Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (359)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovsky promarněná příležitost, Jirka Strach má řemeslo v malíku, hudba, scénář, herci... Většina řemesla je tu odvedena na výbornou, jen ten podělanej scénář, kterej dokáže i kvalitní náznaky atmosféry totálně vymknout z kloubů a pro jistotu i zlomit pár článků palců. Přitom základ děje je relativně ok, tajemno je tu hmatatelné, ale je tu hrozně moc zbytečných linií (vztah hl. postavy k dceři, vztah hlavní postavy k sexy slovenské vyšetřovatelce) a HLAVNĚ vyškrtat veškeré linie které nejsou pří,o společné s vyšetřováním, jsou neskutečné s***ky, bez napětí, plné nesmyslů a nudy, aneb čtyři díly sledování jak mladému páru někdo poštou posílá drahé mince, nebo jak farář chodí po kostele a má halušky. Ano, vážně, proč, sakrapes?! Kéž by se místo toho dal větší prostor pro parťáky Majera a Langmajera (malej majer, dlouhej majer, hehe) a dovedl bych si představit, jak jsou psychicky v háji z množících se mordů páchaných chorým tlamou. Obrovská škoda, vážně, závěr (byť překombinovaný a nepříliš zdařile) totiž ukazuje, že když se děj oholí na dřeň a jede se na plno, tak mohl být výsledek výborný, takhle je jen a pouze průměrný a to musím mhouřit bulvy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi dobře a pár prvních dílů v podstatě nemělo chybu, od režie, přes hercký koncert Langmajera až po napínavý příběh. Jenže postupně to začalo být čím dál ohranější a nudnější, což vyvrcholilo ještě hloupějším "mega" finále. Takže mé nadšení se postupně propadlo až na průměrných 55%. Je škoda, že to scénárista takhle zpackal. ()

Reklama

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dokoukal šestý díl(zvedám ze 4 na 5*) a už se nemůžu dočkat posledního, ČT se zase vytáhla, je to fakt výborné, zamotané a hodně napínavé, člověk by nejraději viděl všech 7 dílů v kuse. Výborné herecké výkony, skvělá hudba, Strach vynikající...a úvodní znělka nemá chybu, už dlouho jsem neviděl tak skvělou znělku, hudba Ondry jí jenom podtrhuje...u mne za 90 % a plně zasloužených! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu slušná kriminálka přesně podle Strachova mustru. Což není negativní, a snad po dalších dílech ani nebude. Možná jen šedá eminence tam být nemusela. Pavlu namaskovali hrozně, je v tom úmysl?_____Po druhém dílu zvyšuji, docela napínačka, řemeslně dobře natočená krimi, mysteriózno zatím v nedohlednu.____Nakonec maximální počet, Jiří Strach přikoval část národa k televizi a i když jsem prvních šest dílů viděl až ripnutých, poslední jsem si nenechal ujít v premiéře. Což je u seriálu na mě nevídané. Mouchy tam samozřejmě byly, ale respekt nad promyšleností námětu, rozvržením látky do jednotlivých dílů, střihem. Hudba až na Hoziera taky dobrá. Cameo JS s inspekcí se mi nelíbilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná napínavá detektivka. 1) Již 42letý režisér Jiří Strach sice tímto seriálem díru do světa neudělá, ale odvedl velmi slušnou řemeslnou práci._____ 2) Výbornému hereckému obsazení dominuje přesvědčivý 49letý Jiří Langmajer (vyšetřovatel Remeš), příjemný 37letý Stanislav Majer (Remešův kolega Grossmann), stále pěkný 40letý Pavel Batěk (kriminalista Petr), vždy výborný 64letý Miroslav Donutil (náčelník Oliva), výstižný 56letý Miroslav Táborský (akademik Vrbata - znalec středověkého umění) a neurazí ani obtloustlý 27letý Vojtěch Kotek (policista Soudek)._____ 3) Obzvláště mě zaujala hudba 32letého Ondřeje Brzobohatého._____ 4) Zajímavý koment: Malarkey****._____ 5) 30.6.2017 - Druhá řada mě dost zklamala - 2*._____ 6) 21.12.2018 - Třetí řada - slabé 3*. ()

Galerie (493)

Zajímavosti (66)

  • Přestože kriminalistka (Tatiana Dyková) dostává v samém závěru druhé série nabídku být trvalou součásti kriminalistického týmu, ve třetí sérii z vyšetřovatelského týmu mizí. (sator)
  • Filmovalo se v lokalitách: Ostrava, Brno, zámek Hoštice, Nebovidy, Kuřim, hrad Špilberk, Moravské Knínice, Hájky, Brněnská přehrada, Fakultní nemocnice Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení probíhalo v Brně – mj. Park Lužánky, Fakultní nemocnice v Bohunicích a v obci Deblín. [Zdroj: brno.rozhlas.cz] (majky19)

Reklama

Reklama