Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 2
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 214)

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně dýmu z cigaret, zpomalovačky, luxusní výprava, krásné ženy, tvrdé údery, vzduchem rotující nábojnice. Město andělů je plné drog, kurev a korupce. Karty jsou jasně rozdané, trumfy i mouchy jsou také hned od prvních minut jasné. Velký boss ukáže na policajta, který sestaví speciální tým šesti mužů, kteří se pokusí partyzánským způsobem zničit impérium nelítostného gangstera Seana Penna. Nechci to nějak bagatelizovat, ale scénárista tak akorát vtiskl svým postavám nezbytné základní atributy (rodinný typ, ale jinak génius, zelenáč, nekompromisní pistolník..), jinak však přišel s poměrně banálním konceptem, který představí dost rutinní příběh. Konflikty (mimo přestřelek a pěstních soubojů), které tu naše sešlost musí řešit, jsou načrtnuté dost mizerně (ohrožení Emmy Stone od žárlivého chlebodárce Penna, spor těhotné manželky a Joshe Brolina), osobní linie, které měly být kořením celého projektu (kupříkladu románek Stone a Ryana Goslinga), jsou zase spíš smutnou prohrou. Stejně emocionálně prázdné je závěrečné zúčtování mezi Brolinem a Pennem, protože napětí mezi nimi v předešlých minutách jednoduše necítíme. Není to až taková tragédie, ale troufám si tvrdit, že v rukou schopnějšího tvůrce jsme tu mohli mít filmovou (šťavnatější) událost roku. Výsledek s bezmála desítkou známých tváří je lehčím zklamáním v tom, že nedokáže prakticky ničím překvapit. Působí tak jako film (ač je jakkoliv řemeslně precizní), kterým si scénárista, potažmo režisér plní jeden ze svých dětských snů. Přesto čtyři * dám. Můžou za to i zpomalovačky, které tvůrci šetří na ty opravdu cool momenty. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevedeme tady vyšetřování, ale válku." Nemám čas po večerech oslabovat mafii tím, že jí kulišácky schovám kuličku od rulety, ale dost se mi líbil snímek o poldech, kteří si na to čas našli. Takže si beru ponaučení, rychle se stavím do pravýho gardu, abych mohl lépe reagovat na dávky ze samopalu, který sice nijak zvlášť neublíží, ale asi by je štvalo, kdybych si jich vůbec nevšímal. Do příběhu se zkrátka tu a tam zatoulal lehce dezorientovanej logickej nesmysl, ale to mi tentokrát nevadí, protože střílecí pohádky mám rád a lovci mafie ho trumfli svým černobílým bojem spravňáckýho dobra s bohatým zlem. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to povrchní kýč, kterému scenáristou příliš moudrosti do vínku naděleno nebylo, ale koukat se na to dá, hlavně díky fajnovému hereckému obsazení, hezkému vizuálu a řemeslné zručnosti. Hlavní zlý mafián Seana Penna mi tedy ale přišel jako parodie sebe sama. Jeho pokusy tvářit se šíleně a maniakálně vyznívaly spíše humorně, nicméně i to mi ve výsledku přispělo k diváckému zážitku, který bych nazval jako uspokojiný. Víckrát se na Gangster Squad pravděpodobně nepodívám (sám od sebe určitě ne), ale akutní nutkání utéct co nejdál od obrazovky jsem při sledování nepociťoval. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

L.A. - Přísně marné. Jako rána Thompsonem do hlavy. Nejdříve záblesk, potom rychlý průchod mozkovou tkání a opuštění lebky z druhé strany - na rozdíl od kulky však žádné trvalé následky. Uspěchaná plážová gangsterka - zjizvená parodickým nádechem, ztrácející kredit v casinu tupého scénáře, střílející slepými stejně jako Hillcoatovo Lawless. Sice zajímavě nasvícená a komiksově vystylizovaná, ale s postavami jak z šestákových románů, (tím pádem) rozpačitými hereckými výkony a až přílišným lpěním na vymezené cestě žánrových klišé. Někdo to vezme jako klad, to beru. Jenže když je špičkování kovboje T-1000 s hispánskými Vánocemi nakonec jediná záležitost, která utkví v paměti a zbytek se v ní drží stejně dlouho, jako panictví nové štětky v bordelu Mickeyho Cohena, nemůžu si pomoct.. Jestliže Penn byl namaskovaný jako Marv, pak Gosling musel být podle hlasu Goldie.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ještě větší chybou, než čekat od Gangster squad nové L. A. – Confidential, je pustit si dva dny předtím… L. A. – Confidential. Limonádová hra na gangstery, která šlape především na ‚sunny‘ notě mi ani tak nevadí, protože herci padnou do dobových obleků přesně, cigaret se vykouří nespočet a záminek pro to, aby se rozštěkaly Thompsony, se v ději najde přehršel. To vše zkousnu do momentu, než si Fleischer řekne, že by chtěl být novým DePalmou a z vtipného konverzačního humoru přepne do vážného módu, kde se nechytá ani omylem. Vlastně všechny akční scény jakoby do filmu narval někdo dodatečně, ze dvou ženských postav má ukotvení v ději jen jedna a samotnou policejní jednotku táhne Brolinovo charisma a Goslingův úsměv. Vše pak korunuje sbírka otravných hollywoodských klišé. Zasloužený fail. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama