Reklama

Reklama

Děj se odehrává v roce 1999 v Los Angles. Hlavní hrdina, veterán z Vietnamu, v současné době policejní důstojník si vykládá právo po svém a často se octne na hranici mezi dobrem a zlem. Jednoho dne je však chycen při něčem, co by ho mohlo stát místo. (code2)

Videa (3)

Trailer

Recenze (83)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRAVIDLA...SE MĚNÍ. ZÁKONY SE MĚNÍ... LIDÉ SE MĚNÍ. PŘISPŮSOBUJÍ SE A ADAPTUJÍ. ALE TY NE“..... /// ,,Všechno, co ses v akademii naučila jsou kraviny!“ W.Harrelson jako mentor, tvrďas, dinosaurus, rasista, kurevník, šovinista, misantrop....BALADA O POLICAJTOVI? Nééé, jen složitý vyprávění o chlápkovi, kterej se stal problémem policejní jednotky ,,Rampart“. Jméno Dave – synonymum pro ,,městskou spravedlnost“ a přesto (nebo právě proto) je jeho život plnej problémů (NIKDY JSEM NEUBLÍŽIL DOBRÝMU ČLOVĚKU, kromě svý rodiny....). Teď zabředá do sraček, který sám vytvořil a je to kapku nuda. Vona tady totiž ostatní jména (Weaver, Buscemi, Cube) neznamenaj vůbec nic. Jde jen o exhibici W.Harrelsona v příběhu ,,rozbitýho“ poldy, který má pomalý tempo a neoslní žádnou brilantní událostí a za kterej by 2* (vůči Woodymu) byly nespravedlivý.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem členem sdružení ,,Woody a jeho Oscar“. 2.) Miluju příběhy plný děje o ničem. 3.) Thx za titule ,,MaideN-SK“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naturalistický rozpad rodinného a pracovného života v priamom prenose... Myšlienka nebola zlá, len to jej spracovanie bolo dosť úmorné a mdlé, možno to chcelo lepšiu dynamiku alebo ešte nejaký nápad ako zlepšiť emotívnu stránku. Ale ten kto má rád W. Harrelsona si tu príde na svoje, svojou hereckou charizmou toho veľa zachránil, bol to jeho koncert kde to roztočil v plnej paráde. Aj preto nakoniec lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dave je hajzl policajt, ale ne větší, než ostatní fízlové. Dave je bigamista, ale ve srovnání s 80% chlapů se jedná o průměr. Dave je rasista, ale ať si každej šáhne do svědomí, jak se na barevný dívá sám. A to "ale" by se našlo snad na každou Daveovu stránku. Tohle neni akční krimi o zlym poldovi, ale drama o obyčejnym chlápkovi, kterýmu se kurevsky rozpadl život. Woody Harrelson boduje na plný čáře a jeho rozpad je natolik excelentní, že jsem zíral s hubou dokořán od začátku až do konce. A ten kompars plnej prvoligovejch hráčů, co měl k ruce? No ty vole! Scénu z kolotoče Buscemi-Weaver-Harrelson jsem si schroustal několikrát. A místní hodnocení mi s konečnou platností potvrdilo, že řídit se podle něj je naprostá hovadina. 90% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Určité kvality sú vidieť v každej druhej scéne, ale je ťažké sa udržať vtiahnutý do deja, keď to všetko napreduje strašne pomaly a tak trochu "odnikiaľ nikam". Mám rád Woody Harrelsona a je tu aj veľa ďalších hercov, ktorých jednoducho môžem. Ale samotný film, hoci má zaujímavý námet, ma neoslovil. Stále sa len bľabotalo a ťahá sa to. Napriek tomu tá atmosféra má niečo do seba, takže za tri. Scenár nevymýšľa rozprávkové kľučky na cestu dobra a samotná Woodyho postava nie je divákovi sprístupnená obvyklou a lacnou hrou na city. Škoda, Rampart síce nie je úplne rana mimo, ale predsa len mohlo dôjsť vzhľadom k potenciálu k ďaleko lepšiemu výsledku. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ferrarův Bad Lieutenant a dočkal se alespoň srovnatelného hereckého výkonu hlavního protagonisty. To je ale asi tak všechno. Nevím, jaký byl záměr, ale měl jsem pocit, že bylo vystřiženo tolik scén (a některé poněkud zbytečné ponechány), že se prakticky nedal sledovat nějaký konzistentní vývoj (= regrese) Daterape Dana. Výsledkem je film, kdy celou dobu čekáte, že se něco stane a nedočkáte se. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V momentě, kdy jde Brown (Woody Harrelson) dolů po schodech do místního klubu, je možné slyšet píseň "Esther's: z repertoáru Amon Tobin. Píseň vyšla v roce 2007, příběh se v3ak odehrává v roce 1999. (Terva)
  • Veškeré natáčení se odehrávalo v lokalitě Los Angeles v americkém státě Kalifornia. (Terva)
  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v deväťdesiatych rokoch a pojednáva hlavne o gangu CRASH. (Slunkoo)

Související novinky

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama