Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

kitano 

všechny recenze uživatele

Clovek by povedal - huh....piaty diel, to bude len o zmikani penazi a mlateni prazdnej slamy. Na moje mile prekvapenie, ono to nieje prevda. Film je sice o vela komornejsi ako tie predchodzie, Rocky Balboa je vsak stale ten spravny sympatak, ktory sice nema hlavu genia, ale ma velke srdce. A naviac stale riadny uder. A to znova dokaze ked rozflaka drzku o desat rokov mladsieho nafukanca. Jednoducho, kto ma Rockyho rad, pacia sa mu uplne vsetky filmy. Cela seria vlastne mapuje celu jeho boxersku karieru, aj s vrcholmi aj s padmi, cim si divak k tejto serii dokaze lahko vytvorit citovy vstah. To sa stalo aj mne a mam rad uplne vsetky diely, vratane tohto posledneho. Rocky je pre mna hned vedla El Mariachho, Sanyura, Leona jedna s najlepsich filmovych postav. (8/10) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ahoj, Rocky. Abych byla upřímná, nikdy jsi mi k srdci nepřirostl. Promiň, Rocky, ale jsi prostě moc blbej; já vím, když se jeden nechá pořád mlátit do hlavy... Dej ty pěsti dolů, jsem jen upřímná a říkám ti, co stejně každý vidí a slyší. Přestaň se tvářit jako spráskaný pes a blábolit něco o srdci, vůli a tyhle kraviny, vždyť je to příšerné klišé, dokolečka dokola ve všech filmech se sportovní tématikou. Prostě jsi takový tupoun, až mi to leze na nervy, asi bys měl akorát boxovat a vůbec neotvírat klapačku. Tvé osudy jsou jak přes kopírák - s mírnými odchylkami - nahoru a dolů, extáze, deprese, zvednutí se, umlácení nepřítele, extáze... Pravda, ten pátý příběh se trochu liší, tváří se jako rodinné drama, okrajově lízne i sociální téma, do ringu už lezeš pouze jako trenér a realizuješ se přes svého žáka. A tvým největším nepřítelem je ten bohatý černoch, asi promotér či co, tak zlý a chamtivý, až působí jako trapná parodie. Ale nakonec je to stejně o tom, jak jsi skvělý boxer, každého zmlátíš do krychličky a všichni obyčejní lidi ti aplaudují a mají tě rádi. Já tedy ne, víc mě zajímal osud tvého synka než tvůj, ovšem ani tam se žádné překvapení nekonalo. Nesnáším tyhle pateticky kýčovité konce, kdybys v závěru skončil jako invalidní troska, tvůj syn úspěšně pokračoval v započaté dráze malého kriminálníka a manželka se na Tebe vyprdla, pak bych uznale pokývala hlavou a přihodila jednu hvězdičku do slušného nadprůměru. Takhle vidím, že se dál ždímá dávno suchý hadr, využívá se popularita tvého jména, nic se nemění. Pro mě jsi jen snesitelný průměr, Rocky... a vážně: radši nemluv, pak se z tebe stává velmi těžko snesitelný průměr. 55% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stallonův návrat k původnímu konceptu jedničky,který zhýčkaní diváci předešlých popcornových hitů nepřijali a odsoudili...typické chování.I když sám Sly tvrdí že tenhle díl nemá rád,je to podle mě jen zástěrka kvůli fanouškům.Osobně si myslim že přesně takhle si Sly konec představoval a taky ho tak kdysi natočil.Pro mě je pětka sice druhá nejméně oblíbená,ale o proti příšerné dvojce je to naprosto artová pecka.Ovšem díky bohu za Rockyho Balbou. 70% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ak som napísal, že Rocky v podaní Stalloneho je skvelý, v piatom pokračovaní to miestami neplatí!!! Sly je dosť často príšerný, zbytočne prehrávajúci a otravný!Dej sa síce vracia tam kde celá séria začala, na filme sa podielali tí istí ľudia, čo na jednotke...Vtip je v tom, že nič už nefunguje ako pred tým.Sly ako scenárista odviedol asi najhoršiu prácu, hoci posledná polhodinka bola viac než dobrá..Vzhľadom na tento fakt a kvôli tomu, že séria Rocky mi prirástla k srdcu pod *** nejdem:) Mimochodom, ta fotosession na úplný záver bol výborný nápad! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rocky se konečně smířil s tím, že už mu zdraví neslouží, a měl by jít do boxerského důchodu. Ujme se mladého boxera, který mu připomene sebe samého na počátku kariéry. Jenže chlapci jde hlavně o slávu, takže Rockyho trenérskou stáj opustí. Veřejnost ho ale nepřijme, takže zpruzený mladík zajde za Rockym, a utká se s ním přímo na ulici. Filmu na zábavnosti trochu ubírá absence klasického schématu předchozích dílů, kdy se Rocky dostal na dno, potom trénoval (běh do schodů!) a nakonec dal na budku záhorákovi. Jinak moc nechápu výtky, že se jedná o nejhorší díl. Mě mnohem víc nudila trojka, která se nenápaditě snažila napodobit díly předchozí, a ještě k tomu byla tupá. Takže, žádná sláva to není, ale bitka na konci docela ujde (strohá, tvrdástreetfight:-). A závěrečná hláška, v níž se Rocky přizná, že do teď netušil, že na těch tolikrát vyběhnutých schodech (a to tam má i sochu!) se skrývá galerie, je perfektní. („Budeš mít rád Piccassa.“ „Ale jo, já mám rád skoro každýho.“) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)
  • Choreografii závěrečného souboje pomáhal vytvořit známý wrestler Terry Funk. (Karlos80)

Reklama

Reklama