Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (420)

Djoker 

všechny recenze uživatele

O nás, pro nás. Když se do kanceláří společnosti Dunder Mifflin dostane divák, který ještě neměl tu čest pracovat v podobném ústavu, tak si naivně myslí, že jde o značně nadsazenou fikci. Každý bílý límeček, ale jistě potvrdí, že toto je bohužel krutá realita vyšperkovaná do dokonalosti díky přesně zvoleným hercům a vybroušeným scénářům. Pomluvy, naschvály a flákání, ale i lásky či přátelství. To vše kancelářské krysy zažívají každý den. Kancl není pouze komediální špičkou, obsahuje totiž i jednu z nejsilnější romantických linek napříč seriálovým světem. Všem postavám samozřejmě kraluje velký šéf Michael Scott, který potvrzuje další pravidlo z praxe, že na vedoucí pozici je vždy ten nejlínější blb a největší tlučhuba z celé firmy. Říkala ona! S1 - S6: 95% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by mezi britským originálem a americkým remakem byl nějaký výrazný kvalitativní rozdíl. Gervaisův "Office" přišel s ústřední čtveřicí postav, na kterých byl seriál postaven. Novější verze ale díky americké tendenci vyprávět donekonečna potřebovala širší paletu postav, a v tom je právě její kouzlo. Živý svět kanceláře plný různorodých existencí poskytuje poměrně plodnou půdu k vytváření komických situací, byť se ústřední děj buduje kolem hlavní čtveřice. Carell je ve své roli výborný, ale osobně jsem se bavil více u Gervaisových kreací, které ve mě vyvolávaly akutní pocity trapnosti. Carellovy výstupy se od trapnosti spíše přesouvají k projevům totální mentální zaostalosti ve smyslu "kam až může lidská blbost zajít". Američani si ale svůj produkt chrání, a proto na rozdíl od britského šéfa kanclu, se pro nevyhození Michaela vždycky nějaký důvod najde. A oni ho nejen chrání, oni si ho natolik oblíbili, že se nad ním slitovali a věnovali mu vztah s ženou! Tohle by asi v britské verzi neprošlo:-) ()

Reklama

Faidra

všechny recenze uživatele

Bylo mi řečeno, že hlavní důvod, proč zpravidla vznikne remake, je to, že Američani většinou neovládají moc cizích jazyků, jsou líní číst titulky a dabing tam nemá zrovna tradici (a taky nějaké ty menší kulturní rozdíly, které by nebohý divák nepochopil a měl z toho mindrák). Tudíž když vznikají předělávky britských seriálů typu Life on Mars nebo Office, musím se zeptat: Amíci nerozumějí anglicky? ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

That's what she said! Po kladných ohlasech na tenhle seriál jsem se kdysi dávno rozhodl zkusit pilot. Britský originál neznám, takže mě naprosto neobvyklý pojetí zastihlo nepřipraveného a bohužel i odradilo. Snad půl roku jsem se prokousával první řadou (nějakých pět dílů!), ale pak jsem tomu propadl a během pár týdnů jsem nakoukal pět řad a musím uznat, že ten seriál je geniální. Takže lidi, pokud se vám taky stalo, že první epizody vás nenalákaly, dejte tomu ještě šanci, protože někdy od druhé řady je to neskutečná jízda. Nebudete litovat. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bytostně nesnáším remaky a jejich tvůrce bych nejradši připravil o genitálie. Přesto tentokrát poprvé v životě hodnotím kopii lépe než originál. Určitě mám radši anglický humor, ale v případě tématu trapnosti je pro mě trapnost v americkém balení daleko zábavnější. Pravděpodobně to bude proto, že se všeobecně při trapných scénách stydím za jejich stvořitele, ale tady jsem se přes smích stydět nestačil. ()

Galerie (1 719)

Zajímavosti (138)

  • Seriál musel přerušit produkci v listopadu 2007 z důvodu stávky scénáristů. (don corleone)
  • Postavy často mluví o podniku Pour Richards Pub, který se ve Scrantonu skutečně nachází. Jde o bowlingovou halu. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama