Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (908)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Být scenáristou miliardové franšízy musí být řehole. Šňupat kokain ze zadků top štětek L. A. a vědět, že ať si na papíře dovolíte sebevětší zhovadilost, projde vám to a někdo to nakonec opravdu natočí. Nenechte se zmást dokonalým produkčním pozlátkem, tohle je hollywoodské bahno, ve kterém absentuje byť jen kousek soudnosti. Nevadí mi přepálené akční orgie, kdy jdou kaskadéři do plných a vše ladí trikaři, jimž někdo bohatě platil přesčasy. Vadí mi to, že se lítá po světě bez ukotvení v ději, že těch deus ex machina vstupuje do děje tolik, že by jim ani Olymp nestačil, přičemž i ta zombie má být omluvena tím, že rodina je nade vše. Předražený kýč, který trend nastolený pátým dílem nekarikuje, nýbrž degraduje. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jste se tu jako fakt všichni posrali?! Co to mělo bejt?! Já opravdu neměl přehnaná očekávání, fanoušek týhle série už ze mě nebude, ale doufal jsem aspoň v zábavnou píčovinu ve stylu sedmičky, ale tohle bylo něco nepopsatelně strašnýho, tak trapně už mi v kině dlouho nebylo. Nepochopím takový sešup směrem dolů, ale musel bych se hanbit sám před sebou kdybych hodnotil jinak. Zatím jasnej kandidát na odpad roku. Jestli byl v minulých dílech děj mírně řečeno retardovanej, tak tady připomíná žumpu plnou splašků, ale není to zábavný jenom uhozený. Navíc téměř veškerá akce je ničená píčoidním střihem. No nic dál už mě to nezajímá z touhle sérií končím, stejně nevím jak tohle dopadlo, protože chvíli před koncem jsem odešel z kina, nechtěl jsem kvůli dokoukání týhle mrdky čekat půlhodiny na zastávce na další rychlej a zběsilej autobus.0% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, že co je pod kapotou, je putna? Záleží jenom na tom, kdo sedí zrovna za volantem." Posaďte mě za volant Bugatti Veyronu, dejte Domovi do rukou UAZ Buchanka a já se pokusím urvat remízu. Stejně mě v koncovce předjede na pravým zadním kole a bude přitom na střeše žonglovat s kulometem. Jsem prostě smířenej s tím, že nejsem nejlepším řicičem v naší galaxii. Rád se však dívám na ty vyvolený, jak závodí s atomovou ponorkou, protahují se neexistujícími mezerami nebo uhýbají autům pršícím ze střechy. Pro mě je to prostě jen zábava v naprosto luxusní sestavě, kterou sice hledači uhlíkový stopy neocení, ale milovníci burácejích motorů si určitě přijdou na svý. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zábava především. Mít to o chlup lepší střih, méně šablonovitého záporáka a svižnější tempo v první polovině, klidně bych hodil plnou palbu. Takhle "jen" za 80 s tím, že jde o nejlepší díl od pětky. Zásluhu na tom má především akční finále, které tentokrát dokonale šlape, má tempo, nápady, vtip, zkrátka nic nechybí ani nepřebývá. A to nejlepší? Film se vůbec nebere vážně, chce hlavně potěšit fanoušky a nebojí se kvůli tomu sestřelit sebe sama (málokdy jsou tak vtipně využité kličky soap oper). Tvůrci mají obrovské peníze a hrají si ve stylu "dej tam tohle, a ještě tohle, a pro prdel i tohle". Když se k tomu připočte extrémně sympatické obsazení, kde postavy baví nezávisle na tom, za který tým kopou, je o hitu rozhodnuto. Zábavnější týmovka než Avengers a v akci bondovštější než samotný Bond. A takové malé osobní postesknutí - filmaři měli ideální příležitost navázat na legendární hudební balet Johna Woo z Tváří v tvář a nevyužili to. Škoda, velká škoda! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Tvorcovia sa už totálne vykašľali na akékoľvek fyzikálne zákony a idú na doraz. Stala sa z toho vlastne akási teamová bondovka, kde Kurt Russell je M a Scott Eastwood ako správca špionážneho skladu áut (wtf?) vlastne čosi ako Q. A Charlize Theron je skvelý megazloduch s atomovkou. Finále s ponorkou je neuveriteľné a Jason Statham si kradne show najmä scénou, ktorá je rýchlejšou variáciou na záver Hard Boiled. Pokojne si dám aj deviaty diel. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • Sestra Vina Diesela (Dom) během natáčení série počítá, kolik úderů herec obdržel, a dohlíží na to, aby je pak všechny vrátil a pár dalších navíc přidal. (tyzmrde)
  • Paul Walker (Brian O'Conner) si během natáčení předešlého dílu Rychle a zběsile 7 (2015) přál, aby bylo ve filmu opět více skutečných pouličních závodů, namísto digitálně vytvořených. Studio potvrdilo, že se bude snažit vyhovět tomuto přání. (BloodMax)
  • Severoamerické tržby byly 226 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 1,236 mil. (NIRO)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama