Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (684)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to dražší a více nabubřelé Million Dollar Baby s opačným pohlavím v hlavní roli a místo fyzické újmy je to ta psychická. Fuqua zapadá do mainstreamu daleko více než Eastwood a tak tam, kde si Clint scénu vypiplal svým pomalým klavírem, tupými zvuky úderů a bravurní kamerou snímající šedou tělocvičnu, tam jde na to Fuqua s ukřičeným hip-hopem a trhanými střihy. Možná by to mohlo znít jako hanění, ale nikoliv. Fuqua na sobě v poslední době zamakal, chytl pořádného dramaturga a sic má stále nudného a obyčejného scénáristu, tak jak Equalizer, tak především Southpaw u diváka generují přirozenou cestou emoce. A tak mohu směle říci, že Bojovník je režiséra nejvyzrálejší a nejplnohodnotnější film po všech stránkách od Training Day a to mohu hned hravě na to přihodit druhou paralelu, kdy podobně výrazní, jako hlavní představitelé v oscarovém hitu, kteří na sebe strhávali v podstatě celý film, jsou i zde, tentokrát trenér vs učeň. Whitaker je jednoznačně nejlepšé persona filmu, ale Gyllenhaal by si mohl svým explicitním herectvím a fyzicky náročnou rolí vydupat nejedno prestižní ocenění. Kupodivu je tak Southpaw přes všechno to klišé, předvídatelnost i jednoduché narativní vyprávění o snu, pádu, vzestupu a nalezení těch správných hodnot dostatečně autentický, upřimný a syrový tak, že bude bavit nejen jednoduchého konzumenta, ale i člověka, který chce od filmu trochu víc a zároveň je ochoten u klasických neduhů velkých produkcí přimhouřit oči a nechat se vtáhnout. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Shlédnuto v kině. Sakra, csfd projekce mi unikla díky pořádnému vedru, tak se mi nechtělo vytahovat paty z domu. Po rozmýšlení jsem nakonec zašel pak z volna do kina. Rozhodně to byla dobrá volba. Snímek mě chytnul od začátku do konce. Spousta lidí to přirovnává k Rockymu. Možná, tu nějaká ta podobnost je. Já bych spíš tuto záležitost pojal jako moderní, skvěle herecky zahrané drama. Nic tomu snad nechybělo. Možná bych přidal ještě víc scén, kdy hlavní hrdina trénuje box atd, nějakou dramatickou scénu atd, ale to jsou detaily. Jake Gyllenhaal mi opět dokazuje, že je pan herec. V jeho předchozím filmu Slídil mě opět mile překvapil a zde doslova nadchnul. Dramatické scény, kdy přišel o manželku, stává se z něj troska, nedokáže se starat o svou malou dceru – to vše bylo zajímavé a skvěle herecky podané. I ta jeho zvláštní osobnost. Zaujalo mě zde dost aspektů, třeba, že jeho manželka řídila jeho život, kariéru atd. Takže bylo pro něj pochopitelně těžké se pak postavit na vlastní nohy. Dojemných sc=n zde bylo také dost, hlavně, když už se film začínal drát ke konci. A box ? Skvělé! Já si zápasy užil, především ten finální. Forest Whitaker v roli trenéra nezklamal. Měl jsem obavy, pač v poslední době, byli jeho roli spíše detektivní, ale i do této role se skvěle vžil. Takže po dlouhé době tu máme skvělé americké drama, ke kterému se ještě párkrát vrátím. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nalákal mě Gyllenhaal, ale obával jsem se režiséra. Antoine Fuqua točí dobré filmy po technické stránce. Takže akce se většinou vysloveně podaří. Horší je to ale s emocemi, dialogy a celkově se všemi ostatními scénami, kde akce není. Takže s většinou filmu. To Antoine vysloveně nezvládá a v Bojovníkovi jsem myslel, že to nedokoukám a padnu za vlast. Tak brutálně nudnej a zbytečnej film jsem dlouho neviděl. Boxérských dramat jsme tu měli už požehnaně a snad každý bylo lepší, než právě Bojovník. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších boxerských filmů všech dob. Více než třetinu děje se bulí, fňuká a Jake se chová zpočátku hodně podivně. Viděl jsem hodně jeho filmů a považuju jej za jednoho z nej herců současnosti, ale tady mu to prostě nesedlo. Nemá co hrát. Hraje vlastně takového hloupého trotla, který musel přijít o manželku, majetek, licenci a o dceru, aby si uvědomil. Pak povolal Foresta do akce a nakonec tomu mizernýmu Kolumbíjci jde rozsekat prdel. Zpočátku to celé navíc vypadá jako hodně nepovedená vykrádačka Rockyho III. Měl jsem s tímhle filmem docela problém, jako v posledních letech celkově s Fuquou. 55% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Enšpigl má naprostou pravdu, Bojovník je úplně zbytečný film. Průměrný scénář i herecké výkony a hlavně děj a konec, který je předvídatelný již po přečtení obsahu. Vůbec mě to nezasáhlo, až na tu poslední ránu, ta celkem sedla, jinak spíše lehčí zklamání, které nezachránil ani snaživý Jake a poměrně slušný soundtrack. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Označená váha Billyho Hopa je light heavyweight, což je v profi ringu rozmezí 76 - 79kg (v amatérském ringu je toto rozmezí 75kg - 81kg). (kubsov)
  • Termín Southpaw se v boxu používá pro postoj levorukého boxera, kdy bojovník stojí s pravou rukou vpřed a pravou nohou vykročenou. Tento výraz je také anglické slangové označení pro leváka. (Punisher)
  • Eminem nakonec zůstal ve filmu v rámci hudební složky, jeho duet s Gwen Stefani Kings Never Die vyšel i na filmovém CD. (NinadeL)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama