.i. zakomponoval dosť zo seba resp. zo vzťahu k svojmu synovi Sageovi, ktorý žiaľ napokon predčasne zomrel vo veľmi mladom veku. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Ne úplně povedené pokračování jinak vynikající Rockyho série. V pětce Rockyho jsem postrádal kouzlo předchozích dílů. Rockyho trénink, hlavního záporného hrdinu (žádný Ivan Drago), hudbu, víc dojemných scén a rozhodně emocí. Pátej díl je pro mě díl na který se párkrát z nostalgie podivu ale pokud mám na výběr z pěti dílů po tomto šáhnu až jako po posledním. Na jednu stranu jsem rád, že vznikl další díl o mém oblíbeném boxerovi ale zase na druhou mi přijde tento díl jako zbytečný a že možná i trochu kazí celkový dojem na Rockyho sérii, což je velká škoda. Z nostalgie mu ale i přesto dávám 3 hvězdičky. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Páté pokračování Rockyho není tak kvalitní jako čtyřka, ale rozhodně to není žádný odpad nebo dokonce jak tady někdo píše díl, který neměl nikdy vzniknout. Sly si tentokrát nesedl na režijní židličku a možná je to škoda. Scénář je pravda, že místy pokulhává, ale zas tak špatné to není. Kdyby tento díl byl natočen dřív tak by byl hodnocen mnohem lépe. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po osmdesátkově epické čtyřce se bitvou století působila komorní pětka vracející se k sedmdesátkovým kořenům rozpačitě. Ale s odstupem ji hodnotím jako moc fajn uzavření série (po kterém jsme dostali ještě fajnový epilog). Sly se tu vyrovnává se svým celoživotním strachem z pádu z hvězdných výšin zpátky na dno a celý ten hořkosladký návrat na začátek, druhou šanci i zklamání se v trénování nového boxera, krizi se synem i závěrečný pouliční souboj bez rukavic, to vše Sly vymyslel pěkně. Stejně jako poslední scénu filmu, v níž Rocky symbolicky zjišťuje, že schody po kterých v rámci tréninků vždycky běhal vedou k muzeu umění. V kinech ale film propadl, což spolu se slabým ohlasem třetího Ramba přimělo Slye nechat obě postavy dalších 15 let spát. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Rocky IV a V si snáď ľudia v hodnotení pomýlili. Ničím, okrem paródie na Studenú vojnu, nevybočujúcu, motivačne klišoidnú kopírku predošlých častí, vystriedala konečne dráma pripomínajúca jednotku, kde Stallone má zase aj čo hrať, no schytáva o 30% menej. Navyše namiesto nezmyselných comebackov, sprevádzaných patetickými rečami, sa konečne raz na to vysral (spoiler pre tých dvoch ľudí, čo to ešte nevideli). Jediný Rockyho súboj je tak pouličná bitka, do ktorej je oveľa realistickejšie sa nechať vyprovokovať, ako odhodlať sa z blbého dôvodu na ďalší zápas, ktorému predchádzajú mesiace trénovania. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Postavu Tommyho Gunna hrá pravý boxerista Tommy Morrison, ktorý v 52 zápasoch vyhral 48x (43 K.O.), z toho mal 3 prehry (1 proti Lennoxovi Lewisovi) a 1 remízu. V roku 1996 mu zistili, že je HIV pozitívny. Umrel 1. 9. 2013 ako 44 ročný. (kaladze77)
  • Choreografii závěrečného souboje pomáhal vytvořit známý wrestler Terry Funk. (Karlos80)
  • Po závěrečných titulcích následuje záběr na sochu Rockyho (Sylvester Stallone) u schodů ve Filadelfii. (griph)

Reklama

Reklama