Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (828)

Foox 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych jakou vlnu nostalgie dokáže Creed vzedmout, ale Rocky je pro několik generací srdeční záležitostí, včetně té mé, takže nějaké to zamáčknutí slzy je na místě. Nejklasičtějšímu příběhu na síle nic neubírá, když se umí podat a se Slyem na vedlejší koleji není prostě co vytknout, nostalgická radost. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keby tam nehral Stallone a hlavne keby nehral toho, koho hrá, bola by to typická direct-to-dvd výplň regálov akoby z roku 2000. Ten scenár je jedným slovom utrpenie. Amatérsky polopatisticky okato pozliepané scény, ktoré akože majú tvoriť postavy, no kým herci a réžia by mali prenášať scenár do reality, akurát zdôrazňujú jeho jednorozmernú naivitu. Je tam niekoľko motívov, ktoré by mohli vytvoriť skvelý film, no miesto toho sa dívame na čiernobielu rozprávku, ktorá je ešte naivnejšia než Rocky IV, na ktorého nadväzuje. No kým Rocky IV oplýva dobovou atmosférou a reaganovskou nadsázkou, Creed nie je nič iné, len hlúpy film. A Stalloneov výkon? Akademici ho najprv skoro 40 rokov ignorujú a potom ho nominujú za zásluhy. V hociktorom pokračovaní Rockyho (a v kvante ďalších filmov) podal lepší výkon než tu, čomu sa ani nečudujem, lebo s týmto scenárom tu ani nemá čo hrať. Ďalší klinec do rakvy Akadémie. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jakožto aktivní členka skupiny "Žere nás všechno, ale nejvíc rakovina" jsem chápala Sláje, že se chtěl na nějaký chemo demo ozařování vyprcat a než ztratit vlasy a pak i hrdost prostě exnout tak nějak s nadhledem ALE kdo by se pak postaral o sirotka slyšícího na jméno Adonis, kterej mu na starý kolena vlejval palivo do žil a zas ho přivedl zpátky k lásce k boxu? No nikdo, takže Sláj s Adonisovou pomocí nakope raka do prdele a Adonis naopak se Slájovou pomocí zkusí nakopat do prdele šampiona lehko-těžký váhy. Což je vlastně totální píčovina protože v boxu se nekope a už vůbec se nesmí údery pod pás, takže jsem napsala kolosální sračku a napravím to klasickým "Zkusí mu rozbít hubu". To sice nezní tak úderně jako nakopání prdele, ale je to mnohem reálnější. Adonis se učí old school, takže chytá kuřata, co už nefofrujou tak jako kdysi, běhá po ulici s motorkářema za prdelí a cvičně někomu občas rozbije hubu ať už v ringu nebo i mimo něj. Za jedno sklidí ovace, za druhý den v base, ale to už k životu patří a udá mu to směr, kde má komu tu hubu rozbíjet. Jako bonus získá nahluchlou princeznu a na konci se Slájem vyběhnou...no dobře vyjdou, schody do nebe. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stallone na Oscara. Prvý film, v ktorom úprimne hrá slabnúceho starca. Rumázgal som posledných... no, hádam 40 minút. Bez srandy, doják roka. Kto by to bol kedy povedal, že život Rockyho Balbou bude jeden z najzaujímavejších príbehov, aké sme kedy videli na filmových plátnach? S víťazstvami aj pádmi (dejovými i filmárskymi), ale pretrval a 40 (!!!) rokov po prvej časti je stále tu a stále s divákmi poriadne lomcuje. Nečakal som, že Sly takto suverénne utrie Tarantina, DiCapria a ostatné rádoby oscarové filmy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je prostě typická Slyovina, on ty chlapský duši fakt rozumí, pár keců, pár momentů ve kterých předvede, že zásadovej chlap možná v dnešní době není cool, ale co na tom, když to uvnitř prostě má tak nastavený a kyž na to přijde umí se rvát, rozdávat rány a i je pěkně schytávat, přesně tak jak káže nejen pobyt v ringu, ale i život sám a proto budu mít Rockyho vždycky ve svým srdci hodně vysoko a když tohle všechno předává mladší generaci, tak jenom dobře. Filmu by možná slušelo víc boxu a míň keců, ale to je prostě Sly, neuděláš nic. 2.10.. Absolutně nechápu co se mě honilo při hodnocení v palici, ale ted po další prokejci na HBO, jdu na plný koule. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 2015 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama