Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

H34D 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem se předem podíval na hodnocení csfd, takže jsem nebyl výrazně zklamán, zážitek byl prostě ekvivalentní večernímu vysílání TV nova :) Škoda, že práve díky filmům jako 60 sekund se Nicolas Cage nemůže řadit mezi top herce, nebo že by jednoduše nedostával dostatek nabídek a nezbývalo mu nic jiného, než přijímat role i v těchto béčkách? Přece po přečtení tak debilního scénáře si nemohl říct: "Jé fajn, jdem do toho, budu zase akční hrdina". Mno, abych jen nekritizoval, musím přeci jen pochválit určitý spád, jakým film určitě oplýval + závěrečná honička po městě byla taky slušná, z toho důvodu nakonec uděluji alespoň průměrné hodnocení... What do you pay your pit crews with? Gummi bears? ... 5/10 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaný film, který ovšem s původním filmem nemá pranic společného. Tatam je filmová honička na půl filmu. Výstavní salon drahých aut se ovšem i tak koná, povinná love story bohužel též. NiCage i AnJolie už natočili i lepší filmy. Nutno ovšem dodat, že mě neskutečně iritovaly její bílé dredy. Pokud se vám líbila auta, pusťte si předlohu, pokud se vám líbilo cokoliv jiného doporučuji více se zaměřit na současnou popkulturní tvorbu. Pro televizi dobrý, na filmová plátna bych si to troufnout ale nedal. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre môjho brata bol toto v minulosti veľmi obľúbený film, ktorý som tým pádom videl veľakrát. Neprišiel mi sexy, ani hrdinský, občas trochu vtipný a zapamätal som si tú tvrdú hudbu a veľa nezabudnuteľných akčných scén, najmä s autom Shelby, často som sa divil, že hlavní hrdinovia ešte žijú, ale v určitej miere je to svojím stvárnením až kultový film. Je to akýsi predchodca série filmov Rýchlo a zbesilo a určite bol v niečom aj inšpiráciou, ale obsahovo je pre mňa dosť pochybný a po toľkých vzhliadnutiach ma nebaví, čo ma jasne uistilo v hodnotení tohto filmu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Famózních dvoustopých strojů je tu jako holubů na Time Square, známých tváří ještě víc, o projevech, které by se daly považovat za herecké, je už ovšem nouze...příběh "když to neuděláš Ty, udělá to brácha, jinak zabijem Tebe" je obyčejný, zabalený do hávu 50-ti nadupaných automobilů, tak jedinečných, že samotné sestavení seznamu představovalo pro scénáristy největší překážku...sehnat vozy typu Jaguar XJ 220, Shelby Mustang GT 500 nebo Lamborghini Diablo, prohánět se jimi úzkými městskými uličkami a občas jim ulomit zpětná zrcátka, to byl masakr! ... Nicolas Cage je sympaťák každým coulem, svým nevinným kukučem dokáže ukecat, obelstít nebo usmlouvat každého, má volné pole působnosti, takže je jakýmsi středobodem filmu... Soundtrack se svým obsahem nešplhá do nebeských výšin, ale minimálně do vesmíru, protože tak našlapané songy se sejdou jednou za rok a rozhodně se podílejí na mém celkovém hodnocení filmu (btw. byl to první můj soundtrack)... a já říkám 60% 90 miliónů dolarů(rozpočet)/237 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když divák přestane dumat nad tím, že šlohnout za jednu krátkou noc padesát luxusních aut, do kterých holky samy padají, je hrozně nereálný námět, může si tuhle story o jedné nadupané Eleanoře užít. Sofistikované bezpečnostní systémy tuhle starou partu nemůžou zdeptat, dohromady je dal další průšvih mladšího bráchy Nicolase Cage, který si troufl na kšeft, na který jednoduše neměl. Produkční matador Jerry Bruckheimer, toho času měnící ve zlato kdejaký zaprášený scénář, nechal jasně nalajnovat, kdo je dobrý a kdo zlý, do toho zaplácal překážky od dotěrných policajtů po psa, který zbaštil klíče a nechce je jaksi vykakat. Střih je svižný, kamera velmi dobře umístěná, herecká sestava parádní, ale pořád jedeme tak nějak na půl plynu. Neužijeme si pořádnou honičku s přehlednými zatáčkami, neužijeme si pořádný sex na zadním sedadle, neužijeme si reálný strach o mladšího bráchu, neužijeme si regulérně napínavé scény. Scénář až moc spoléhal na kopírák, příliš toho autor Con Airu Scott Rosenberg nevymýšlel. Prostě taková příjemná vyjížďka, do které se dá nasednout i víc než patnáct let po prvním sešlápnutí plynu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Eleanor má obě zrcátka kulatá, ale na konci filmu je na straně řidiče zrcátko obdélníkové. (Ahurmen)
  • Keď Kip (Giovanni Ribisi) uteká na ukradnutom Porsche, policajt prehovára do vysielačky, že ide po Wilshire Boulevard a o pár sekúnd na to pilot z vrtuľníku, že ide južne na most Vincenta Thomasa. V skutočnosti sú oba body na opačnej strane mesta. (Real Tom Hardy)
  • Ve scénách, kdy je pohled na tabuli vozů, které musí ukrást, je vidět "Infiniti Q45 1999 Rachel". V dalším záběru zmizí stejně jako se přehodí pozice u "Jaguar XJ 220" na místo "Jaguar XJ XK8". (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama