Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hooper opět boduje, pokračování Texas Chainsaw Massacre 2 pojal sice malinko jinak než svou kultovní prvotinu z roku 1974, ale dílo se podařilo. Místo brutální naléhavosti a krvavého psycha prvního Texas Chainsaw Massacre divákovi servíruje parádní komediální a řádně uchýlnou gore jízdu, u které zaplesá srdíčko každého hororového nadšence. V tomto volném pokračování se dočkáme příběhu rozhlasové moderátorky Stretch, která se shodou náhod zaplete s podivnou rodinkou Hewittových a nakonec skončí v jejich bizardním doupěti, kam ji na pomoc přichází nekompromisní Dennis Hopper vyzbrojen třemi motorovými pilami. Snímek disponuje pořádně černým a ujetým humorem, slušnou dávkou gore a perfektními komediálními prvky jako jsou: souboj motorovými pilami, vražedné choutky stoletého dědy Hewitta nebo ztřeštěné honičky uvnitř krvavého doupěte. Jedniné co film dost podsekává je přílišné natahování děje. Jinak se jedná vskutku a parádní zábavu. U mě za čtyři silné hvězdy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již úvodní sekvence dává naprosto zřetelně na vědomí, že se druhý díl neponese v rytmu toho prvního, nýbrž uvidíme film, který je sám pro sebe vlastním vesmírem a zdaleka nesedne každému. Soudě dle zdejšího hodnocení lze dokonce tvrdit, že tohle nebyla krevní skupina takřka nikoho. Bylo to skutečně debilní v tolika směrech, že dojem zdaleka nezachránilo několik úsměvných scén s psychopatickým šerifem. Dojem z filmu mi taktéž kazila svým nemastným výkonem Caroline Williams ve velmi debilně napsané roli. Údajně "kultovní" scénku ze spíže považuji za jednu z nejdebilnějších, a to co zde udělali z Leatherface je vyloženě smutné. [15 %] ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

První díl Texasu co jsem viděl, pravda neviděl jsem ho tenkrát celý, ale byl jsem připosrán strachy, dávaly ho tuším na Nově. Když jsem to viděl nedávno tak jsem si řekl, to myslel Hooper vážně? Ona to vskutku sračka je. Nemá to žádnou atmosféru prvního dílu, zábavné scény jsou silně nezábavné. A plno scén tu je strašně zbytečně přitažené za vlasy. Naneštěstí tu je i pár výborných scén jako třeba rozhovor kráska vs. šílenec. Ale jinak je to spíše průser. Jednou to stačilo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že se mi bude tohle pokračování TCM až tak líbít. Chápu, že od originálu se tenhle druhý díl svým pojetím hodně liší, ale mně to na rozdíl od některých až tak nevadilo. Leatherface je tady sice vyobrazenej jako jeblej permoník, ale zas má namakaný sparing partnery, a já už vím, kde se Rob Zombie inspiroval pro svůj geniální Dům. Celkově jde o úlet s lookem béčka, který si však svoji dávku pohoršitelnosti drží velmi slušně. Spokojenost. 80% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(director´s cut) Oproti syrové psycho jedničce se režisér z nějakého důvodu rozhodl divákům naservírovat hororovou komedii, která funguje jako kdyby Malý televizní kabaret běžel souběžně s živým streamem z jatek - fakt není dobrý nápad míchat utrpení a (tradičně kvalitní) brutální efekty Toma Saviniho s debilním pitvořením. Kromě zmíněných efektů je třeba pochválit i design doupěte, kde se projevil štědrý rozpočet a občas se podaří přes ty pokusy o komedii béčkově epický kousek ala souboj motorových pil. Inteligence postav je řádně osmdesátkově mimo, někdo cestou do podzemí stále podřezává trámy tak, aby na něj zřejmě všechno spadlo dřív, než dorazí do cíle, další hlasitě ječí tak, aby náhodou nikdo nezapochyboval, kam ho má pronásledovat a jako šlehačka absurdního humoru na dortě je v tomto úděsném trashovém pekle účast seriózně hrajícího Dennise Hoppera. Uff. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • V rozhlasové stanici můžete vidět na stěně plakát skupiny Fine Young Cannibals. (Chatterer)
  • Kontroverzní „řeznický“ obal alba „Yesterday and Today“ od skupiny The Beatles je možné zahlédnout na stěně v rozhlasové stanici. (henrycruel)

Reklama

Reklama