Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No mohlo mě hned napadnout, že to nebude o zviřátech... ale když je to australský, tak sem čekal nějaky klokany a koaly a vačice a ptakopysky... No nakonec největší ptakopysk tam byl Guy Pearce s knírem! Ale teď jako fakt: reálná australská gangsterka, to zní fakt divně, co? Ale je to tak a stojí to za to. Ten mladej manik v hlavní roli se sice choval docela divně až jednoduše, ale tak to asi režisér chtěl a tak nám vyobrazil pěknou rodinku (jak vytrženou z Krimi zpráv), která na jednu stranu stojí při sobě, ale když se ocitne v ohrožení, neváhá obětovat cokoliv. A na všechno dohlíží maminka. No teď se smějete, ale film to moc veselej nebyl a rozhodně nedoporučuju jako příklad pro rodinnej život... Jinak herecky opět skvělej výběr, počínaje tím Pearcem, přes všechny bratry (Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Luke Ford, Sullivan Stapleton), až po zmiňovanou maminku Jacki Weaver... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

. . . tak takhle jsem se snažila a dopadlo to takhle: . . .! Nevím sice, jak se ten herec, co hrál toho bezduchého nafetlého nezletilého týpka jmenuje, ale vůbec mi to nevadí, ráda bych se mu ovšem pro příště vyhla. Taky netuším, kde nechali kostymérku, kdo dělal scénografii a už vůbec mě nenapadá nikdo, kdo by si ze štábu vážně myslel, že je to divácky zajímavé. Mafiánská roďka je tak mafiánská, že jsem ani nevyčíhala, cože je jejich živnost, dokonce jsem asi až tak po 45 minutách teprve pochopila, kdože je tam čí příbuzný. Babička byla na střelbu taky a jediný co za to stálo, bylo opravdu posledních 5 minut. To je ovšem žalostně málo skoro na dvě hodiny. Celkově, čekala jsem od námětu daleko, daleko více. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce ok. Problém ale je, že jsem z Animal Kingdom strašně cítil snahu být dobrou gangsterkou. Snad u každé věty, u každého pohledu, u každé scény jsem měl pocit, že tam jsou pouze proto, že se někdo rozhodl natočit univerzálně dobrý gangsterský film. Na mě z toho zkrátka čišil chladný kalkul a faleš. Autorská tvořivost nikde, snaha naplnit škatulky všude. Určitým způsobem to tedy samozřejmě funguje, ale mé sympatie to nemá. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ač je Království zvěrstev hodně pomalým snímkem, rozhdoně nenudí. Michôd nezklouzává k hollywoodsky - mafiánskému filmu, i když tohle téma po tom skoro volá, ale klidně autorsky, se na témá dívá z jiného úhlu pohledu, dalo by se říct reálnějšího. Proto když příjde několik zlomově vyhrocených scén, působí na diváka opravdu silně a fungují o to víc. Na debut klobouk dolů. Turn around, pig cunt. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ufff, to bylo mírně řečeno hodně pomalé. I když se děj vlekl, tak ve vzduchu viselo permanentní napětí. Film plný sviní. Najít kladnou postavu se zdálo celou dobu jako nadlidský výkon. Zákon berou do svých rukou všechny strany, a tak ,,J" zjišťuje, že vybrat si není vůbec jednoduché...až se stane něco, co ho přiměje konečně jednat. Závěr výborný. Nejvýše však hodnotím skvělý výkon Jacki Weaverové, plíživou kameru, co se umí ladně proplétat a tu a tam zastavit (scéna zatýkání, kdy si Weaverová v popředí máčí čaj, je mrazivá), a temnou hudbu, která nevěští nic dobrého... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama