Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (978)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přál bych si, aby každá filmová série měla takové zakončení, jaké předvedla druhá část Rozbřesku v závěrečných titulcích. Ačkoli jsem předcházejících 110 minut zíval a kroutil se na sedačce jako čerstvě posolený slimák, to jednotlivé představování postav za doprovodu nádherné hudby mě dojalo. Ano, věčně uremcaného kritika amerických stupidních slátanin pro teenagery to dojalo, protože mu došlo, že mnohým peroxidním fiflenám a jejich uhrovatým gelounům končí čtyři roky dlouhá láska. A končí stylem, jaký já bych rád viděl třeba u Smrtonosné pasti. Pod dojmem tohoto uvědomění nahlédnu na tenhle upírský špunt jako na samostatný film a povím vám naprosto upřímně, že to není až tak špatné. Podpořen i zde výbornou muzikou a překvapivým zvratem se nástavec Rozbřesku stal tím nejlepším z celé ságy. Ano, sice jsem u toho zíval, důležité je však to, že jsem neusnul. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ani tohle sice nebylo na pět hvězd, ale je pravda, že Rozbřesk (první i tato druhá část) zvedly úroveň docela vysoko. Pořád se sice najdou nějaké trapnější nebo ne až tak povedené scény (například scéna, kdy na začátku leze Bella s upírskou vervou po skále, působí dost hloupě), ale těchto scén je v podstatě minimum. Převládají scény, na které se dobře kouká nebo jsou nějakým způsobem zábavné (opět musím připomenout, že oproti Novému Měsíci tady skutečně jde o zamýšlený vtip - u Jacobovy svlékací scény jsem se fakt nasmála). Objeví se několik nových zajímavých upírů a zlatým hřebem je samozřejmě závěrečná bitva, která je propracovaná a hodně efektní (plus překvápko jako třešnička na konec). Já jsem tedy opět spokojená na čtyři hvězdičky. A musím pochválit i povedené úvodní a závěrečné titulky. ~(4,3)~ ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

X- Men, kde je Profesorom X Pattinson a Wolverinom Lautner(chápeme, problém, však?) versus bratranec Draculu z Van Helsinga( už nikdy nepoviem, že Roxburgh prehrával:). Film tak dobrý ako mu to predloha, cieľovka a Taylor Lautner dovolia.Nebyť záverečného podrazu na diváka dal by som aj Guilty Pleasure piatu*:) P.S. Twilight ma (až na štvorku) nebavil ale ani mi nevadil(až na dvojku). ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Twilight je filmem, který si už nezaslouží posměšky a výsměch, Bill Condon udělal, co se dalo, lépe to asi ani natočit nešlo. Stále to však není dobrý film. Především do závěrečné bitvy mě to strašně nudilo, ve filmu se totiž stejně jako v první části nic neděje, zbytečné pasáže se spousty kýčovitých scén, to už ale tak nějak ke Twilight patří, ačkoliv dialogy už tak netrhaly uši jako v předchozích dílech. Závěrečná bitva patří mezi to nejodvážnější a nejlepší, co tato sága nabídla. Je v rámci možností velkolepá, umírají důležité postavy a trhají se hlavy (pravda, že když už na zemi ležela hlava asi dvacátá, nemohla jsem se nepousmát), člověk by až klidně dal o hvězdu navíc s tím, že se jedná o neškodný průměr. Jenže pak přijde ten nejhorší z nejhorších twistů (hodil by se zde trochu jiný slovník), kterým tvůrci totálně pohřbili vše, o co se Condon v posledních dílech snažil. V tom momentě jsem se vrátila zpátky na zem a uvědomila jsem si, že je to skutečně jen pohádka pro ty, co na pohádky věří. Skalní fanoušci budou jistě odcházet z kina nadšení a já jim to neberu, v tomto případě to totiž chápu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Oproti všem předchozím dílům je to docela i stravitelné. I tak ale hodně podprůměrné a ne zrovna něco, co chci vidět znovu. Fascinuje mě, jaký z toho vznikl kult. Lidé asi potřebují něčemu věřit a jestli i v cizině je stejný bordel jako tady, tak se není co divit, že se chytají každého Schwarzenstébla. Ve výsledku je to vlastně jedno, najdi totiž stéblo v kupce slámy. Děj filmu, no aspoň se tu něco děje. Není to jen plácání hloupé neschopné nanynky mezi dvěma metrosexuály nulové inteligence, jako dříve. Tedy ne pouze. Navíc nanynky neschopné, nehezké a totálně jakoby pořád mimo-sjeté. Šerednější jak deBELLA je už jen to její nechutný digitální děcko. Bylo mi řečeno, že tento díl je prý spíš pro chlapy, že se skoro v celé knížce bojovalo a bude to masakr... Finální bitva mi opravdu vzala dech, přestože se z hodiny scvrkla na cca 20 minut. Je vtipné, že štít, který může fungovat jen pokud je v klidu, se vrhne do největší bitky a neustále ho někdo vyrušuje, takže nemůže pracovat jak má. Je vtipné, že generál se nechá zabít jako první, asi že už se na to svoje vojsko nemohl dívat. Je vtipné, že zbraně/schopnosti, které fungují ve velkém měřítku, pořádném rozptylu a na velkou vzdálenost používají všichni až v boji muže proti muži... Je vtipné, že se všichni mlátí hlava nehlava, bez jakékoliv taktiky... Po tolika staletích existence by upírští vládci mohli přijít na něco lepšího, než je hodit všechny do mixéru a počkat, co vzejde... Ale nešť! Je to slátanina pro ženský, který jsou v hlavě pořád malý naivní holčičky. A to je dneska skoro každá. Má to šokovat zabitím hlavního hrdiny (protože spousta fenynek uchcává feromony už při pomyšlení na ty nagelovaný blond lokny). Je mi smutno a na blití, čemu dnes lidé říkají zábavné a kultovní. Chtělo by to opět potopu a začít znovu. Tenhle mixér už je totálně zanešenej bordelem a potřebuje umejt... A obávám se, Savo nebude stačit. PS Červeňákovo přirovnání k sektě sedí opravdu dokonale. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Druhý trailer k filmu byl uveden 20. června 2012, kdy Edward Cullen (Robert Pattinson) oslavil 111. narozeniny. (kklepkaa)
  • Robert Pattinson (Edward) povedal: „Existuje jedna vec z nakrúcania ságy, ktorá mi chýbať nebude. Je to množstvo bieleho púdru na tvári. Niekedy je to veľmi deprimujúce. Naozaj sa teším, že to už nikdy neuvidím." (Greenpeacak)
  • V domnění, že se k roli Edwarda už nebude muset nikdy vracet, si Robert Pattinson nechal ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojený s některými scénami a došlo na dotáčky, musel herec přetáčet několik scén s parukou. (Wade)

Reklama

Reklama