Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 1

Recenze (979)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Teda já se musím přiznat, že tenhle díl se mi sakra líbil. Byla jsem proti, aby to rozdělili do dvou dílů, protože ta poslední knížka byla fakt děsná, což byl taky kámen úrazu u prvního části filmu. Na tenhle díl jsem se i docela těšila, protože tuhle část jsem měla v tý poslední knížce nejradši, teda když odhlédnu od té 'bitvy'. Narozdíl od prvního dílu, tady to plynulo rychlým spádem a vůbec mě to nezklamalo, naopak. Bella - upírka, mě dost bavila. Klidně tomu dám i 5* btw. Jako, ale ta závěrečná bitva, fakt mě nachytali, ze začátku jsem se nestačila divit co se to děje :D ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Osobně se považuji za obrovského odpůrce filmového spracování celé této nechvalně známé ságy, avšak s druhou částí Rozbřesku na mne čekalo nečekané (až děsivě nečekané) překvapení. Pomenu-li tedy nudný a (hodně) patetický začátek a fakt, že upíři holt stále září jak světlušky v noci, Rozbřesk se stal z dětinské nesnesitelné slátaniny překvapivě přijatelnou romantickou podívanou s nádherným soundtrackem a hodně nevyzpytatelnou (pro děti ne zas tak vhodnou... ehm...) bojovou scénou. ()

Reklama

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Ako sa stretnú na lúke a potom sa rozídu v pokoji medzitým rodina. A rodina a rodina ! Rodina je to najdôležitejšie to je dôležité, to a sloboda. Tak ako nie je káva bez kofeínu kávou, pivo bez alkoholu pivom tak nie je príbeh bez deja príbehom a upíri bez krvi upírmi. Neuveriteľne vyprázdnený septik...všetci vieme, že je to na hovno a predsa to nesmrdí. 1/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejsnesitelnější díl z celé série, kterému se dokonce daří vzbudit určitý druh nostalgie - vše zůstává při starém - plytký děj, hloupé dialogy, trashové scény a CGI bordel kam jen lidské oko dohlédne, ale tentokrát tvůrci příjemně překvapili nadhledem a snahou vykřesat z předlohy alespoň tu jednu akčnější scénu, kdy nezůstane ani jedno oko suché. Liché díly přeci jen z celé ságy kvalitativně vyčnívají. Pokud by tento díl měl zůstat v červených číslech, asi bych mu to za zlé neměl. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ale jo, až se mi chce říct, že to za to stálo, všechno tohle absolvovat. (No, pustit si znovu tři prostřední díly, asi bych si za to tvrzení dal facku, ale...) Velký překvápko! Docela svižný dílko, Jacob a Bella snesitelní, proti příběhu nic nemám a romanťáren tentokrát tak akorát. Kazily to jen slabší triky, Edward se svejma ichtylníma ksichtama a pár trapnejch situací a dialogů. Možná jsem samým překvapením přihodil hvězdičku navíc, ale nevadí, aspoň to trochu vyváží to umělý podhodnocování haterů týhle série. (Proč na to vlastně choděj?) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Počas natáčania nosila Mackenzie Foy (Renesmee) so sebou pokladničku (tzv. swear jar), do ktorej museli dať ostatní predstavitelia peniaze zakaždým, keď povedali nadávku. Vyzbierané peniaze boli venované detskej nemocnici St. Juda v Memphise. (katherine.)
  • Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu označila za rasistickú a plnú zvráteností. Vraj šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka (Taylor Lautner) ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obvinila ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17ročnej Belly Swan (Kristen Stewart) s Edwardom Cullenom (Robert Pattinson), ktorý je od nej o takmer sto rokov starší. Žaloba samozrejme nebola mienená vážne, išlo o akúsi pomstu za to, že sa spoločnosti Lionsgate a Summit predtým snažili potopiť paródiu TwiHarder (2013). (kacer4)

Reklama

Reklama