Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film bol ovplyvnený nápadom Wesa Cravena, ktorý si vo svojom samoparodickom horore SCREAM, urobil srandu z hororu ako takého. Obidva tieto filmy hodnotím vcelku rovnako, avšak jedná sa o dosť rozdielne poňatie hororovej zábavy. Vo filme Scream je zábava vystavaná inteligentne, precízne a nie každému dôjde, vo filme Scary Movie stavili na šialenú paródiu, jednoduchý humor, grimasy a uletenosť. Mám rád obidva druhy humoru a pri filme Scary Movie som sa výborne pobavil, zaspomínal, preto 4*. Aj úchylnejšie šialený humor je humor. Síce nie všetko vyšlo a pôsobilo zábavne, ale väčšina áno. Výborné hlášky!!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedním z nepsaných pravidel při parodování cizího díla je být alespoň tak chytrý, jako byl autor terče vašeho posměchu. V opačném případě byste mohli dopadnout jako tvůrci Scary Movie, kteří se snaží sofistikované vtipy nahradit dutinami tělních tekutin a vulgárními řečmi. Film má sotva něco jako děj a spíš se potácí od jedné komediální pohromy ke druhé. Jako marná snaha působí také vtípky pramenící z uvědomění hrdinů, že se nacházejí na filmovém place – již Mel Brooks byl u Vesmírných těles, popřípadě Ohnivých sedel v tomto směru mnohem vynalézavější. 40% Zajímavý komentář: Anderas ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Parodie na sérii která se některými díly úspěšně zparodovala sama? Ale jo proč ne po letech jsem si i tuhle sérii zopakoval a u jedničky jsem se velice slušně bavil. Samozřejmě, že základem k tomu aby si člověk některý určitý vtipy užil je dobrá znalost Vřískotu na jehož parodování stojí hlavní dějová linka, ale i jiných hororů, protože jak už je tomu zvykem nejde tu jenom o Vřískot, ale jsou tady odkazy i na jiný filmy. Samozřejmě, že by občas neškodilo ubrat na vtipech založených na tělních tekutinách. Teda ne, že by mě to nějak pohoršovalo, ale většinou to vyzní spíš nechutně a trapně než vtipně, ale takových situací je tu naštěstí minimum a spousta nekompromisních fórů to naštěstí přebije, takže za mě nakonec celkem spokojenost což už pak úplně neplatí pro pokračování, ale to už je zase jiná kapitola. Každopádně jednička na ty pohodový čtyři hvězdice klapne.75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejrůznější parodie zažívaly své zlaté období na přelomu 80-90 let, kdy filmy tipu Žhavé výstřely či Bláznivá střela pobláznili nejednu generaci a tak je tomu i dodnes. Proto si tvůrci usmysleli, že by nebylo od věci udělat si srandu nejen z akčních, válečných a dobrodružných filmů, ale této pocty by se mělo dostat i několika oblíbeným hororovým kouskům. Kdo v té době neznal Vřískot, Tajemství Loňského léta, Záhadu v Blair Witch či Šestý smysl? Stačilo k tomu humorně vložit i něco z Matrixu a úsměvné dílo bylo dokonáno. Teď jen aby se na to ještě někdo podíval a neusnul u toho nudou. Proto bylo potřeba vymyslet dostatečný počet hlášek, sexuálních – homosexuálních narážek, netradičních a místy trošku bizarních situací, přidat trochu zhulenosti a nechutností a výsledkem byl opravdu „Děsnej biják“. Osobně hodnotím tehle film za nejlepší z celé série. Je to jedna z nejlepších parodií na horory jaké jsem zatím viděl. Začátek je sice trošku slabší, ale potom se to už rozjede a o zábavu není nouze. Nejlepší na celém filmu je vrahovo repování a následný masakr:)) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Paródia - žartovná, komická, výsmešná obmena, napodobenina vážneho umeleckého diela. Túto definíciu zo slovníka cudzích slov "Scary Movie" spĺňa do posledneho písmena. Preto jej aj prideľujem aspoň tú jednu hviezdičku. Lenže pre mňa, ako obdivovateľa horrorových filmov, je to skoro až urážajúca záležitosť. Nedokážem sa baviť pri primitívnom zosmiešňovaní scén, ktoré pokladám za klasiku horrorového filmu. Verím však, že pre poďobaných puberťákov, s ktorými lomcujú nevybité sexuálne pudy, je to parádna zábava. * ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Postava učitelky tělocviku, slečna Mannová, je ve skutečnosti opravdu žena. Ztvárnila ji americká amatérská kulturistka a herečka Jayne Trcka. (agass)
  • Režisér Keenen Ivory Wayans si zde zahrál malou roli. Můžeme ho vidět v kině, když běží trailer ke smyšlenému filmu "Amistad 2". (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama