Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (684)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Upřímně lituji každý film o boxu, který není pokračováním "Rockyho", protože srovnávání s tímto ever(bloody)greenem bude - alespoň v mém případě - nemilosrdnější a brutálnější než všechny rány, které v něm padnou. Ale ať už Rockyho fanynka nebo ne, "Bojovník" je silně neoriginální a emočně vyprahlá vanilla (nevidíme sex, nevidíme vyšetřování, nevidíme bordel, který musí hlavní hrdina v tělocvičně uklízet, nevidíme nic), která nefunguje ani jako sportovní film, ani jako rodinné drama. P.S.: Nemůžu si pomoct, ale Jake má prostě smůlu. Filmy, ve kterých se během posledních cca. deseti let objevil, měly neskutečný potenciál (viz. "Nightcrawler"); ten byl však podobně neskutečným způsobem promrhán a Jakeovy poctivé oscarové výkony tak - vzhledem k vlažnosti a obyčejnosti snímků - působí možná až karikaturně. No, uvidíme "Everest"... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádečka mě příliš neoslovila. Samozřejmě jsem před zhlédnutím nečekal nějakou sofistikovanou záležitost. Celé to ovšem bylo tak šíleně klišoidní, tuctové a debilní, až se mi okamžiky chtělo brečet. Samozřejmě na nějaké napínavé momenty a několik roztržených obočí dojde taky, ale proč je to sakra vystavěno na tak debilní dějové lince. Děj je vyzrazen již v obsahu, takže nějaký spoiler alert nebudu vůbec řešit. Těžko odhadovat, jestli je Rachel McAdams v tomto filmu opravdu tak strašně nesympatická, nebo jsem prostě jen retard. Bylo mi řečeno, že je v fajn, takže se asi porozhlédnu po odborníkovi. Každopádně, hrozně mě iritovala každičkým svým gestem, nevěřil jsem ji jedinou emoci, a proto jsem moc rád, že jeden střelec udělal ze světa lepší místo a prostřelil ji bříško. V tom okamžiku to celé začalo být přeci jen o malinko lepší. Tedy minimálně do okamžiku, než Jake Gyllenhaala úmrtí jeho otravné manželky natolik vzalo, že se začal chovat jako psychopat, což trvalo asi 2 minuty. Tyhle role mu mimochodem vždycky šly. Smrt ženy si vyčítá, tak si snaží všemožně ublížit. Samozřejmě s manželkou v dobách své největší slávy zplodil jednu malou motivaci, takže se do ringu vrátí. Kdo by ho na návrat připravil lépe, než zoro Forest Whitaker, nejlepší trenér pod sluncem, který shodou okolností žije v té nejvíce zapadané tělocvičně a trénuje dětské potomky feťáků. Pochopitelně udělá výjimku a naučí Gyllenhaala i něco takového, čemuž se laicky říká "obrana". Vzhledem k tomu, že Gyllenhaalovi na titul šampiona v minulosti skoro stačila jako jediná obrana jeho ksicht, tak už nikdo nemohl pochybovat, že by v nervy drásajícím finále absolutně nezáživného a nudného Escobara neporazil. Docela se zarážím nad zdejším hodnocením. Ničeho výjimečného jsem si ve filmu nevšiml. Možná snad sledování Gyllenhaalova duševního rozpadu mohlo někoho okouzlit. Jinak opravdu těžká tuctovka s naprosto stereotypním schématem, která rozhodně nemá potenciál někoho okouzlit a bohužel ani příliš pobavit. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal je super. Fakt jsem žral, když si nechal rozbíjet držku, aby se následně přepnul do berserkr módu a soupeře totálně zničil. Jenže pak to začne být podezřele dlouho smutné. Dcera, která ho celý film zbožňuje ho začne na povel scénáristy nesnášet a chovat se, jako fakt zlý dítě. Tvůrci jdou dokonce, tak daleko, že násilně přimíchají instantní zápletku o smrti malého černocha, z tělocvičny, kterého nám má být líto, když jsem ho předtím viděli asi minutu čistého času. Celé to směřuje k finálnímu fightu, na který jsem se moc těšil. A ten tvůrci odflákli. Totálně bez katarze a pocitu zadostiučinění. Což je průser. Chci říznou hudbu a zpomalený záběry na krvavý držky. Prostě kdyby si to ponechalo energii z úvodního zápasu bylo by to o mnoho lepší. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Žádné KO se nekoná, tenhle filmový mač si musím v hlavě nějak ukočírovat na body. Ty plusové jednoznačně zasluhují Gyllenhaal s Whitakerem, kteří se před kamerou rvou o život víc než v ringu samotném. Jenže proti nim stojí zákeřní soupeři - scenáristé a režisér, od nichž sledujeme jen další, tolikrát viděnou, story o zmrtvýchvstání, navíc fádně natočenou a ke konci dokonce bez koulí (a že do nich Jake jednu slízne se nepočítá) .. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že nebýt Jaka Gyllenhaala a jeho výkonu by tento film skoro nestál za řeč. Jake ho táhne hodně vysoko, ale krom něj tam v podstatě nic tak fascinujícího nebylo. Děj, scénář, režie jsou víceméně průměrné. Líbilo se mi sice, že film není pouze o boxu, ale spíš se snaží dát důraz na to, za co vlastně bojovat (rodina). Jenže láska, která člověka drží nad vodou, není vlastně ve filmu nic až tak originálního. Tudíž vyšší hodnocení skutečně případá hlavně skvělému herci v hlavní roli. A menší plus za finální zápas. ~(3,8)~ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Tetování, které má Billy Hope (Jake Gyllenhaal) na hrudi - "II.X.MMIV LEILA" - je datum narození (2. 10. 2004) a jméno jeho filmové dcery (Oona Laurence). (ČSFD)
  • Kromě toho, že Jake Gyllenhaal (Billy Hope) prošel intenzivním tréninkem, většinou kolem 6 hodin denně (3 hodiny běh, cardio, parkour a 3 hodiny silový trenink a trenink boxu), nastoupil i do 5 tréninkových zápasů s pravými boxery. Silový a boxerský trénink neabsolvoval Jake sám. V celé délce výcviku ho doprovázel režisér Antoine Fuqua. Jake Gyllenhaal studoval pro svou roli boxovací styl profesionálního boxera Miguela Cotta. (kubsov)
  • Popis boxera od autora scénáře jasně ukázal na Eminema, později však bylo rozhodnuto, že titulní roli boxera Billyho Hopea ztvární Jake Gyllenhaal. (ČSFD)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama