Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (359)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 5 dílů a je to dobrý. Jirka Strach je frajer a zraje....a i když tady si trochu hraje na True Detective, pobavit v krimi duchu dokáže. Míň mysteriózní než obvykle, zato spletitější. Uvidíme po zakončení, které jeho silnou stránkou nebývá. Zatím pěkné 4*. 80% Update: Tipoval jsem to správně, takže nechávám na čtyřce. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poctivá krimi jízda, která u nás bude vyčnívat. Skvělá herecká sestava, místy dobrá hudba a hlavně dobře zvládnutá režijní práce. Pár zvratů najdeme, ale mohlo by jich být víc. Tempo místy hodně pomalé a chování postav nelogické, přesto se divák nudit nebude. Před pár dny jsem viděl seriál Pustina a to je bohužel nesrovnatelné, hodně jsem se namlsal. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu slušná kriminálka přesně podle Strachova mustru. Což není negativní, a snad po dalších dílech ani nebude. Možná jen šedá eminence tam být nemusela. Pavlu namaskovali hrozně, je v tom úmysl?_____Po druhém dílu zvyšuji, docela napínačka, řemeslně dobře natočená krimi, mysteriózno zatím v nedohlednu.____Nakonec maximální počet, Jiří Strach přikoval část národa k televizi a i když jsem prvních šest dílů viděl až ripnutých, poslední jsem si nenechal ujít v premiéře. Což je u seriálu na mě nevídané. Mouchy tam samozřejmě byly, ale respekt nad promyšleností námětu, rozvržením látky do jednotlivých dílů, střihem. Hudba až na Hoziera taky dobrá. Cameo JS s inspekcí se mi nelíbilo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ke III. sérii: Náboženští fanatici/horlivci jsme sice byli, ale naposledy v 15. století. Já nemůžu s vážnou tváří přetrpět dialogy a monology, které jakoby vypadly z nějakého středověkého mystického spisku. Působí to akorát trapně. Když k tomu přidám hodně překombinovaný děj podpořený náhodami patrně seslanými z hůry, stává se pro mě sledování skoro nesnesitelným, a to především v závěrečných dílech. Řemeslně je to natočené obstojně, až na rvačky, kdy se soupeři mlátí měkkou pěstičkou. SHRNUTÍ: Hodina náboženství s pokusem o rafinovanou detektivku. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Seriálovou divačkou už jsem nějaký ten pátek a nepamatuji si okamžik, ve kterém bych šokem a zděšením přestala dýchat (dobře, tak možná u jedné epizody "Dextera"). Pan Strach mě svým dílem dokázal vyděsit, překvapit, uchvátit. Byla jsem nadšená z hudby i z výběru herců (budu znít jako zamilovaná puberťačka, ale Langmajer má rok od roku větší charisma a podmanivější pohled). Útěk jedné oběti z vrahova sídla nebo infarktový závěr předposledního dílu, to všechno mi zůstane v paměti ještě dlouho. Pátou hvězdičku jsem si rozmyslela kvůli poněkud směšnému rozuzlení, ale druhou sérii budu nedočkavě vyhlížet. Update po druhé řadě: Slabší než první, to bezesporu, z hlediska hereckých výkonů ale pořád špička. Update ke třetí sérii: Policejní tým v čele s Remešem je odsunut na hodně vedlejší kolej, vraždy podle náboženského klíče ale dokážou zaujmout. Z hlediska hereckých výkonů a technického zpracování nemají Strachovy thrillery v českém TV prostředí konkurenci. ()

Galerie (493)

Zajímavosti (66)

  • Česká televize uzavřela s producenty z Německa a Holandska na veletrhu v Cannes opční smlouvu na remake seriálu. [Zdroj: Deník.cz] (Duoscop)
  • Filmovalo se v Dolních Kounicích, Brně, zámku Hoštice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Při příjezdu biskupa (František Němec) zní skladba „Salve Regina in A Minor“. „Salve regina“ (česky „Zdrávas královno“ je středověký text jedné z mariánských antifon. Autorem textu je patrně středověký básník Heřman z Reichenau, někdy je ale text připisován zcela nebo částečně sv. Anselmu z Luccy nebo sv. Bernardovi. Jde o jednu z nejslavnějších mariánských modliteb, jsou známa četná zhudebnění tohoto textu. „Salve regina“ je navíc poslední modlitbou růžence. Modlitba je spojena s částečnými odpustky. (sator)

Reklama

Reklama