Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Třetí část je nepoměrně akčnější než předešlé dvě, ale ani se není čemu divit, protože jiný prostředek na upoutání pozornosti by se v dalším pokračování hledal dost těžko. Spousta symbolů však bohužel odchází do věčných lovišť. Šeď a špínu ulic chudých čtvrtí vystřídal noblesní dům, spousta barev a nažehlené hadry. Chvílemi se zdá, že i Rocky podstoupil mozkovou operaci a že už to není ten osobitý "hlupák" s dobrým srdcem. Rozdává moudra kudy chodí a v perfektním obleku jednoduše nepůsobí dobře. Vložka s Hoganem je k smíchu, zato Mr. T je neuvěřitelná mašina. Jakožto člověk je naprosto mimo - takovéhle monstrum snad ani nemůže v reálném světě existovat - ovšem jako charizmatický "záporák" je věru cool. Akce standartně solidní a hudba geniální. Zbytečný, přesto koukatelný díl. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Rocky nepotřebuje nejlepšího soupeře, stačí, když bude v poklidu neustále obhajovat svůj titul. Rocky to samozřejmě neví, myslí si, že je skutečně nejlepší a bez obav přijme výzvu Clubbera Landa, jehož existence mu byla úmyslně zatajována. Chce dát Clubberovi za uši za jeho nevymáchané kecy, ale brzy sám pozná jaké to je, když s ním rozzuřený buldozér vytře podlahu v ringu. Nezbývá než vstát ze země, zlehka potrénovat, napapat se syrového masa, vletět do ringu a složit na zem černého vzteklouna. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Eye of the Tiger! Můžu si třeba stokrát říkat,že třetí díl Rockyho je docela zbytečný.Že děj je klišovitý a předvídatelný.Že spousta epizodek je tu jen proto,aby se stopáž vytáhla aspoň na hodinu a půl.To všechno je pravda a já ji nepopírám.Ale co na tom sakra sejde,když finálový zápas mě znovu zvedal ze židle! Znovu jsem ho prožíval a neměl jsem daleko k hlasitému povzbuzování.A celé to spojení s Apollem,bývalým soupeřem,dodává filmu velkou sílu.Možná to už není ten samý Rocky,jako když jsme ho potkali poprvé,ale postava se přece nějak vyvíjet musí nebo ne?Za to,že jsem se dobře bavil a za skvělý ústřední song nemám problém střelit tam ty slabší čtyři hvězdy. 75 % ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla, ani jsem nečekal, že se za těch několik málo let, které uběhly mezi druhým a třetím dílem dokáže film tak významně posunout. Rocky III je naprosto jinou podívanou, než oba předchozí díly, zmizela jeho špinavost, režijní styl a pohled na příběh je najednou také úplně jiný. Je to však změna k dobrému nebo ne? Tady se budou názory asi trochu různit, každému vyhovuje totiž něco jiného, já se pak řadím do té skupiny, která má raději to co předcházelo. Ona vůbec většina těch změn, která přišla je špatná. Rocky jako bohatý boxer, který má všechno po čem kdy toužil mi prostě moc nesedí, i když je zajímavé sledovat jeho osudy, když je jakoby v roli svého poraženého soupeře. Mr. T a Hulk Hogan jsou ale skvělí, to je zase třeba uznat - wrestling forever. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí kto chce, čo chce, pri celej sérii o Rockym proste nie je o čom! Aj keď je pravda, že dramatická línia, charakterové postavy a pekný príbeh popri ustúpili do úzadia, stále je sa na čo pozerať. Aj keď síce ide o klasickú schému bojových filmov, najprv prehra, trošku tréning a zázračná výhra, mňa to proste dostalo. 70%. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Jedna scéna ukazuje na Mickeyho (Burgess Meredith) náhrobek, na kterém je letopočet 1905–1981, což znamená, že Mickey musel zemřít v 75 nebo v 76 letech. To ale nedává smysl, jelikož 76 let mu bylo už v prvním díle. (chleba24)
  • Podľa Chucka Wepnera bol zápas medzi Rockym (Sylvester Stallone) a Thunderlipsom (Veľkou Tlamou) (Hulk Hogan) inšpirovaný zápasom Wepnera s André René Roussimoffom. Wepner bol vyhodený z ringu rovnakým spôsobom, akým je vyhodený Rocky vo filme. (Pat.Ko)
  • Na začiatku filmu je v pasáži vidieť hrací automat s témou filmu Flash Gordon (1980). (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno