Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (718)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný. Po celkom namakaných traileroch som dostal toto. Aby bolo jasné, Bohovia Egypta sú rovnako namakaný aj vo filme, nie len v trailery, ale to je asi jeden s tých najväčších plusov. Vizuálne v podstate úchvatné, dizajnovo premakané a herecký fajn obsadené, ale ma to jeden háčik. Cela ta výstavba okolo príbehu je síce pekná, ale s spolu s príbehom mi to moc nesedí. Proyas ako keby nevedel, či chce točiť vážny alebo odľahčený film a tento kontrast, ktorý niekedy spadá skoro do absolútnej komédie mi moc nesedel. Aj herci vo svojich postavách sú akýsi utopený a nie moc výrazný. No a to je asi najväčší problém, inak je to vizuálne pekne a hudobne fajn ozvučené. Obľúbený soundtrack: Wings And A Prayer, Bek And Zaya's Theme. 65% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Egypt několik tisíc let před naším letopočtem. Mezi lidmi žijí bohové kteří měří 3 metry, umí se měnit v náboženská egyptská zvířata (orel,býk) a místo krve krvací (nebo spíš zlatí) zlato. Tento film vznikl od producentů Souboje Titánů (nová verze 2010) a jeho pokračování Hněv Titánů (2012). A jelikož Hněv nevidělal dost peněz tak vymysleli Bohové Egypta. A jací jsou? Film je překvapivě dost dobrý. Nikolaj Coster Waldau s Geraldem Butlerem k sobě jako nepřátelé sedí a bek v podání Brentona Thaiwse je takový ten chlápek kterému překvapivě fandíte i když jste původně nechtěli. Efekty jsou docela ucházející ale občas se objeví efekt který vypadá docela nic moc. Na 3D nechoďte. Žádný efekt tam není (já už to vzdal a chodím normálně na 2D) A co se týče dabingu: Dabing není špatný. Zdeněk Bahdal na Geralda Butlera (Set) a Jakub Saic na Waldaua (Hor) jsou dobří. I Petr Nezkusil na Bratona Thaiwse (Bek). Dobře jsou obsazeni i vedlejší role (Chadwick Boseman- Radek Hoppe nebo Jana Stryková nebo Tereza Beberová- Edie Chung jako bohyně lásky). Ale občas se my stalo že jsem dabingu nerozuměl. Pokračování nevzknikne kvůli špatným tržbám ale jako odpočinkový film by to u vás mohlo obstát. A je tam Romantika. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V egyptské mytologii existuje příběh o bohovi nebes Horovi, který se v bitvě "dobra a zla" utká s otcovrahem, bohem temna Setem. No a tvůrci Bohů Egypta se rozhodli tenhle příběh "okořenit" o lehce steampunkovou technologii (vesmírná loď boha Ra, metamorfující se podoba Bohů), hrozně patosu a CGI a naprosto bezkrevnou love story dvou lidských teenagerů. V teorii by mohl vzniknout cool a zábavný film. Ale někdy během produkce vznikl hrozně rozstříštěný, nezáživný snímek. Zkrátka hrozný bordel. A je mi to líto, protože párkrát jsem zahlédla to, jak dobrý tenhle film mohl být. Nikolaj coby Horus je moc fajn, jako vždycky je na něj radost koukat. Jeho kočkování s Hathor Elodie Yungové je jedním z mála opravdu zábavných momentů. Zbytek je psychedelní jízda, kterou si nejvíc užijete po několika panácích. PS: Nejvíc se mi líbilo, jak filmaři udělali bohy jednou tak velké než lidi. Je to až roztomilé. :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická pukancová zábava s atraktívnym fantasy námetom starého Egypta a jeho oživenou mytológiou, ktorá ohúri diváka predovšetkým po vizuálnej stránke. Škoda, že sa troška viac neporozmýšľalo aj nad samotnou dejovou linkou, aby to nebol zas len nejaký síce na pohľad pekný ale predsa len blábol. Na druhú stranu to ale aspoň so sebou prinieslo možnosť vypnúť a z organizmu nechať pracovať len oči, to mi úplne stačilo. Obrazovo je to naozaj pekne spracované. Stále tu niečo poletuje, bojuje, uteká, lieta... plus k tomu tu je široká paleta príšeriek a monstier. Na lepší priemer to stačí. 65/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones, Mumie, Válka bohů, Duna, Zeměplocha, Immortal, StarWars.....jo, je tam všechno a ještě více. Ale přiznám se, že film mi velmi rychle utekl, Egypt mám rád, Jaime Lannister je sympaťák a Elodie Yung k nakousnutí. Ano, mohlo to být temnější, více sexu, potoky krve...ale tak nějak vše vyrovnaly obstojné triky a divoké honičky včetně demoličních prací. A konec bych nechal bez zásahu vyšší moci, alespoň by leckoho hořká slza skanula. Návrat do dětských let, pohádka ze starověku, celkově 3,5* ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Film sa nakoniec natáčal v púšti v Austrálii, ktorá nahradila zamýšľanú Saharu. Tá sa filmárom zdala príliš nebezpečná. (beso74)
  • Bohovia Egypta (2016) a Mad Max: Zbesilá cesta (2015) majú skoro identické herecké a pomocné obsadenie (takmer 200 ľudí). Napríklad oba filmy majú rovnakého prvého asistenta réžie (P.J. Voeten), nadriadeného vizuálnych efektov (Julian Dimsey), kaskadérov (Tim Wong a ďalší) a hercov (Courtney Eaton, Abbey Lee a ďalší). (figliar)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama