Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Rozhovor 10
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Rozhovor 10

Recenze (557)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý silno odkazuje na éru seriálov ako Akty X či Twin Peaks. Seriál, ktorý produkuje dnes už takmer legendárny sci-fi tvorca J.J.Abrams. Seriál, ktorý vás vtiahne do sveta, v ktorom je pokrok nutný aj za cenu tisícov obetí. Fringe ma hodne zaujal svojím témou a celým univerzom, pretkaným vysoko koncentrovanými prvkami sci-fi a mystérie. Spracovanie je výborné, aj keď celkovo na mňa seriál pôsobí dojmom, akoby sa Abrams bál prekonať sám seba a zámerne pretkával inak seriózny sci-fi thriller vtipnými prvkami, ktorými sa snaží odľahčiť takmer každú situáciu. A práve preto musím sklamane povedať, že ma jeho Lost, či Goyerov FlashForward bavilo viac, a to je veľká škoda. Seriál ako taký však za zhliadnutie rozhodne stojí. Po dlhšom čase musím zmeniť názor - po zhliadnutí mnohých ďalších dielov už viem, že Fringe je brilantný a rozhodne lepší než Lost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fringe je jasný příklad seriálu, který na sebe strhne pozornost a má zaryté fanoušky ještě dřív, než je vůbec odvysílaná první epizoda. Může za to hlavně neprůstřelná "Abrams" reklama, které se nedá nic upřít. Seriál vypadal vážně na televizní událost. Když přišly první díly, byl jsem úplně nadšený. Všechno to působilo jako temnější a promyšlenější Akta X. Nadšení ale opadlo hodně brzo. Seriál prakticky po pěti epizodách zaběhl do stereotypu. Rámcovité a nezajímavé postavy, vynucené konspirace a nesouvislé případy začaly nudit okamžitě. Zápletka dílu probíhá ve stylu "problém - profesor na něm kdysi pracoval - šílené cool řešení", a to mě prostě nebaví. Fringe ztratil svoje kouzlo jen chvíli po tom, co ho získal. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Psychokinéze…Umělá inteligence… Nanotechnologie…Kybernetika…Genetika.…. Zvláštní seriál. Na začátku dílu je záhada. A taky křik a hrůza. A pak ,,jen“ tuctová kriminálka na pokračování. Scénáristé se snaží poutavě vyprávět, servírují takovou fůru zajímavostí ze světa sci-fi, moderních technologií a věcí, jež jsou mimo rámec lidského chápání, až zjišťuji, že mě to vlastně nezajímá. Je mi podsouván tajemný VZOREC, občas (jako by mimochodem) se objeví postava. Záhadná. Každý díl kousek. Nebo taky ne. Nedokáže mě to udržet v napětí. Mám podlehnout dojmu, že kdosi experimentuje a celý svět je laboratoř. Spíš mi to připadá, jako bych se stal obětí experimentu já. Možná je problém v tom, že agentka Dunham je ukrutně nezajímavá. Charisma vyzařuje pouze z J.Jacksona. Postava dr. ,,Frankensteina“ Bishopa je zase nejzajímavější. Ale ani on mne nepřesvědčil, abych viděl dva díly za sebou. Spíš se stalo, že se mi zavíraly oči. Až na konci zjišťuji, že to zase tak tuctová krimi není. Kvalita dílů se pomalu zlepšuje, ale žádný bych neohodnotil lépe než ***. ,,JAK DLOUHO JE MRTVÝ?“ ,,PĚT HODIN!“ ,,VYSLECHNĚTE HO!“ A přitom to zní tak zajímavě!… ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pilot: Nie je to nič extra, ale určite tomu v septembri šancu dám. Postavi sú sympatické, dej ujde i ked som nečakal, že to bude až také sci-fi. Dúfam, že sa to časom vykryštalizuje, pretože pilot bol taký chaotický a udialo sa tam toho moc. Treba to poriadne rozviesť a dať to do ako takého reálneho a uveritelného obalu, pretože vážne tam bolo moc toho neuveritelného a myslím, že by sa to malo dať viacej na cestu mysteriozneho trileru než sci-fi. Uvidíme ako to dopadne... a tentokrát by mohol mylý J.J. Abrams dať seriálu aj rozuzlenie a nie len zamotávanie ako v prípade LOST-u. Zatiaľ 70% Druhý diel: No druhý diel trochu sklamal. Nečakal som, že v každom diely bude nový prípad... chcel som aby sa dej z prvého dielu dalej rozvíjal. Dám tomu ešte šancu, ale pokial to nebude nejako na sebe nadväzovať.. tak končím :) 60% Tretí diel: Takže další diel ma potešil. Hned na začiatku ma zaujal, dej bol pútavý a prekvapujema tolká originalita čo sa hlavnej záptetky týka. A ešte k tomu trochu sa začínajú jednotlivé diely prepájať a normálne sa teším na další diel 70%. ()

depony 

všechny recenze uživatele

OK, takže tu máme Fringe. Jsem ve 4. sérii a tak, jak mne 1. série navnadila, tak nyní již zažívám jen nudnější deja vu. John Noble mě baví asi nejvíc, je přesvědčivý, standardně dobrý. Joshua se snad úspěšně zbavil, dle mého, své postavy Paceyho z Dawsonova světa, dospěl. Anna Torv je rozhodně zajímavou herečkou, ale její potenciál se s přibývajícími sériemi dost zahazuje. Děj je spletitý a je zde několik výrazných logických chyb, které působí legračně a není jasné, zda se jednalo o záměr tvůrců. Jinak hodnotím 60%, protože mne to zaujalo a nechtělo pustit. Asi už stárnu. Jen to plácání se v paralelních vesmírech je už nyní tak zmatené a složité, že v tom ztrácí smysl i scénáristi (chvílemi to tak vypadá). Snad se zcela neztratí. SPOILER: jedna z chyb - Oliviin parťák Charlie asi ve 13.dílu druhé série zemře, aby si pak v 17.dílu zase zahrál a řešil s Olivií další případ? Proč ne :) ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • DC Comics vydali komiks věnující se událostem, které předcházely ději pilotního dílu. (J*A*M*A*L)
  • Moment, kdy se poprvé ukáže Olivie (Anna Torv), přejde přes televizní obrazovkou, kde právě běží lokální zprávy, několik oznamujících vět: „Chelsea Clinton vede v probíhajícím boji o Bílý dům.“, „Detroit byl zvolen nejbezpečnějším městem v USA.“ či „Warner Bros. oznámili remake Harryho Pottera. (Cooller)
  • Walter (John Noble) hovorí o projekte „Yatsko,“ do ktorého bol v minulosti zapojený. Ide o odkaz na kameramana a režiséra Thomasa Yatska, ktorý sa podieľal na tvorbe seriálu. (koba)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama