Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Více Poltergeist než Chucky. Mám pocit, že panenky nám asi už moc nového nepřinesou. A mně osobně asi přinesly nejvíce Dolls S.Gordona. Škoda, že se autoři nepustili buď do řádného strašení nebo do šťavnatého masomlejnu. Nakonec film zůstal trčet v půli cesty. V posledních letech mi přijdou mnohem napínavější thrillery s nějakým vrahem, než duchařské historky vypadlé z knih madam Blavatské. Přesto dám 3* (i když spíše 2,5*), jelikož se mi líbila kamera, úvodní scéna s krvechtivými pomatenci a hnusná panna, kterou bych si doma nevystavil. Též musím ocenit, že tvůrci nepostavili svůj snímek na vršení lekaček, byť se nabízely na každém rohu. Film jdoucí ve stopách nestrašidelných Insidous a V zajetí démonů zapomenete tak lehce, jako ony zmiňované.... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zlatý Chucky... Annabelle je jednoducho podpriemerný generický horor od netalentovaných tvorcov. Nemá žiaden výnimočný moment (i keď úvod s kultom bol uchádzajúci). Na rozdiel od Insidious série nie je výhradne postavený na ľakačkách, no budovanie "napätia" tu ani zďaleka nefunguje, lebo tie jednotlivé "pomalé" scény sú iba spleťou nudných konverzačiek a keď dôjde na akciu, často je na hranici komédie (popcorn!). Vyslovene ma to neirituje, no zo všetkého najviac mi to pripomínalo direct-to-dvd, či TV horory z deväťdesiatych rokov ako Omen IV alebo iksté diely Amityville Horror. Obohraná vata medzi televízne reklamy. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že som od "Annabelle" veľa nečakal, keďže komerčné horory, ktoré sa ešte navyše priživujú na nedávnych komerčných hitoch nie sú práve filmy, medzi ktorými by som hľadal zázrak. Ten sa podľa očakávaní nekonal ani tu, ale nakoniec to bolo fajn; približne na úrovni minuloročných Wanoviek "The Conjuring" a "Insidious: Chapter 2", takže sa príliš sťažovať nemusím. Chuckyho kultovú "Child's Play" to samozrejme v subžánri vraždiacich bábik neprekoná, ale to sa možno nepodarí už nikomu. Ale v tomto prípade je to obsahovo seknuté čistejším démonickým hororom a nasiaknuté paranoidnou atmosférou bytových hororov typu "Rosemary's Baby", čo tomu dodáva určitý punc vážnosti a robí z toho kvalitnejší film, než akým to vo svojej prvotnej podstate je. Takže osobne som príjemne prekvapený a nadšencom i odporcom každopádne odporúčam tohtoročnú hororovú paródiu "A Haunted House 2", v ktorej má práve Annabelle luxusné scény. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Očekávání obrovské, trailer navnadil, ale tím to haslo. Jde sice o průměrný horor, který nenudí, ale to je vše. Atmosféra nebyla z nejsilnějších, ba naopak jsem necítil žádnou. Lekaček pár najdeme, ale nejsou z nejlepších. 3/4 jsou hodně utahané, moc se toho neděje a Annabelle ničím nepřekvapí. Teprve závěr ukázal něco, na co jsme čekali daleko dříve a ani ten není dokonalý. Zbytečně moc uspěchaný a dost primitivní bez většího nápadu. Annabelle měl být TOP horor roku, ale to jsme na omylu, viděl jsem spousty lepších .. 5/10 = 53% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama