Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (908)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $226,008,385Tržby Celosvetovo $1,236,005,118 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $31,648,294║ Tržby za predaj DVD v USA $22,680,040║ __Iná šupa, tento popcorňák, do kelu tohto ročné komiksovky nemajú šancu už čím upútať, lebo taký nátresk aký ponúka FF8 je neskutočný! Výmena režisérov od šiesteho dielu je pri tejto sérii riadne cítiť. Teraz to má ten správny cveng, drive, dokonca aj dramatizáciu. A popritom to je tak adrenalínový nášup, až čumíte s otvorenou hubou dokorán, že v dnešnej dobe keď sme už prejedení zo všetkého Vás dokáže ešte niečo úplne dostať do kolien. Takmer na celej čiare to je namakaná jazda, kde si pomaškrtíte na úžasných záberoch na krásne autá, ženské a dych berúcu akciu plnú všakojakých nápadov a doslova vývrtiek až ide hlava dookola, no zatiaľ nemý úžas a asi jednoznačne Blockbaster roka 2017!!! Toto sa bude asi ťažko prekonávať, aby som nezabudol tendencia trefnej zábavnosti na najvyššej úrovni, dokonca aj komédie môžu len ticho závidieť, takže iná šupa!!! /videl v kine: 100%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Největší tunerská sága potřebovala nový impuls do dalších let. Téma zrady a hlavní záporák s vagínou ho bez debat přinesly. Sledovat Toretta v boji proti vlastní rodině je nepřirozené a zábavné zároveň. Obsazení Theron do světa alfa samců bylo trefou do černého, protože většina žen v sérií slouží jen jako ozdoba nebo mužský přívěšek. Podobně jako ona válí i Statham. Ruské finále je však už moc dlouhý a velký úlet. ()

Reklama

kulyk

všechny recenze uživatele

No ne, já nemůžu. V rámci férovosti nenahazuji hodnocení, protože jsem se nedostal za Havanu, ale blbě mi z toho je jako kdybych vychlastal desetilitrový kbelík Cuba Libre smíchaných s močítem, to celé prokvedlané Fidelovou jemně zamřelou stehenní kostí. Na až takové píčárny jsem asi trošičku starý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Čím víc máte pubického ochlupení, o to víc si tenhle film užijete. Jste-li muž, využívající přítmí v sále kina pro prstění slečen, máte rovněž vyhráno, v takovém případě vám může být úplně jedno, co se na plátně odehrává. Jste-li ovšem více než příčetný jedinec, RYCHLE A ZBĚSILE ven z kina, než vám kapacita vašeho mozku splaskne na úroveň brontosaura, bezvládně přežvykujícího popcorn. Nic proti sebeparodické úrovni, na kterou se série dostala od pátého dílu, ale aby to bylo kvalitní a snesitelné, musí se to umět. Když se chce film vybláznit, zešílet, hrát si na bondovku a vysemenit se do rozjuchaných prostoduchých pipek a píčusů, šílejících nad každou kůl scénou, měl by mít režisér F. Gary Gray ve své filmografii alespoň jeden takový film, což nemá. Gray umí i filmy, co mají nějakou myšlenku, takže on je pro takový film špatnou volbou. Dále od takového filmu očekávám přehršli akčních scén. Film má vlastně jen dvě velké akční scény: hacknutí aut za plného provozu a"bondovské" finále na ledu, za přítomnosti ponorky. První hodina je zdlouhavá, plná dialogů na úrovni rozpravy Včelky Máji s Vilíkem. Na úvod nás rozehřeje závod v kubánských ulicích, následně bitka s dozorci ve věznici. Obojí je nepřehledně nasnímáno, nezajímavě podáno. A všechny scény nejsou úplně povedené. Zejména finální scéna na ledu je plná okatě hnusného CGI. Taková schopná parta herců a musela dostat scénář rovnající se výblitku pětiletého dítěte. Jedním z největších kladů této scenáristické mrdky je ten, že se Dom Toretto (Vin Diesel) přidá na temnou stranu, samozřejmě je za tím vydírání ze strany kyber-teroristky (Charlize Theron), hrozí, že mu zabije "napíchance". Jinak ale film nepřijde s ničím novým, dokonce i nápad s hacknutím aut už zde byl, viz Smrtonosná past 4. Prostě příšernost sledovat to celé s vědomím, že stejně dopředu víte, jak to celé dopadne. No dobrá, kyber-teroristka Cipher unikne spravedlnosti. Ani nemá smysl dávat spoiler-alert, vše bez problémů dopředu odhadnete. Abych se u filmu nějak zabavil, musel jsem si vymyslet, jak asi bude vypadat Rychle a zběsile 30, když série vydělává na lidské blbosti. I já jsem ji nechal vydělat díky zdejšímu kladnému přijetí, a vypravil jsem se do kina. Parta devadesátiletých hrdinů používá namísto nadupaných kár vytuněné nákupní vozíky, s nimiž v supermarketu svádí boj o zlevněné zboží. Mrštný pohyb jim zajišťují berle plné udělátek po vzoru bondovek. A nebojte se, nebude to taková slátanina. Ne o moc větší než je tahle pitomoučká osmička. 3/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Značka Rychle a zběsile už vůbec není o autech, jako tomu bylo dřív. Už dávno to není o závodech nebo vůně spálených gum. Teď už je to značka, která zaručuje kvalitní akční orgie, vypatlané jak pasta na zuby, ale s koulemi většíma jak od orangutana. K tomu tvůrci vytvořili tak solidní základnu akčních herců, až mám pocit, že vytvořili přímého nástupce Expendables. Osobně mě pak nejvíce těšil Jason Statham, který se ve svých rolích za poslední léta vysloveně našel a hlásí o sto šest. V závěsu mu sekunduje monstrum The Rock a finišuje celý zbytek včetně Charlize Theron, která je tady na straně druhé barikády hodně nechutná. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • Hobbsovi (Dwayne Johnson) ponúknu prácu späť, no po 16 rokoch si radšej dá pauzu. Pôvodný film Rýchlo a zbesilo (2001) vyšiel 16 rokov pred uvedením tohto filmu. (Zeker)
  • Lehký tank, ve kterém se prohání Tej (Ludacris), se jmenuje RIPSAW. Ripsaw je malý rodinný projekt společnosti Howe & Howe Technologies. S tímto vozítkem se již jednou při natáčení setkal i Dwayne Johnson (Hobbs), a to ve filmu G.I. Joe 2: Odveta (2013). (Michelin.S)
  • Povrávalo sa, že v záverečných titulkoch mala byť scéna, ktorá pripravila vedľajší film medzi Deckardom Shawom (Jason Statham) a Lukeom Hobbsom (Dwayne Johnson), ale Vin Diesel ju nechal vystrihnúť. (Zeker)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama