Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (978)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Teda já se musím přiznat, že tenhle díl se mi sakra líbil. Byla jsem proti, aby to rozdělili do dvou dílů, protože ta poslední knížka byla fakt děsná, což byl taky kámen úrazu u prvního části filmu. Na tenhle díl jsem se i docela těšila, protože tuhle část jsem měla v tý poslední knížce nejradši, teda když odhlédnu od té 'bitvy'. Narozdíl od prvního dílu, tady to plynulo rychlým spádem a vůbec mě to nezklamalo, naopak. Bella - upírka, mě dost bavila. Klidně tomu dám i 5* btw. Jako, ale ta závěrečná bitva, fakt mě nachytali, ze začátku jsem se nestačila divit co se to děje :D ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ale jo, až se mi chce říct, že to za to stálo, všechno tohle absolvovat. (No, pustit si znovu tři prostřední díly, asi bych si za to tvrzení dal facku, ale...) Velký překvápko! Docela svižný dílko, Jacob a Bella snesitelní, proti příběhu nic nemám a romanťáren tentokrát tak akorát. Kazily to jen slabší triky, Edward se svejma ichtylníma ksichtama a pár trapnejch situací a dialogů. Možná jsem samým překvapením přihodil hvězdičku navíc, ale nevadí, aspoň to trochu vyváží to umělý podhodnocování haterů týhle série. (Proč na to vlastně choděj?) ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ani tohle sice nebylo na pět hvězd, ale je pravda, že Rozbřesk (první i tato druhá část) zvedly úroveň docela vysoko. Pořád se sice najdou nějaké trapnější nebo ne až tak povedené scény (například scéna, kdy na začátku leze Bella s upírskou vervou po skále, působí dost hloupě), ale těchto scén je v podstatě minimum. Převládají scény, na které se dobře kouká nebo jsou nějakým způsobem zábavné (opět musím připomenout, že oproti Novému Měsíci tady skutečně jde o zamýšlený vtip - u Jacobovy svlékací scény jsem se fakt nasmála). Objeví se několik nových zajímavých upírů a zlatým hřebem je samozřejmě závěrečná bitva, která je propracovaná a hodně efektní (plus překvápko jako třešnička na konec). Já jsem tedy opět spokojená na čtyři hvězdičky. A musím pochválit i povedené úvodní a závěrečné titulky. ~(4,3)~ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, plné sociálních, společenských i kulturních nejistot člověk potřebuje aspoň jednu jedinou. A tady jí máte – tou je, že se buřtík Taylor Lautner do 5 minut zase svlékne :o) A jinak samozřejmě, že podle blábolivé a hloupé literární předlohy nemůže vzniknout nic jiného, než blábolivý a hloupý filmový přepis. Tady by nepomohl ani Chris Nolan za kamerou. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Oproti všem předchozím dílům je to docela i stravitelné. I tak ale hodně podprůměrné a ne zrovna něco, co chci vidět znovu. Fascinuje mě, jaký z toho vznikl kult. Lidé asi potřebují něčemu věřit a jestli i v cizině je stejný bordel jako tady, tak se není co divit, že se chytají každého Schwarzenstébla. Ve výsledku je to vlastně jedno, najdi totiž stéblo v kupce slámy. Děj filmu, no aspoň se tu něco děje. Není to jen plácání hloupé neschopné nanynky mezi dvěma metrosexuály nulové inteligence, jako dříve. Tedy ne pouze. Navíc nanynky neschopné, nehezké a totálně jakoby pořád mimo-sjeté. Šerednější jak deBELLA je už jen to její nechutný digitální děcko. Bylo mi řečeno, že tento díl je prý spíš pro chlapy, že se skoro v celé knížce bojovalo a bude to masakr... Finální bitva mi opravdu vzala dech, přestože se z hodiny scvrkla na cca 20 minut. Je vtipné, že štít, který může fungovat jen pokud je v klidu, se vrhne do největší bitky a neustále ho někdo vyrušuje, takže nemůže pracovat jak má. Je vtipné, že generál se nechá zabít jako první, asi že už se na to svoje vojsko nemohl dívat. Je vtipné, že zbraně/schopnosti, které fungují ve velkém měřítku, pořádném rozptylu a na velkou vzdálenost používají všichni až v boji muže proti muži... Je vtipné, že se všichni mlátí hlava nehlava, bez jakékoliv taktiky... Po tolika staletích existence by upírští vládci mohli přijít na něco lepšího, než je hodit všechny do mixéru a počkat, co vzejde... Ale nešť! Je to slátanina pro ženský, který jsou v hlavě pořád malý naivní holčičky. A to je dneska skoro každá. Má to šokovat zabitím hlavního hrdiny (protože spousta fenynek uchcává feromony už při pomyšlení na ty nagelovaný blond lokny). Je mi smutno a na blití, čemu dnes lidé říkají zábavné a kultovní. Chtělo by to opět potopu a začít znovu. Tenhle mixér už je totálně zanešenej bordelem a potřebuje umejt... A obávám se, Savo nebude stačit. PS Červeňákovo přirovnání k sektě sedí opravdu dokonale. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Pod závěrečnými titulky zní píseň skupiny Green Day "The Forgotten", která byla vydaná jako propagační singl na oficiálním soundtracku. (GreatestFan)
  • Záver filmu sa líši od toho v knihe spisovateľky Stephenie Meyer. Pre zmenu sa rozhodla samotná spisovateľka spolu so scenáristkou Melissou Rosenberg. Robert Pattinson (Edward Cullen) okomentoval situáciu slovami: „Keď som prvý raz čítal scenár a dostal som sa k tej pasáži, povedal som si 'čo?' a vrátil som sa v čítaní o stranu dozadu". (Sufferer)
  • Záverečná bitka zaberala v scenári 25 strán textu. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama