Reklama

Reklama

Dharma & Greg

(seriál)
USA, (1997–2002), 59 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Hrají:

Jenna Elfman, Thomas Gibson, Joel Murray, Mimi Kennedy, Alan Rachins, Mitchell Ryan, Susan Sullivan, Chris Durand, Ed Quinn, Hallee Hirsh, Yeardley Smith (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Dharma a Greg sú manželia, ale tak tiež sú presné protiklady. Dharma pochádza zo strelenej hipisáckej rodiny a Gregový rodičia sú zase konzervatívny snoby, ktorý neznesú akúkoľvek výstrednosť. Táto rozdieľnosť spôsobuje mnoho trapasov, ale nakoniec si tie protiklady vždy nájdu nejakú tú strednú cestu a problémy vyriešia. (ethos)

(více)

Recenze (64)

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Tak tady pro mne Chuck Lorre a Bill Prady poprvé zabodovali. Sitcom založený na tak jednoduché (neoriginální) myšlence = sociálním kontrastu, a co z toho dokázali vyždímat. Ždímali teda dost sezón, ta poslední, pátá, už byla slabší. Kouzelná Jenna Elfman se tu poprvé ukázala ve významné roli, od té doby ji začali obsazovat i do "leads". Kdykoli se můžu podívat celkem na jakoukoli episodu a potěší mě to. A poprvé jsem tu viděl psa, který má vlastního psa. Co chtít víc? ()

lepo 

všechny recenze uživatele

Nádherne uletené, neafektované a v tomto prípade, čo je výnimočne prekvapivé, pomáha tomu výborný slovenský dabing. Dharma je skutočne šialená , ako aj jej suseda Jane v podaní perfektnej Shae D'lyn. Krásne uletená Kitti, k tomu anrchista Larry Finkelstein a dielo je dokonalé - né... Samozrejme ,aj ostatné postavičky spĺňajú v mojom prípade absoltúrium , ale sorry ponáhľam sa na vlak - takže viac o tejto pohodičke neskôr.. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Sice tady nepadají smrtící hlášky jako třeba v TBBT, ale čím déle na to koukám, tím víc se mi to líbí, zvlášť když o vtipné situace, které ve mě vyvolávají srdečný smích rozhodně není nouze. Dharma je správné třeštidlo, Greg sympaťák a jejich vztah je tááák krásně romantický. Ale tím hlavním tahounem, co dodává sitcomu to pravé koření jsou rodiče obou z nich. Právě ty neustálé střety nekonformního hippísáckého světa na jedné straně a snobských boháčů na druhé, jsou pro mě neustálým zdrojem zábavy. Zejména Dharmin otec Larry a jeho paranoidní konspirační teorie nemají chybu. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Od odpadu tenhle seros chrani jen to, abych nemel spatny svedomi, protoze jsem videl jen asi dva dily. Vzdycky prepnu, protoze ustredni dvojka mi prijde vrcholne nesympaticka. Bloncku bych nejradsi flaknul pres ten skleb papuci a Gibson mel zustat v "Chicago Hope". Nejvetsi sranda je, ze tenhle serial bezi na Smichove hned za sebou s "Mad About You", tak je videt, jak je to to samy s jinymi herci. Ospaly a nudny vztahovy sitcom s frekvenci jednoho dobreho foru za dvacet minut. Kdyz se nad tim zamyslim, je hruza kolik se da do tehle "kategorie" zaradit stejne otravnych nesmyslu... Ztrata casu po stopadesate... ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mi v něčem připomněl Will a Grace - prvních pár dílů je rozpačitých, říkáte si, že z toho asi nic nebude. Jenže pak se vám hlavní postavy dostanou pod kůži a začnete si to vážně užívat. Dharma a Greg je lehce nadprůměrný sitcom, který vás místy bude dohánět k šílenství. Potkávají se tu totiž lidé ze dvou extrémně odlišných světů - světa bohatých konzervativních snobů a světa ulítlých hipízáků, kteří touží po prapůvodním spojení člověka s přírodou. A že se tohle spojení neobejde bez řady neskutečně vtipných situací, to už snad nemusím dodávat. Po zhlédnutí celého seriálu musím říct, že mi Dharma, Greg a jejich rodiče budou opravdu chybět. 70%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Jenna Elfman a Thomas Gibson se jako seriálové postavy Dharma a Greg objevili v 1. epizodě 9. série seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003). (beyli)
  • 15. díl čtvrté řady je celým svým dějem parodií na jihoamerické telenovely, které byly na přelomu tisíciletí v USA a vůbec na celém světě populární. (Roby)

Reklama

Reklama