Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1930, v USA panuje prohibice a Chicago ovládá gang Al Caponeho. V boji o miliardy dolarů plynoucích z nelegálního prodeje alkoholu korumpuje úplatky představitele města a policie a likviduje obchodníky, kteří od něj alkohol odmítnou koupit. Jeho heslem je, že s dobrým slovem a pistolí dojde dál než jen s dobrým slovem. Do Chicaga je vyslán zvláštní zmocněnec ministerstva financí Eliot Ness, který má řídit vládní akci proti distribuci lihovin a proti násilí. Dozví se o velké zásilce whisky a ve spolupráci se zvláštní policejní jednotkou vykoná razii ve skladu. V bednách však alkohol není. Al Capone, tisk i zkorumpovaní policisté se mu vysmívají. Setkání s poctivým pochůzkářem Jimem Malonem ho přivede k myšlence vytvořit malý neúplatný tým. Spolu s Malonem vyberou na policejní střelnici nejlepšího střelce, Itala Georga Stonea, původním jménem Guiseppa Petriho. Čtvrtým mužem se stane policejní účetní Oscar Wallace, kterého Nessovi poslali z Washingtonu. Ness prohlašuje, že chce využít všechny zákonné prostředky k tomu, aby Al Caponeho dostal do vězení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (908)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Western z dob prohibice. Čtyři neúplatní policisté rozhodně nejsou abstinenty, ale trpělivě s konzumací alkoholu čekají na dobu, kdy bude zákonem povolen. A místo toho, aby popíjeli drahou lihovinu schováni za domovními dveřmi (jako jejich kolegové), tak se rozhodnou nesmyslný zákon chránit za cenu vlastních životů. Je to trochu absurdní, ale dobře natočené. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

O tom, že Connery a De Niro jsou brilantní heci psát nebudu, to snad už ví každy. Ovšem tenhle film mi ukázal, že i Andy Garcia je setsakra dobrej a i když z Kevina Costnera neskáču radostí do peřin, tak i on se docela vytáhl. Vlastně se na tomhle filmu sešla skvělá parta lidí, která mi přirostla k srdci. A úvodní melodie Ennia Morriconeho mi zní v uších ještě teď. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Z toho množství emocí a filmového umění, které dal De Palma do Neúplatných, jsem se kolikrát přistihl, že jsem zapomněl dole čelist. Akční stránce jasně vévodí dech beroucí scéna z metra, Morriconeho hudba dodává válce s alkoholem i záporáky nenapodobitelnou auru a herecká smetánka v ústředním týmu hvězd definitivně dodává pocit, že takhle už by se dnes gangsterka nenatočila, což je možná ten důvod, proč k těmhle zlatým s přibývajícími léty tíhnu čím dál víc. Prohibiční mafiánka je sice úplně jiná než cokoli od Leoneho, Coppoly nebo Scorseseho, přesto se zapsala zlatým písmem. Může za to sice dokonalá druhá polovina, ale i ta první, přestože v tempu občas překvapivě zadrhává, je svým způsobem nezapomenutelná, protože ta hmatatelná dobová atmosféra je úžasná. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní mafiánská kriminálka a zřejmě další důvod k tomu, abych si na tento žánr v budoucnu více posvítil. Parta kolem Costnera je plná sympaťáků (osobně mi ve své roli nejvíc sedl Garcia), takže jí člověk fandí, De Niro jako Capone taky není k zahození a příběh se celkem vyvedl (a třeba to zaměnění porot byl perfektní nápad). Po technické stránce též nemám námitek. K dokonalosti mi zde něco málo přebývá (kupříkladu asi budu patřit k té hrstce, která neocení nesmrtelného plazícího se Ira poté, co do něj vysolili celý zásobník Thompsona) a taky třeba ta scéna na schodech...v originále, tudíž v tomto filmu, mi přijde moc na efekt a docela nudná, zatímco začátek Bláznivé střely 3 pro mě dostal nový, ještě o dost vtipnější rozměr, který pro mě bez znalosti Neúplatných neměl dříve ty patřičné grády. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nedotknutelné považuji za mírně přeceňovaný film. Ano, jedná se o velice vydařený kus filmařiny, ale přesto se tam nějaké mouchy najdou. Třeba hudba Ennia Morriconeho je sice krásná, ale řekl bych, že zcela nevhodně použitá. Při přestřelce na kanadsko americké hranici například jsou k slyšení velice sentimentální motivy, to mi však nepřijde moc na místě. A takových nepatřičných hudebních kulis je zde více. Nevím, jestli to měl být nějaký inovativní záměr režiséra, ale moc to nefunguje. Seana Conneryho skutenčně uznávám, ale že by zrovna zde zahrál takový výkon, aby získal Oscara? Vždyť role je napsaná tak, že ani nějaké velké hraní neumožňuje. Zde tedy byla akademi zase pořádně mimo mísu. Ale to není chyba filmu. Brian De Palma každopádně umí skvěle točit přestřelky. Ty v Nedotknutelných jsou stejně bravurně sestříhané a napínavé jako ty c Carlitově cestě. V tomto je tento režisér skutečný mistr. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (54)

  • Frank Nitti po uvěznění Ala Caponeho převzal jeho říši. Jeho skutečný skon se liší od osudu přisouzenému jeho postavě (Billy Drago) ve filmu. V roce 1943 měl Frank prudký spor s několika šéfy v Chicagu. Když pochopil, že si právě podepsal ortel smrti, spáchal ve svém domě sebevraždu. (Kulmon)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. června 1987 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama