Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Velice povedený animák. Jelikož je z roku 1993, tak je poznat evidentní grafická inspirace burtonovými hranými Batmany. Snímek má v podstatě všechny atributy, které by měl komiksový film o Batmanovi mít. Vyčnívá především naprosto skvělý Joker, řada flashbacků a překvapivě i plno satiricky úsměvných hlášek(těmi nás zásobují hlavně Alfréd a Joker). Jedinou výtku bych měl k fyzice, jež v některých scénách jakoby přestává fungovat, aby pomohla Batmanovi z naprosto bezvýchodné situace(viz. Joker odlétá pomocí "jet-packu" a Batman ho dostihne i na komiks nereálně rychlým výstupem na obří sochu atd.). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Slaboučký animák o Netopýřím muži, který nezachrání ani nejlepší záporák z Batmanovského univerza Joker (jehož vidět v dabingu od mistra Přeučila je životní zážitek sám o sobě :)). Animace nehezká (máme tu ony "slavné" velké brady) a dějově to taky žádný zázrak není. Celkově to na mě působí jak by to asi vypadalo, kdyby se Schumacher snažil o atmosféru Burtonovských Batmanů. 2,5* ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, který perfektně zapadá do seriálové podoby. Přestože využívá asi nejznámějšího záporáka ze Batmanovského světa Jokera, nabízí plnohodnotný příběh, který by se bez Jokera klidně obešel a kterému nechybí nic z toho co dělalo seriál výborným - skvělé postavy, výborná akce a konečně i trochu nahlédnutí do Batmanovské minulosti. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mafiánští bossové jsou likvidováni tajemným přízrakem (Phantasm), kterého má Gotham mylně za Batmana, a Bruce Wayne se zmítá ve vzpomínkách na nešťastnou lásku. / Tento netopýří animák je celkově vážnější a osobnější, než na co jsem jinak od DC zvyklý. Rozjíždí se poněkud neakčně a trošku zmateně (ty flashbacky), ale v půlce se do hry vloží pan Joker (celkem podobný Nicholsonově hrané verzi) a ten to zachrání. Takže nakonec nic méněcenného. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden s prvých filmových príbehov Temného rytiera. Aj keď je animovaný. Dve dejové línie, ktoré sa tu spájajú rozprávajú o začiatkoch Batmana a zároveň o jeho prvej láske, ktorej kebyže neskríži cestu pomsta by Bruca odklonila od úmyslu zachrániť Gotham a tým aj od toho aby vznikol Batman. Od nástupu Jokera ako protivníka film naberá na dynamickosti a začína byť aj zábavný. Dovtedy pri riešení prípadu tajomného Fantóma film spada do predvídateľnej roviny a aj keď je všetko pekne zostrihané, nakreslené a ozvučené zaváňa to trocha nudou a nedotiahnutosťou. Druhá polovica filmu fanúšikovi ako keby vynahradila tú prvú a ulahodí mu v mnohých smeroch. Preto si myslím, že tento prvý animovaný príbeh o Batmanovi zostal kdesi na pol ceste. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme na chvíľu vidíme spis o Jokerovi, v ktorom je napísané jeho skutočné meno, Jack Napier. Ide o priamy odkaz na Burtonov film Batman z roku 1989, kde sa Joker stvárnený Jackom Nicholsonom volal civilným menom rovnako. V komiksoch ani ostatných filmoch sa jeho pravá totožnosť nikdy neprezradila. Treba však dodať, že v animovanom seriáli Batman z roku 1992, ktorého pokračovaním je aj práve Batman a fantóm, sa prezradilo, že Jack Napier nie je Jokerove skutočné meno, iba jeden z mnohých pseudonymov. (Rieux)
  • Mnoho z předmětů vystavených na Gotham´s World Fair bylo inspirováno těmi, které se objevily na New York World´s Fair v roce 1931. (liquido26)
  • Počítačově vytvořená verze Gotham City, která se objeví v úvodních titulcích, měla být původně použita i v seriálu. Záměrem bylo vytvořit "virtuální scénu", která by nahradila ručně malovaná pozadí, čímž by se výrazně zrychlila produkce seriálu. Nikdy k tomu však nedošlo. (liquido26)

Reklama

Reklama