Reklama

Reklama

Jednotka zvláštního určení

(seriál)
USA, (2006–2009), 50 h 17 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

David Mamet

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Dennis Haysbert, Regina Taylor, Robert Patrick, Audrey Marie Anderson, Max Martini, Abby Brammell, Michael Irby, Scott Foley, Demore Barnes, Alyssa Shafer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(69)

Obsahy(1)

Aké obete musia prinášať rodiny vojakov a dôstojníkov, pracujúcich v extrémne utajených jednotkách amerických ozbrojených síl? (oficiální text distributora)

Recenze (50)

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Shieldu jsem čekal vážně víc než jen hloupé mise kombinované s neuvěřitelně otravnými manželkami na vojenské základně... Kdyby se tvůrci zaměřili víc na mise samotné, vyhodili manželky, tak by se na to snad dalo i dívat :). Takhle bohužel jen 20% a po třetím dílu jsem to vzdal... A je to vážně škoda, protože Dennise Haysberta mám od 24ky hodně rád :(. Pokud chcete kvalitní seriál z vojenského prostředí, tak jste na špatném místě - dejte si raději "Bratrstvo neohrožených", novější "Over There" nebo "Generation Kill"... :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Extrémně rozporuplný seriál, který skáče od špatného dílu ke slušnému a od průměrného nápadu k hodně dobrému. Postavy jsou po chvíli průhledné a zapojení manželek vojáků je zajímavé, ale přitom ne plně využité. Mrzí mě, že většina děje mimo vojenské akce je vyplněn hlavně manželkami, jejich podváděním svých manželů a pochybných aktivit, které neprospívají pořádně k celkovému slušnému dojmu ze seriálu. Po několika dílech tento seriál pravděpodobně divák opustí, protože nemá hlubší význam. ()

Reklama

Drachen 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale naprosto stejné jako Act of Valor. Ten seriál si naprosto nezaslouží mít pouhých 55%. Drtivá většina lidí si stěžuje na to, že se tam objevují scény s jejich manželkami, které řeší obyčejné i neobyčejné problémy mezitím, co jejich manželové někde nasazují krky. Nechápu, co na tom někomu může vadit. Přidává to tomu jedině na realističnosti, že to sou obyčejní lidi. Popisuje, jak se jejich osobní problémy mísí do práce a jak je to nebezpečné. Jen se to většině nelíbí, protože tam chybí ta správná akce a speciální efekty, které ano, pokulhávají, ale co čekat od nízkorozpočtového seriálu. Ten seriál si nezaslouží mít 55%. Proto dávám za 5. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Imdb hodnotenie je podla mna ovela "pravdivejsie" ako to, co sa nachadza na tejto stranke. Tvorca, producent a hlavny scenarista David Mamet nie je ziadny niktos, za scenar k divadelnym hram dostal Pulitzerovu cenu a nominacie na Tony (nieco ako divadelny Oscar). Jeho filmy mali vitazstva a/alebo nominacie na Oscaroch, Zlatych globusoch, na festivaloch v Benatkach, Cannes atd... To len pre predstavu neznalych, ktory mozu byt lahko odradeny celkovym hodnotenim. Serial The Unit je specificky tym, ze svojou vojenskou tematikou s vacsou pravdepodobnostou viac zasiahne muzske publikum. To zaprve. A za druhe, v takomto americkom seriali sa da ocakavat nadych patriotismu (podla mna by bol takyto typ serialu podobny vo vacsine krajin). No podstatna je zabava. A tu serial ponuka dokonalo. Nepoznam podobny serial zaoberajuci sa tajnou vojenskou jednotkou na takej urovni. A ktory chlapec nesnival ked bol maly o tom, ze je sucastou podobnej jednotky? Niektorym to ostalo aj do dospelosti. :) Tak teda - drviva vacsina dielov bola nadpriemerne zaujimava a napinava, navyse zvladnuta vyborne aj technicky. Casting vysiel na vybornu, celej jednotke sefuje skvely Dennis Haysbert, ale aj ostatni clenovia a rodinni prislusnici boli najdeni vydarene. Je sice pravda, ze viac ma (logicky) zaujali samotne misie, ako "rodinne problemy" rodin clenov jednotky, no zaroven treba spomenut, ze doraz BOL kladeny na dane misie a aj rodinne sceny neboli take nudne, ako to tu vela ludi popisuje. Pravdu povediac serial som videl uplne cely, komplet 4 serie, takze mozem s istotou potvrdit kvalitu, ktora sa udrzala az do konca a pri sledovani posledneho dielu mi bolo skutocne luto, ze viac casti uz neexistuje. 8/10 ()

harry.callahan 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem narazil náhodou na jednom internetovém fóru. Z počátku jsem měl obavu, že se bude jednat o klasický americký B seriál. Po první sérii jsem se nemohl od seriálu odtrhnout, kdy atmosféra, úkoly a jednotlivé mise jednotky z různého prostředí byly skutečně vynikající. Mnozí namítnou, že se jedná o americká super hrdiny v akci, co namítnou ano je to tak, o to přeci ale jde. Kdo četl pár knížek Toma Clancyho, tak jako by příběhy ožily. Ano jsou zde scény ze života vojáku ze základny, ale i to k tomu patří. Po shlédnutí všech čtyř sérii mohu opravdu říct, že tento seriál si skutečně najde své příznivce a odpůrce. Kdo se zajímá o voj. techniku apod. myslím, že může být také spokojen. Herecké obsazení je u mě za 1. Nedávno jsem dal na doporučení a shlédl několik dílů Flashpoint a Generation Kill kdy u těchto seriálu jsem byl zklamán, nulová atmosféra a příběhy zcela o ničem. Doufám, že si celá série zaslouží ještě 5 sérii. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (8)

  • První úvodní znělka je předělávka pochodové písně námořní pěchoty "Fired up, feels good." (Sharky95)
  • V seriálu se nedozvíme skutečné jméno jednotky. Pouze krycí název: „303. skupina logistických operací“. (Sharky95)
  • Molly Blane (Regina Taylor) hovorí, že Hector Williams (Demore Barnes) nebol vyznamenaný Purpurovým srdcom (Purple Heart). Medzi jeho stužkami, ktoré drží v ruke, sa však Purpurové srdce nachádza (v krúžku). Teoreticky by tiež mohlo ísť o stuhu Vyznamenania Záslužnej légie (Legion of Merit), ktorá vyzerá dosť podobne, avšak tá by sa potom mala nachádzať o riadok vyššie, medzi Striebornou hviezdou (Silver Star) a Bronzovou hviezdou (Bronze Star). Medzi ostatné vojenské vyznamenania Hectora Williamsa patrí: Vojenská pochvalná medaila (Army Commendation Medal), Vojenská medaila za úspechy (Army Achievement Medal), Vojenská medaila za vzornú službu (Army Good Conduct Medal) s bronzovou sponou za opakované udelenie, Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal) s bronzovou hviezdou, Medaila za službu v juhozápadnej Ázii (Southwest Asia Service Medal) s dvoma bronzovými hviezdami, Medaila za nasadenie vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Expeditionary Medal), Medaila za službu vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Service Medal) a Vojenská stuha za službu v zámorí (Army Overseas Service Ribbon) s číslom 4 za opakované udelenia. (koba)

Reklama

Reklama