Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (7)

Murder House (2011) (S01) 

Čistokrevný hororový seriál o kterém se všude mluví? To je něco pro mě, i když přiznávám, že jsem čekal na dabing, který mimochodem není vůbec zlý. Ten seriál mě pohltil od první minuty - strašidelný dům, ve kterém se vraždí, rodina na pokraji rozpadu a děsuplné psycho theme. Celkem obyčejný příběh se strhující atmsoférou. Kruté flashbacky, podivné postavy a zjevení, excelentní scénář, výborné obsazení a navíc milý bonus s hlasem Elišky Balzerové a Mirka Táborského. Jak děj postupuje, pohlcuje mě to víc a víc. Šokézní, překvapivé, vtipné, napínavé, občas opravdu i hororové a někdy přitažené za hlavu, což bude v tomto případě asi spíš kompliment. Skvělé prostředí, úžasně napsané postavy, výborný scénář, zajímavé zápletky a konec v tom nejlepším. A co je na seriálu nejděsivější? Zase se budu opakovat - luxusní, děsivé intro a vskutku povedené flashbacky. Rád bych vyzdvihl také Jessicu Lange. A abych to shrnul - pro seriálové fanoušky dokonalé potěšení, pro ctitele starých, klasických hororů hotové orgie, to teda jo. Nejvíc mě dostává Muž v latexu a úplně mě odorovnala epizoda Piggy, Piggy, tsakže hororové to opravdu je, i když převládá dramatická rovina a to se mi na tom nehorázně líbí. Po sérii doplním ki seriálu plnému šílenců komentář, ale myslím, že nebude nic moc co dodávat. Mistrovské dílo. Moje pravidelná dávka hororů z moc pěkného baráčku jako stvořeného pro Gomeze Addamse. Luxus. 100%. Jo. Druhá řada, Asylum, je celkově mnohem kvalitnější. Lepší prostředí, příběh i atmosféra, postavy a herci, finále. Pokud jsem první sérii hodnotil plným počtem (což si s odstupem času nemyslím), tak Asylum má na plný počet rozhodně. Opravddu je to mnohem kvalitnější než první série, která v porovnání s Briarclifferm působí poněkud plytce. Asi tak dvakrát lepší je to. Od Coven očekávám ještě víc, tak uvidíme, jestli jde, protože laťka je po blázinci opravdu hodně moc vysoko. Bůh tomu chtěl. ale stalo se to, co jsem čekal - Coven je JEŠTĚ lepší než Asylum, což znamená, že je to doposud nejlepší série vůbec a je rozhodně moc dobře, že má tenhle seriál vzestupnou tendenci, rozhodně mu to prospívá. Naprosto fantastický herecký koncert Jessicy Lange a Kathy Bates, okořeněný bravurním dabingem Barcelky a Nadi Konvalinkové, vynikající zápletky, prostředí, atmosféra a obsazení je taky vyšperkované... Moje závislost na AHS se díl od dílu zlepšuje. A já se tedy ptám. Může být "Freakshow" opravdu ještě lepší, než všechny předešlé série dohromady? Hm? Teď už je to čistých 100% (předtím to nebylo ani náhodou) a já to žeru. ()

Asylum (2012) (S02) 

(Okopírováno z původního profilu) Druhá řada, Asylum, je celkově mnohem kvalitnější. Lepší prostředí, příběh i atmosféra, postavy a herci, finále. Pokud jsem první sérii hodnotil plným počtem (což si s odstupem času nemyslím), tak Asylum má na plný počet rozhodně. Opravddu je to mnohem kvalitnější než první série, která v porovnání s Briarclifferm působí poněkud plytce. Asi tak dvakrát lepší je to. Od Coven očekávám ještě víc, tak uvidíme, jestli jde, protože laťka je po blázinci opravdu hodně moc vysoko. P.S.: Konečně to rozdělili do samostatných profilů, mé přání se vyplnilo, paráda:) ()

Coven (2013) (S03) 

(Okopírováno z původního profilu) Bůh tomu chtěl. ale stalo se to, co jsem čekal - Coven je JEŠTĚ lepší než Asylum, což znamená, že je to doposud nejlepší série vůbec a je rozhodně moc dobře, že má tenhle seriál vzestupnou tendenci, rozhodně mu to prospívá. Naprosto fantastický herecký koncert Jessicy Lange a Kathy Bates, okořeněný bravurním dabingem Barcelky a Nadi Konvalinkové, vynikající zápletky, prostředí, atmosféra a obsazení je taky vyšperkované... Moje závislost na AHS se díl od dílu zlepšuje. A já se tedy ptám. Může být "Freakshow" opravdu ještě lepší, než všechny předešlé série dohromady? Hm? Teď už je to čistých 100% (předtím to nebylo ani náhodou) a já to žeru. P.S.: Konečně to tady rozdělili do samostatných sérií, mé přání se splnilo, díky bohu za to:) ()

Freak Show (2014) (S04) 

Myslel jsem si, že po Covenu už nic lepšího být nemůže - a měl jsem pravdu. Murphy s Falchukem se opět utrhli ze řetězu a připravili úchylnou a zvrácenou sérii, která tady v rámci AHS nikdy nebyla. Nejlepší je sice pořád Coven, ale musím říct, že tahle fantastická Freakshow je těsně za ní. A úplně brutálně mě potěšil fantastický crossover s Asylumem a navíc sem velmi povedený "Pepper Origin", který byl v rámci této postavy opravdu potřeba, skvěle zapadl. Největší hvězdou je (samozřejmě) Jessica Lange, která si vychutnala další skvěle propracovanou postavu. Těsně za ní je ale fantastický Finn Wittrock, Dandyho charakter tahle série opravdu potřebovala - a i když ti nejlepší šli celkem brzo do kopru (Kathy Bates, Frances Conroy, Michael Chiklis), skvěle to šlapalo i bez nich a zejména geniální Neil Patrick Harris to tam skvěle oživil. Navíc tu máme (ostatně jako vždy) perfektní finále, nejspíš asi nejlepší ze všech sérií a Sarah Paulson se taky pěkně vytáhla. Není sice zrovna moc pěkná, ale tahle siamská dvojrole je doposud nejlepší ze seriálu. Zápletky výborné, jen toho parádního klauníka z prvních dílů si mohli udržet trochu déle, z epizod je pak nejlepší ta o Pepper a naprosto fantastická dvojepizoda Edward Mordrake. Jen ten náš boží N.P.Harris by příště mohl dostat klidně i hlavní roli, sem se hodil perfektně. A upravená znělka a intro celkově také nemá chybu. FREAKSHOW je jako celek opět nádherně zvrácené, zábavné, skvěle napsané, perfektně zahrané a ani trochu strašidelné, s výbornými charaktery a celkově ještě větší mírou propracovanosti všeho než dřív, takže je vše jak má a já jsem naprosto spokojen, protože ani v této sérii nená jediná špatná epizoda a potvrzuje se, že AHS je jeden z nejlepších seriálů současnosti. Toho Hotelu se ale strašně, strašně obávám... Uvidíme, to už je totiž jiný profil. Viva, Jessica Lange, viva. Viva všichni. 100%. ()

Hotel (2015) (S05) 

Nejslabší série AHS a přitom měla takový potenciál. Neříkám, že je to průšvih, to skutečně ne, jen je možná až příliš dlouhá a snad v každém díle je ohromné množství scén naprosto o ničem. Přítom má tahle série jako již tradičně naprosto perfektní atmosféru, vizuál i herecké výkony (Gaga překvapila), ale kdyby se tahle upíří story trochu pokrátila, vůbec bych se nezlobil. Nicméně ohromně mě bavily flashbacky (asi všechny, navíc jich je fakt hodně) a propojení s minulými sériemi. Hotel se mi sledoval krásně, těšil jsem se na každou epizodu, bohužel to ale nebylo úplně to, co jsem čekal a ani to, co to možná být mohlo. A krom toho se tam opravdu skoro nic nedělo a jediné, co si z toho budete postupem času pamatovat, jsou ty nekonečné upíří orgie. A to, že to není "horror story" už snad nikoho nepřekvapí (ale to není zápor). Přesto přese všechno je ale AHS pořád velkou zárukou kvality, která fanoušky seriálu nezklame. 75%. ()

Roanoke (2016) (S06) 

Obrovské překvapení a pro mě osobně asi nejzábavnější série AHS. Nejkratší, rychle a skvěle odsýpající, plný výtečných nápadů, úplně jiná než všechny ostatní, se Sarah Paulson hezčí, než kdy dřív a ve výsledku je Roanoke i téměř na vrcholu, protože tahle série je pro mě v rámci seriálu jedna z nejlepších. Parádně founfootagová, poprvé od první série naplňuje i název "horror story" (a více a lépe) a ve spojení s natáčením fiktivního televizního pořadu mi to opravdu neskutečně sedlo. Jsou tam i noví herci, takže Roanoke je po pěti sériích skutečně osvěžujícím dílkem i v tomto směru. První polovina byla naprosto úžasná (a kralovala jí Kathy "I'm a Butcher" Bates), jenomže pak přišla polovina druhá (kterou jsem nečekal) a která mě bavila ještě víc a možná byla i mnohem lepší. Takže co se týče Roanoke jsem maximálně spokojen po všech stránkách a nadšen, jak moc to předčilo má očekávání. Tahle změna stylu celému seriálu nesutečně prospěla a já bych se vůbec nezlobil, kdyby jsme v podobném duchu dostali i nějakou další sérii. Roanoke si tu modrou barvu nezaslouží. Za mě 100%. ()

Cult (2017) (S07) 

Naposledy jsem viděl asi před čtyřmi lety šestou sérii, takže už jsem zapomněl, jak moc je AHS super (kromě teda Hotelu). Od Cultu jsem toho popravdě příliš nečekal, ale hned s prvním dílem přišlo velmi příjemné překvapení - děj točící se kolem zhmotňujících se fobií, zejména řádně děsivých a šílených klaunů (což je úplně nejlepší), se skvostnými postavami (Billie Lourd je totální zlatíčko) a i ta zápletka kolem voleb je velice sympatická. Ve výsledku jsem shledal, že právě Cult je dost možná nejlepší sérií z prvních sedmi. Atmosféra je pořádně tíživá, děj je zajímavý a já naprosto hltám každou pronesenou repliku úplně každé postavy. Po minulých řadách je to velice osvěžující a příjemně zamotané, takže já už jsem zase AHS fanoušek. Tahle řada je prostě excelentní ve všech směrech a já si jí užívám, jako už dlouho nic. Jen to teda není Horror. To ale tenhle seriál nebyl nikdy, takže není co řešit. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama