Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, dlouho mi tenhle film unikal a udělal jsem dobře, že jsem si ho dnes pustil. Opravdu skvělý film. Nejsilnějším bodem filmu byl asi příběh, který byl nenáročně, vcelku obyčejně proložen. I tím motivem mi dost připomínal skvělou sérii Rychle a zběsile, nemyslím honičkami, ale provedením týmu, kdy se chystají ukrást 50 aut. Takže příběh je naprosto perfektní bez žádné chyby. Co se týče akce, o to zde vůbec nejde. Asi tak poslední dvacetiminutovka je sběsilá honička s Fordem Mustangem, kterého řídí Nicolas Cage. Dost dobře natočená honička. Takže akce a tak ve filmu moc není, což není velkou chybou, je zajímavé sledovat dění, kdy Nicolas Cage se svojí partou přemýšlí a plánuje ukrást neuvěřitelné množství 50ti aut. Právě to se mi ve filmu líbilo, toto dění, ta pravá atmosféra. Trošku si film hrál na lehkovážnost, což jsem si zezačátku myslel, jako, že vše je v pořádku a nic se nemůže pokazit, ale nevadí. No a herecké obsazení je na tom přímo výborně. Nicolas Cage skvělý sympaťák jako vždy, Delroy Lindo zahrál bravurně poldu, Timothy Olyphant také zaujal, Angelina Jolie splnila svůj klasický, dobrý herecký standart, nebo menší roli zde měl i Vinnie Jones, který sehrál jednu bitku, jinač byl správný drsnák. A tak dále, i zbytek herců bez sebemenšího problému. Hudba byla také povedená, nenáročná a velmi poutavá. Nevím co bych měl vytknout, možná mohlo nýt více akce a více závodů, ale to patří spíše k jiným filmům, v tomto snímku se dalo obejít i bez toho. Kdo čeká akci a ohromné honičky jako ve filmech Rychle a zběsile, bude možná trochu zklamán. Takže ve výsledku velké překvapení, jeden z nejlepších filmů s Nicolasem Cagem. Rozhodování mezi 4 a 5 hvězdou, ale já dávám pátou. Takže celkově hodnotím na rovných 90% = ***** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

60 sekund je přesně tak blbý film, jak se dá od bezmozkového akčňáku na přelomu milénia očekávat. Spousta testosteronu, nažhavená fára, "hard to get" dámská vsuvka v podobě Angeliny Jolie, která svým živelným zjevem evokuje nespoutanost konce devadesátek a několik skoro mystických scén Nick Cage vs Shelby - aneb auto jako každé jiné. Škoda že se po tomto filmu umlčel na slušnou řádku let Dominic Sena, protože vizuál umí fantasticky, hudebně podbarvuje ještě lépe a jeho filmy mají nejen díky tomu akční spád a spárvně kulervoucí drajv. Tady chyběl smysluplnější scénář a občas by to chtělo i více logiky (viz Memphis a jeho skok na mostě), nicméně jako odreagovačka se to dá ustát. Soundtrack je prďácká záležitost a i díky němu těmhle autům dost neduhů odpustíte. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaný film, který ovšem s původním filmem nemá pranic společného. Tatam je filmová honička na půl filmu. Výstavní salon drahých aut se ovšem i tak koná, povinná love story bohužel též. NiCage i AnJolie už natočili i lepší filmy. Nutno ovšem dodat, že mě neskutečně iritovaly její bílé dredy. Pokud se vám líbila auta, pusťte si předlohu, pokud se vám líbilo cokoliv jiného doporučuji více se zaměřit na současnou popkulturní tvorbu. Pro televizi dobrý, na filmová plátna bych si to troufnout ale nedal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co se asi tak dá stihnout za 60 sekund. Nicolas Cage za tento časový interval ukradne luxusní auto a je v tahu. I s Angelinou Jolie v netradiční blond hřívě. Dobrá herecká sebranka a to je všechno. Na takový film je to žalostně málo, zvláště když se Nicolas Cage, v té době ještě megahvězdný, občas tváří do kamery stylem "v čem to zase hraji". Ten film je opravdu nedívatelný. Za celou dobu v něm není jediný povedený okamžik, nebo něco, co by mně utkvělo v paměti. Scénář je smetená snůška blbosti do jednoho ranku, ze kterého Dominic Sena cosi tahá, ale trumfy to nejsou. Tváří se to děsně akčně, ale jestli jeden skok auta přes druhé měl být vrcholem filmu, tak na mě to nezabralo. Už asi od půlky jsem si moc přál konec. Tak hrozně mě to nebavilo. Nuda, blbě natočené, hrozně zahrané, o ničem. Nechápu, jak někdo tohle může pochválit. Zastaralé a schematické to bylo už v době vzniku. A taky se podepsal na tom fakt, že auta v oblibě nemám. Hvězdička za stylovou Angelinu Jolie. 10% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nehrál Nick Cage a Angie Jolie, tak to je ještě mnohem horší...Naštěstí oba dva jsou schopní utáhnout film sami o sobě, takže když se dají dohromady je to fajn. Ale Angelině ty blond vlasy sluší mnohem víc než Cageovi :)....Vlastně nesmím zapomenout na skvělého Vinnieho Jonese, jeho figurka je vážně zábavná...Tak to jsme měli plusy. A teď se pustíme do mínusů - takže o čem že má tenhle snímek být? Ano, už vím - o autech. Vezmeme to zkrátka - tolik výjimečných automobilů měli k dispozici, a tak to celé promrhali !!! Žádná akce, žádné erotické záběry plechových krasavců, žádný řev vytáčených motorů - prostě nic. Kde není scénář, aspoň tohle mělo být. Škoda mluvit...A za co že jsou nakonec ty tři hvězdičky? První přece jen za sbírku automobilových skvostů, kdy si člověk uvědomí, co všechno by chtěl mít v garáži, druhá za pár opravdu zábavných momentů + soundtrack a třetí za Angelinu a Nicka... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • V jedné ze scén Memphis (Nicolas Cage) při couvání urazí na Eleanor zrcátko. V následujících scénách je však nepoškozené, opět chybí až na konci filmu. (KucC)
  • Auto číslo 34 na seznamu je uvedeno jako Mercedes Benz S600. Potom co jej ukradnou z policejní stanice je vzadu na autě napsáno S500. (Ahurmen)
  • Nicolas Cage (Memphis Raines) o svém vztahu k rychlým vozům: "Auto je tak trochu jako kůň... a já jsem pak kovboj. Auta jsou pro mě symboly svobody a pohybu a mám s nimi spojeny některé ze svých nejlepších vzpomínek. Auto je jako socha - jako umělecké dílo, ve kterém shodou okolností můžete jezdit." (NIRO)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama