Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsem byl v lepší náledě než u jedničky a nebo se mi prostě tenhle díl líbil daleko víc. Tentokrát měl ten chlápek v tom modrým upnutým tričku s pláštěm alespoň latexově oděné a konkurence schopné nepřátele. Nicméně to stále zůstává pohádkou pro děti i přes podařené výkony supermana a samozřejmě Hackmana. Prostě tohle asi nikdy nebude mým šálkem kávy. * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to už viac komické (nie komixovejšie), ako prvá časť, ale už len z tej nostalgie, keď som film prvý krát videl ako dvanásťročný, mu nedám objektívnejších 60%. Čítal som niečo o hádkach s Donnerom a výmene režiséra, takže je obdivuhodné, že tento film ešte takto solídne dopadol. Týmto mal Superman filmové plátno nadobro opustiť, je to už nemoderná postava, ktorá podľa mňa zomrela spolu s Christopherom Reeveom. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

I když Superman čelí mnohem větší hrozbě a romantická linie se zásadně posouvá, dvojka postrádá epičnost jedničky a nepříjemně tlačí na campy humor (venkov, scéna, kde Zod a spol. odfoukávají na newyorské ulici lidi) a to je Otis hned zkraje odlifrován do pryč (a bohužel i slečna Tesmacherová). Stoický Zod je ale vynikající záporák. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Z generála Zoda a jeho noshledů jsem měl jako malé dítě, když jsem druhého Supermana kdysi viděl poprvé, dost nahnáno. Myslím, že jsem tehdy ten film snad ani nedokoukal. Teď když jsem dvojku konečně dokoukal, musím říct, že už mě černá trojice z Kryptonu nikterak neděsila. Jednička mě bavila víc. U tohodle se mi místy lehce zavíraly oči. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie by som dal aj 4*,ale prikláňam sa k 3* čistým a jednoznačne zaslúženým.Bohužial ako to už u filmových dvojok býva,aj druhý Superman je horší,než jeho predchodca.Efekty sú už dnes pomerne zastarané,ale keď si zoberiem,že film má už 30 rokov,tak klobúk dole filmári.Naozaj poctivá jazda od začiatku po samotný konec.Hlavne tá bitka v Metropolis pri konci filmu je super,super a ešte raz super.Ako fanda komiksov priznávam,že je film už dnes dosť naivný a bežný konzument by tomuto filmu povedal,že je to ,,BLBOSŤ".Ten,kto hovorí,že je tento film blbosť,nedokáže ani oceniť tú snahu a fakt,že v dobe premiéry to musela byť pecka,na základe čoho vznikla aj nepríliš vydarená trojka.Lois a Clark boli opäť ako majú byť.Gene Hackman je Lex Luthor zasa správne nechutný a podlý,tak ako to má byť.Príbehovo je tento diel slabší než prvý,ale v akcii je zasa lepší.A vždy ma úplne dostanú bohovské úvodné aj záverečné titulky s bohovským soundtrackom od hudobného skladateľa Johna Williamsa.A dá sa povedať,že hudobný motív je naozaj veľmi charakteristický pre Supermana,rovnako ako pre Indyho jeho,alebo pre SW filmy(zvláštne,všetky sú od Williamsa)/(samozrejme ich je ešte oveľa viacej).Lester a Donner,režisérske duo u Supermana II rozhodne nijako tento film nezmrvili,stále ma to baví a aj dnešné filmy im majú čo závidieť.Keď to všetko zrátam,vznikne z toho ľahký nadpriemer,ktorému 70% pasuje.U mňa to je za:65% ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner natočil pro tento díl scénu, kdy Superman mluví se svým otcem. Představitel Jor-Ela Marlon Brando si ale soudní cestou vymohl procenta ze zisků prvního filmu, a proto producenti nechali jeho scény z pokračování vystřihnout. Superman tak místo toho promlouvá se svou matkou. Díky soudnímu řízení ale Brando získal i podíl z druhého filmu, přestože se v něm nakonec vůbec neobjevil. Právě inkriminované scény s Brandem jsou k vidění v Donnerově režisérském sestřihu, který vyšel v roce 2006 a byly použity i v Singerově snímku Superman se vrací. (novoten)
  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama