Reklama

Reklama

Fanouškovský počin s názvem The Joker Blogs se odehrává po událostech ve filmu Temný rytíř (2008). Joker (Scott McClure) byl umístěn do Arkhamské psychiatrické léčebny, kde se poprvé setkává s doktorkou Harleen Quinzelovou (Kira Westberg). Naštěstí pro nás doktorka (a znalci komiksu jistě uhodli, že nejde o nikoho jiného než budoucí Harley Quinn, kterou její obsese Jokerem v budoucnosti přivede na stranu zla) vše zaznamenává videokamerou.
Seriál je koncipován jako série Jokerových terapeutických sezení v léčebně – zkouší na něj kde co, můžeme se těšit například na arte nebo hypnoterapii. Jde o záznam rozhovorů s Jokerem, v nichž nechybí ani občasné rýpnutí do Batmana nebo Harveyho Denta. Ačkoliv jde zpočátku v podstatě výhradně o záznam samotného Jokera (a klobouk dolů před hereckým výkonem), postupně se seznamujeme s jednotlivými členy léčebny. Joker si užívá manipulaci a hrátky se svým okolím a tak věřte, že některé z nich potká nehezký (a poněkud předčasný) konec. Jednotlivé díly na sebe navazují a Joker si pro nás připravil dokonce i několik speciálů, např. velikonoční nebo valentýnský. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jestli 3 nebo 4 hvězdy. Tu čtvrtou jsem chtěl věnovat geniálnímu herci, ztvárňujícího Jokera. Ovšem v průběhu jednotlivých dílů, se podoba chování vzhledem k Temnému rytíři, ztrácí. Avšak né úplně vymizí. Joker ze zahrán skutečně svěle, ale bohužel je to asi jediná silná zbraň této minisérie. Ovšem jakožto "fanouškovský počin", musím říct, že je to skvělé! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Joker má sice masku, ale hrát každý ho nemůže, ale pokud dokážete napodobit hlas a ďábelský smích, tak nemám výhrad, tady se to povedlo. Seriál má sice nedostatky (např. Joker je téměř nepřemožitelný poté, co uteče z léčebny) a logické kopance (ale ty jsou ve filmech často a komiksech asi schválně), ale přesto se jedná o zdařilý počin, navíc od fanoušků. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

přestaňte už proboha srovnávat Ledgera a McClura, je to JINÝ herec a Jokera prostě hraje jinak, proč se s tím nesmíříte? Blogům se dají odpustit občas nepříliš zdatné herecké výkony ve vedlejších rolích, výborná oddechovka pro Jokerofily (ne Ledgerofily), díky délce jednotlivých dílů nemá koncept moc šancí nudit ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Zpočátku byl tento seriál vskutku geniální (na to, že to je od fanoušků). A byl geniální dokud Joker byl v Arkhamu. Jenže jakmile utekl, začaly se kupit věci na sebe a mnohdy prostě a jednoduše nedávaly smysl. Když už holt chcete něco točit ruční kamerou, musíte si nějak obhájit její přítomnost a ne spoléhat na to, že divák zapomene, že na druhé straně je vždy někdo, kdo by měl být zapojen do příběhu… Jinak ohledně herce, co představuje Jokera, zpočátku se mi líbilo, že se nesnaží hrát Heatha, ale že se snaží navázat na jeho výkon a ne ho jen kopírovat. Bohužel mi přišlo, že jakmile se Joker dostal z Arkhamu, tak jako by Scottovi (herec hrající Jokera) zvedlo sebevědomí a od té doby přišlo to, s čím se budou potýkat i mnohem profesionálnější filmoví tvůrci - kopírování. Bude těžké přijít s něčím novým po třech Nolanových filmech, bude hodně těžké zahrát znovu Jokera tak, aby to nevypadala jen jako laciná kopírka Heatha Ledgera. Tomuto projektu to ještě dokážu odpustit, je vidět, že všichni, co na The Joker Blogs pracovali, jsou fanoušci a prostě chtěli vzdát hold svému oblíbenému komiksu nebo filmu. Jen proto i přes všechny chyby (někdy menší, někdy větší) dávám 80 % a jsem zvědavý, zda někdy budou pokračovat v druhé sérii. ()

Flussmaister 

všechny recenze uživatele

Není to Heath Ledger, ale svou roli hraje na amatérský počin pacient s označením AAC1 4479 fantasticky. Na první pohled jistě nepoznáte rozdíl Jokera od Jokera. Až po delším zkoumání a nechápání kdy vstal z mrtvých(R.I.P) si všimnete jistých nesrovnalostí. Hlas, pohyby, mimika(i když jsou nebezpečně přesné),. Hlas je asi největší mínus, protože to prostě není Heath Ledger. Ale to je samozřejmě úplná kravina! Tím chci říct, že je The Joker Blogs parádní záležitost a hlavně pro fandy Batmana nebo právě Jokera. I když seriál postupně ztrácí nápady a takovou tu rozmanitost, dialogy které nejsou vždy na úrovni a tak dále,. ale jako celek všech dílů první řady, dobrý. 75% "The Terror" ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Seriál z pohledu Jokera (Scott McClure) navazuje na film Temný rytíř (2008). V 19. epizodě první série se pak objevují přímo záběry z filmu. (TwoFace)
  • Děj, který vysvětluje události mezi první a druhou sérií, se odehrává v minisérii Further Evidence. (ManOfPhoenix)
  • Scott McClure kromě toho, že hrál hlavní roli, film režíroval, napsal scénář, sestříhal a osvětlil. (TwoFace)

Reklama

Reklama