Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spomínam si keď to prišlo. Bol som ešte decko, ale Eleanor lietajúci vzduchom ma dvíhal zo sedačky a Nicholas Cage bol pre mňa frajer, čo sa bozkáva s Angelinou. Teraz po rokoch musím povedať, že je to stále fajn jazda. Casting zlodejov aut sa podaril, film ma tempo, štýl, dobrý humor a akcie, ale aj fajn hudbu (Mobby, Apollo440). 85% - 4* ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Po včerejším skoroshlédnutí měním své hodnocení, skutečně to jsou spíš 4 než 3*, svižná a zábavná akce, která lehce překonává první díl Rychle a Zběsile, Cage je sympaťák jako vždy a jeho zlodějská parta zajímavě roztodivná (Vinnie Jones rulezz), ale jak tak nad tím přemýšlím tak Angelinu Jolie bych v tomto filmu taky dokázal oželet. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se někomu líbí celý film jen proto že v něm jednu z hlavních rolí hraje auto, tak by stálo za to popřemýšlet zda-li by nebylo vhodné vyhledat příslušného lékaře. Například docent Chocholoušek, by po takovém pacientovi sáhnul s obrovskou chutí.... Hodnotit příběh by nemělo cenu, Bruckenheimer se z toho snaží udělat podívanou ve stylu Skály. To usilí vypadá hodně směšně. Přemýšlím zda existuje něco lehčího než krást v LA auta. Docela rád jsem si tuhle "podívanou" po letech připomněl a zjistil že mě vlastně chybět nebude. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co se asi tak dá stihnout za 60 sekund. Nicolas Cage za tento časový interval ukradne luxusní auto a je v tahu. I s Angelinou Jolie v netradiční blond hřívě. Dobrá herecká sebranka a to je všechno. Na takový film je to žalostně málo, zvláště když se Nicolas Cage, v té době ještě megahvězdný, občas tváří do kamery stylem "v čem to zase hraji". Ten film je opravdu nedívatelný. Za celou dobu v něm není jediný povedený okamžik, nebo něco, co by mně utkvělo v paměti. Scénář je smetená snůška blbosti do jednoho ranku, ze kterého Dominic Sena cosi tahá, ale trumfy to nejsou. Tváří se to děsně akčně, ale jestli jeden skok auta přes druhé měl být vrcholem filmu, tak na mě to nezabralo. Už asi od půlky jsem si moc přál konec. Tak hrozně mě to nebavilo. Nuda, blbě natočené, hrozně zahrané, o ničem. Nechápu, jak někdo tohle může pochválit. Zastaralé a schematické to bylo už v době vzniku. A taky se podepsal na tom fakt, že auta v oblibě nemám. Hvězdička za stylovou Angelinu Jolie. 10% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že mám tak Nicolasa rád, alebo tým, že mám rád akciu, ale mne sa tento film bohovo páčil. Nadupané, nádherné stroje, myslím, že režisér výberom tých správnych áut ozaj trafil do čierneho. Torzo scenáru je síce postavené na ohranom príbehu, no aj cez to všetko, znova a znova, tento film ozaj môžem! 80%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Při závěrečné honičce stíhá Roland Castlebeck (Delroy Lindo) Shelby GT500 v BMW řady 5. Na pár záběrech je vidět i motorové označení na víku kufru - 540i. (lskala)
  • Když Freb (James Duval) ukradne Cadilac Eldorado 1983, nadávají mu, že auto není na seznamu. V pozdějších fázích filmu je na tabuli se seznamem aut uveden i Cadilac Eldorado 1983. (Ahurmen)
  • V roce 2013 se 1 ze 3 Shelby GT500 „Eleanor“ určených pro herce vydražilo za 1 milion amerických dolarů. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama