Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (979)

liskam 

všechny recenze uživatele

Když Jeane Grey konečně dokázala oběvit svou skrytou sílu, kterou samozřejmně použila k ochraně své lásky Logana, a v bitvě proti Erikovy Lensherovy a jeho nohsledům také Ororo Munroe, Kurta Wagnera a Roberta "Bobby" Drakea. Mé náctilété srdíčko opravdu zaplesalo štěstím. Sice jsem po chvilce zjistil, že celá ta (dětsky provedená mela), byl jen trik Carlese Xaviera, ale i tak mi bylo jasné, že ti dobří X-meni zvítězí nad těmi ošklivými a zlými X-meny. A ANO dobře to dopadlo, a já jsem na konci filmu mohl utřít mé uslzené tváře.... ... Počkat........Cože..???...... Tohle nebyl remake na X-men poslední vzdor...??? ... ááááááha......:-( ....tohle byla vlastně Twightlight sága - rozbřesk č.2.. No, takhle jsem to asi vyděl.... tak nějak nemastný neslaný konec. Místo napětí (v knize..ano četl jsem jí) pouhá slaďárna. Z Epické bitvy se stalo dětské hraní s cínovými vojáčky. A to se ani nebudu zniňovat na některými naprosto zbytečnými scénami. Ale to se dalo čekat když někdo z jednoho dělá dvě.. Takže za mě 45% ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $292,324,737Tržby Celosvetovo $829,685,377Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,164,082 //počet predaných kusov 1,189,300Tržby za predaj DVD v USA $75,210,366 //počet predaných kusov 4,415,777║ strašné ale tak hrôzostrašné že niečo takéto vôbec kedy vzniklo, prvá hodinka filmu vrcholovo smiešny otras ako na daný slušný rozpočet, som sa z tých trikov kde zrýchlenie rozmazano bežia, skáču, kde pribehnú počítačovo animovaný ozrutný vlci dostával nechcene na samé dno údesu a zhrozenia čo a ako povrchne kŕčovito dokážu ešte dnes podávať divákovi film, či príbeh, triky, rovnako tak opäť zaujmú herecké telenovelové výkony, rovnako tak povrchne vyznie aj záverečná bitka ktorá aspoň nenudí ale skôr od údivu zo súbojov príde táto mela vlkov, upírov proti zlým upírom akurát tan nechcene komicky laxná, scenáristické vákuum ostáva pravidlom aj v záverečnom diely, takže až na prvý stráviteľný diel sa to nevymaní už zo stanovenej povrchnej dejovej tradície, čím si táto sága vydobila nálepku najhoršej filmovej série v celej histórii kinematografie /10%/ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pojď, Ede, zúčtujeme! Dnes naposled...Technicky opět o něco snesitelnější a opět je to úplně jedno. Nekonečně vyprázdněný film, který neuráží ani tak svou hloupostí jako třeba Nový měsíc (když v něm není nic, nemůže v něm být mnoho hloupého), ale právě prázdnotou, absolutní absencí vnitřku. S hrůzou zjišťuju, kolik lidí je ochotno na to přistoupit a říct si "není to tak hrozný". Nic horšího než film, který otupuje a film, který se otevřeně hlásí k hlouposti diváka, není! Díky bohu je to ale za námi. Dokonáno jest! Teď jen odpočítávejme vteřiny, než se na tenhle pseudofenomén zapomene. Tipuju, že budou stačit prsty jedné ruky. 10 % ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nenávist, kterou fenomén zpravidla vyvolává, bude tentokrát hodně umělá. Tady už nejde objektivně mluvit o nějakém extra průšvihu. Prostě průměrná fantasy pro teenagery, která si navíc trochu vypůjčuje z X-Menů, což z ní dělá pro pánské publikum zcela jasně nejstravitelnější díl série. Tradičně ubližují tupé dialogy, nucená romance, nechtěně vtipné situace, opravdu špatné triky (vládne malá Renesmee) a závěrečné (samo o sobě velice solidní) bitvě nesluší nízká krvavost (když se utrhne hlava, působí totální absence krve - ač předlohou podložená - prostě absurdně). Díky svižnému ději jsem se ale téměř nenudil a chvílemi dokonce dobře bavil. Bill Condon je zatraceně šikovný krejčí a je jen jeho zásluhou, že "pětka" většinu času docela funguje. 50%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Poslední díl (uvzdychanými náctiletými puberťačkami adorované a téměř všemi dalšími nesnášené) Twilight ságy se mi v rámci možností líbil. Tuna vzdechů, nespočet hloupých a prázdných pohledů, množství WTF scén ... prostě klasické Twilight! Soundtrack byl opět pěkný, zejména hudební doprovod k závěrečné rekapitulaci postav. Rozhodující "bitva" byla velmi drsná, akční a drastická, vůbec se nedivím tomu, co následovalo, protože by asi většina fanynek (fanoušků?) utrpěla infarkt. Zkrátka poslední díl upírsko-vlkodlačího (nevím proč?) fenoménu mě nepřekvapil, ale ani nezklamal, takže jsem byl vlastně s výsledkem spokojený. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Při natáčení s dětmi tvůrci střídavě používali opravdové třítýdenní děti a animatronickou "hračku". Kristen Stewart (Bella) měla raději práci se skutečnými dětmi, protože cítila, že díky nim dosahuje lepšího hereckého výkonu. (pan Hnědý)
  • Záverečná bitka zaberala v scenári 25 strán textu. (Greenpeacak)
  • Na špeciálnych efektoch pracovala spoločnosť Tippet Studio, ktorá sa venovala aj predošlým filmom série, hlavne tvorbe digitálnych vlkov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama