Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (722)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Wan, bohužel. Lekačky už nejsou infarktové, napětí tolik nedráždí, navíc je to strašně natahované a humoru už přespříliš. Na druhou stranu je na téhle kapitole sympatické to objasnění několika nešvarů z jedničky, návrat všech postav a absence "Darth Maula", který byl těžce nepochopen a vyvolal spíš výsměch než hrůzu. Jinak bych chtěl poprosit, že pokud patříte k těm, co v kině rádi mlaskaj, kecaj, vyřvávaj, smějou se jak hovada a dělaj "bubu" na svoje partnerky, rozmyslete si svou návštěvu kina a běžte příště radši někam jinam. Třeba do prdele, hmm? ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Leigh Whannell / Príbeh: James Wan, Leigh Whannell | Hudba: Joseph Bishara | Produkcia: Jason Blum, Oren Peli | Distribúcia: FilmDistrict, Stage 6 Films | Štúdio: IM Global, Entertainment One, Blumhouse Productions | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 160,444,011 $ || Až prekvapivo kvalitý druhý diel série, dosť silne navezujúci na predchodcu, k plnohodnotnému zážitku je teda potreba vidieť jedničku. Mraziaca atmosféra, hororová invenčnosť vo forme bezdigitálnych trikov, skvelé masky a dostatočná nevypočítateľnosť. Škoda, že len dostatočná, inak by to bolo za 5. Prvý diel predsalen silnejší. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když režisér uvěří iluzi vlastní geniality, nastává problém. Stalo se to Woody Allenovi a stalo se to i Jamesi Wanovi. Jen Wanovi se to z pochopitelných důvodů stalo mnohem dříve. Jeho pokračování "hororu, který každý viděl, ale po týdnu si z něj nic nepamatuje" je velmi nepřekvapivě opět přesně takové, jen už to nemá ani punc té jednorázové zábavy. Je to jen nudné (málem jsem v kině usnul) a občasné lekačky už působí vyloženě směšně. Dějově to je jako u Wana vždy nedotažené, stereotypní. Bublina splaskla. Rutina. Průměr. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dobrý sćenár, chytro a bohato upgradujúci príbeh jednotky. Štvrtina filmu je ale nasnímaná lacnou domácou kamerou, ktorá sa k Wanovmu obvykle atraktívnemu a originálnemu vizuálu (ktorý robil tak zaujímavou jednotku či nedávnu žánrovku lahôdku V zajatí démonov) extrémne nehodí. Film miestami sofistikovane sleduje aj tri rôzne, súčasne prebiehajúce dejové linky. Keby bol "handicam" použitý koncepčne, pre odlíšenie jednej z liniek kvôli zjednodušeniu orientácie v deji, tak OK. Ale nie je. A načisto mi zničil dojem z filmu. Som v kine, nie na YouTube! ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Škoda, to mrazenie a strach ako z prvej časti som vôbec nepociťoval a to som dvojku videl v kine. Áno, bolo to perfektne natočené, ale na jednotku sa to nechytá. Počas celého filmu som nepostrehol ani jednu ľakačku či búšenie srdca. Páčila sa mi ako to bolo naviazané s prvou časťou, čiže tí čo zabudli na jednotku, tak by si to mali zopakovať. Určite je The Conjuring väčšie sklamanie ako Insidious 2 a teším sa na tretiu časť, ktorá ma dúfam zas dokáže nastrašiť ako časť prvá. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • James Wan tehdy řekl, že se jedná o poslední hororový snímek, který režíruje. Chtěl se zaměřit na jiné žánry. Svůj úmysl nedodržel... (zbyshek)
  • Film byl natočen za 25 dní. (Tasartir)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama