Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Mám rád Telč, jako malý kluk ( no 10 let) jsem jezdil poblíž na tábor a prohlídka zámku byla každoroční povinností. A jednoho dne tam točili Z pekla štěstí a já si připadal šťastný, že jsem toho tak trošku součástí. Jinak mi ZPŠ přijde lehce podprůměrná pohádka s příšerně (ale hnus) přehrávajícími herci. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o velkopohádku je sice takový, jaký je, ale vedle řady dalších polistopadových výtvorů obstojí vlastně ještě docela čestně. A to nehledě na rozplizlý scénář, polykání řady nesporných hereckých osobností a zase naopak ochotníků (nemyšleno zle) toporných k uzoufání včetně Karla Gotta posedlého myšlenkou, že je herec. Kasovní trhák zůstane zkrátka kasovním trhákem a Zdeněk Troška lidovým režisérem. ()

Reklama

Movie Gourmet odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je sice lepší než z Pekla štěstí 2, ale i tak stojí za starou bačkoru. Strašné herecké obsazení: Šimůnek-Kuklová - nezajímaví, mrcha Laurinová a její povedení tatík "major Zeman" Vladimír Brabec oba strašní, Vaculík, Vadra... a všemu tomu dává korunu muzikálový zpěvák Dan Hůlka. Nezajímavý děj a především herecké obsazení. Hnus, hrůza! Verdikt: odpad! a 5 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak po celkem povedené Princezně ze mlejna a její méně povedeném dvojce Troška natočil toto... On vždy inklinoval k tomu, točit něco na vícekrát avšak stejným způsobem což ve výsledku diváka začne nudit... Z pekla štěstí je takovou syntetickou pohádkou. Přibarveno, aromatizováno. Nasypal tam něco osvědčených herců, nějakou tu serebritu, vše dal do rádoby venkovských kulis a mluvu hrdinů přizpůsobil tak nějak staročeštině... Výsledek je nemastný, neslaný, který odkoukáte a nic... A kupodivu ani na děti tohle moc nezabralo. Troška naštěstí dvojkou skončil, což už nás ale neminulo u jeho Kameňáků... * * ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Tak na tom jsem v dětství docela ujížděl, dokonce až tak, že se nám postupem času opotřebovala videokazeta, na které jsme měli film nahraný. Dnes se samozřejmě dívám na pohádku s odstupem, ale pořád se jedná o jednu z těch lepších porevolučních. S pohádkami před revolucí se to samozřejmě srovnávat nedá. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Při postsynchronech byly vytvořeny znovu i veškeré zvuky a ruchy. Taktéž hlasy, se znovu namlouvaly, i když ne každý herec se namluvil sám. Honzu (Miroslav Šimůnek) namluvil Filip Blažek, Valihracha (Karel Liebl) Vlastimil Zavřel, šenkýřku (Klára Vostárková) Daniela Bartáková, Vincka (Ladislav Šašek) Radek Hoppe, Lojzka (Michal Rejšek) Jan Kalous a o některé starší ženy na trzích se podělily Eva Jiroušová a Jana Andresíková. (funhouse)
  • Když měšťané přemlouvají Honzu (Miroslav Šimůnek), aby je zachránil před armádou loupeživého krále Brambase (Daniel Hůlka), jeden z měšťanů prohlásí, že Honza přece draka taky zabil bez kouzel. To ale není pravda, při boji s drakem měl Honza na sobě plášť neviditelnosti. (Nick321)
  • Pohádka Z pekla štěstí byla třetím nejnavštěvovanějším filmem roku 1999 a téhož roku se stala videokazeta s touto pohádkou vůbec nejprodávanějším titulem, i když oficiálně vyšla až 1.října. (Stocki)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama