Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rocky III je jako rána pěstí. Nádherně ilustruje přechod z chmurných a dramatických sedmdesátek do rozjásaných, veselých a ano, i pozlátkových, osmdesátek. Drama je pryč, teď je to zábava (dobře pojaté i v samotném Rockyho tréninku, není překvapivé, že mu poprvé Clubber Lang naklepal ten jeho neforemný ksicht). I Rocky samotný je najednou jiný. Snad dospělý. Ale ta osmdesátková atmoška je až strhující - videoherny, hudba, Adrianiny účesy a kulervoucí Hulk Hogan. Paráda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mělo to skončit u prvního dílu. Fakt mně jeden díl stačil a unavovali mě Stallonem vymyšlené a zcela nepravděpodobné boxerské choreografie. Něco jako kryt a postoj je zde tabu a ve skutečnosti by takto vydrželi boxovat 20 vteřin než by je polomrtvé odnesli na nosítkách z ringu. I ten největší lajk musí poznat, že je to nehorázná kravina, která nejen že nudí mimo ring, ale pokud se přes sáhodlouhé dialogy a přípravy přece jen dostaneme do ringu, tak ani tam tam to není nijak slavné a tak je nejlepší se na to nedívat. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Stejně jako druhý i třetí (a čtvrtý a pátý) Rocky začíná závěrečným soubojem z předcházejícího dílu, zbytek filmu je už ale jako z jiného vesmíru - z osmdesátých let. Do ticha udeří první tóny megahitu Eye of the tiger skupiny Survivor a tmu rozzáří velkolepý ohňostroj s Rockyho jménem. V následujícím videoklipu Rocky opakovaně obhájí mistrovský titul a z naivního burana v hučce a kolotočářské bundě s tygrem na zádech se mění ve zbohatlíka v oblecích na míru, který zamyšleně hledí z titulních stran prestižních časopisů. Nechuť k boxu, ale zároveň neschopnost se živit něčím jiným, jsou překonány a Rocky vysekává jednu reklamu a vyhraný zápas za druhým. Pak ale udělá stejnou chybu jako kdysi Apollo, když změkne a podcení nového protivníka, hladovou mt. muscle Clubbera Langa (Mr. T.) nenávistně cedící primitivní invektivy a ten s ním v pouhých dvou kolech brutálně vymete ring. V jediné tragické chvíli ztratí Rocky titul i milovaného trenéra Micka, umírajícího na infarkt a také veškerou sebeúctu a vůli zvítězit v chystané odvetě. Překonat strach a získat oboje zpátky mu pomůže až manželčina plamenná motivační řeč, která ho znovu vrhne do dalšího efektního tréninkového drilu, tentokrát pod Apollovým vedením, aby v následném boxerském armageddonu triumfálně dobyl ztracené území. V trojce Sly kombinuje oba předchozí filmy, zachovávaje prověřenou stavbu výzva – pochybnosti - překonání pochybností - příprava - boj , přičemž poslední dva body opět dostávají o něco více prostoru a jsou propracovanější. Film měl celou ságu uzavřít, namísto toho jí ale otevřel cestu na nové pastviny, kterou se po jeho fantastickém celosvětovém ohlasu vydala do groteskního extrému dotažená čtyřka. Sly, probuzený do rozjíždějících se osmdesátek, totiž ve trojce pohotově reaguje a aktivuje latentní popcornový potenciál nastavovaného sportovního dramatu. Šeď ulice je nahrazena barevným pozlátkem velkého světa, srdíčko a realismus vyklízejí pole přímočaré komerční zábavě a z dojemné pohádky se stává akční komiks. A všeho je víc - montáží i zápasů. Tohle střídání stráží v Rockyho pentalogii jakoby symbolizovala smrt Micka, jehož místo zaujímá Apollo, nutící Rockyho osvojit si zcela odlišný styl černých boxerů. Ještě výmluvnější je změna na postu Rockyho protivníka, kde sofistikovaného showmana Apolla, střídá zvířecí zabiják Clubber, která (vedle o rok staršího Miliusova Conana Barbara s Arnoldem Schwarzeneggerem) signalizuje nástup ultranásilných machistických filmů typických pro 80. léta, a pro svou přehnanou krvelačnost s oblibou citovaných odpůrci akčního žánru (zejména Komando a druhý Rambo). (z mé absolventské práce o Sylvesteru Stallonovi) ()

anais 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ještě docela ušel...z Rockyho se v ní ze stydlivého boxera z jedničky stal pohotový hláškař, který už sice nedojímá, ale pobaví. Ve třetím díle se však nezdařilo už ani to. Opět se opakuje podo bné schema...Rocky netrénuje, kašle na přípravu, načež se ho někdo musí trenérsky ujmout (tentokrát Apollo Creed) a dovést ho až do vítězného finále. Je tu mnoho trapných scén, ať už je to ta s Hulkem Hoganem, nebo závěrečný souboj Clubberem Landem, který je skutečně slabým odvarem z těch předchozích zápasů. Zajímavé je také sledovat míru estetického nevkusu, která se v tomto filmu projevuje - trapně kýčovité interiéry Rockyho domu, skutečně nevkusná socha, kterou mu odhalí philadelphští spoluobčané... Rocky III je smutným důkazem úpadku jinak sympatického hrdiny :-( ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Nebýt trapného rozjezdu (viz. Rockyho a Adrianina zpívající scéna), hodnocení by bylo vyšší. Jinak to byl Rocky, jak má být. Škoda jen, že Clubber Land ze sebe za celý snímek nevypotil jedinou inteligentní větu. Mimochodem, nemůžu si odpustit nezmínit, že kruh se uzavírá, ságu o Rockym mám s třetím dílem shlédnutou celou... :) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Pôvodne "Superstar" Billy Graham bol zvažovaný na rolu Thunderlipsa (Velká Tlama), ale nakoniec bol na túto úlohu považovaný ako príliš starý. (Pat.Ko)
  • V roku 1981 osemročná Nikol Bird chodila od dverí k dverám a zbierala podpisy, aby bronzová socha Rockyho (Sylvester Stallone) zostala navždy na schodoch pri Múzeu umenia vo Philadelphii. Mesto odmietlo ponechať rekvizitu pred múzeom a Sylvester Stallone poslal sochu späť do Los Angeles. Malá Nikol však rozbehla kampaň, aby sochu priniesla späť. Postavila stôl pred štadiónom Veteran's Stadium v tú noc a nazbierala 2000 podpisov. Celkovo vyzbierala viac ako 10-tisíc a predložila ich mestskému zastupiteľstvu. Stallone bol vďačný. Socha bola onedlho presunutá späť na schody v roku 1982 pri uvedení filmu Rocky III, Stallone zdvihol Nikol nad hlavu pri slávnostnom uvedení a potom ju odprevadil na premiéru v Sameric na Chestnut Street. (Pat.Ko)
  • Tento film je považovaný za najobľúbenejší fanúšikovský film v komunite Rocky. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama