Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

tron 

všechny recenze uživatele

„Vezmete si desiatu?“ – „Zastavím sa v bufete.“ Tim Burton mohol márne produkovať, Schumacher to pojal po svojom (čo je vlastne chvályhodné...?). Po katastrofe s Batman sa vracia (kedy McDonald´s napchal figúrky do hambáčov a potom decká v kine dostali film, z ktorého dodnes majú temné nočné mory) sa asi zmene atmosféry nemôžeme čudovať. Bláznivá atmosféra sa Joelovi ale v určitej chvíli či už vymkla spod kontroly, alebo je taká monštruózna schválne, tak či onak diváka takmer až bije po hlave. Diabolské zlo (Two Face Tommyho Lee Jonesa a Hádankár Jima Carreyho, inak skutočne originálna dvojka - mimochodom, Harvey Dent bol už u Burtona, ale vtedy ho hral černošský herec, ehm) definitívne prebilo samotárskeho hrdinu. To je len dobre, lebo Val Kilmer bol zlou voľbou, je nesympatický. Mizernou voľbou bolo tiež angažovanie Nicole Kidmanovej (resp. mizernou voľbou bolo vôbec PRÍSŤ s takou strašnou postavou) a otravného Chrisa O´Donnella, ktorého Robina som mal česť počuť s dabingom Richarda Stankeho, takže mučenie sa zdvojnásobilo. Scenár je zaujímavý snáď len v tom, že schizofrenický kráľ mincí Tommy Lee Jones chce zabiť Netopiera a Hádankár zasa Waynea... ale inak žiadna sláva. Kulisy sú monumentálne, no bez života a pôsobia dojmom umelej hmoty, lepenky a lacného papiera a drevotriesky. Zmysel pre humor detinský, v lepšom prípade senilno-sterilný. Faceova maska je tak okato latexová, že to musel byť dajaký tajomný umelecký zámer či čo. BATMAN NAVŽDY, inak svojho času obrovský komerčný hit, ešte nedosahoval extrému hnusnej štvorky. Ale bradavky boli už tu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? ))) ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Uf, tak jsem konečně dohnal posledního Batmana a musím říct, že se za sebe hluboce stydím, protože jsem si ho nehorázně užil. Schumacher se vykašlal na Burtonovu propracovanou atmosféru a vytáhl do boje s tunou barviček, dvěma totálně šílenými záporáky a extrémně sexy Nicole Kidman, což jsou propriety, o kterých si dva předešlí Batmani mohli nechat jenom zdát. Jasně, Robin je gay až na půdu, Val Kilmer je oproti Keatonovi lama největšího kalibru a scénář je jenom nekončící sbírkou wtf scén, ve kterých se řeší hádanky ve stylu Batmana s Adamem Westem. I přes podivné triky, blbé dialogy a nefungující pokusy o psychologii postav je ale Batman navždy jízdou od začátku do konce. Chápu, proč tenhle film spousta lidí nikdy neskousne a uznávám, že krok tímhle směrem zaslouženě vedl do záhuby. Přesto musím hodnotit docela vysoko, protože GP potenciál tohohle filmu je značný. Ať už je to výborným Carreym, hláškami o sendvičích nebo šílenými scénami typu "Batmanova stíhačka se změní v ponorku a vystřelí ho jako torpédo." :) "Was that over the top? I can never tell...." ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Míň gotické atmosféry a ponurosti, víc akce a neonů (Schumacher pestrobarevnost vůbec rád protlačuje i do snímků jež by jiní oděli to hávu temnoty, viz. 8 mm). Batman Forever je (ještě) slušně natočená a dobře obsazená zábava pro děti, jejíž sledování přežijí bez újmy na zdraví i jejcih rodiče...V dětství byl tohle můj nejoblíbenější Batman. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prihodili sa tu dve kategorické zmeny oproti prvým dvom častiam. Za prvé to bola zmena režiséra. Po snovom vizualistovi Timovi Burtonovi sa tento krát réžie chopil skúsený Joel Schumacher. Za druhé je tu nová tvár pod maskou Batmana - Val Kilmer. Ten myslím celkom dobre nahradil Michaela Keatona, ktorý hral v prvých dieloch. To však nemôžem tvrdiť o Schumacherovej réžii. V tomto filmovom žánre za Burtonom viditeľne zaostáva. Veľmi dobre sa tu predviedol Jim Carrey v zápornéj úlohe pána Hádankára. "Batman navždy" *** ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Na otázku, proč jsou na brněních hrdinů bradavky, režisér Joel Schumacher odpověděl: "A proč by nebyly? Nechce se mi věřit, že po tom, co předvedla Sharon Stone v Základním instinktu, někoho vzrušují gumové pánské prsní bradavky. Brnění Batmana i Robina vycházejí z anatomie řeckých soch. Jsou dokonalá a kompletní, včetně bradavek." (NIRO)
  • Podle prvních scénářů se ve filmu měl objevit i Strašák/Scarecrow. (Němi)
  • Ke změně vizuálního stylu oproti předchozím batmanovským snímkům (1989, 1992) Tima Burtona se režisér Joel Schumacher vyjádřil: "Inspiroval jsem se původním comicsem. Zavolal jsem do vydavatelství DC a nechal jsem si poslat stovky comicsů s Batmanem - od roku 1939 do současnosti. Nikdo mě nenutil, abych kopíroval Timovy filmy, a já to ani dělat nechtěl - chtěl jsem natočit oživlý pestrobarevný comics s purpurovou oblohou, modrou zemí a fialovými lidskými obličeji." (NIRO)

Reklama

Reklama