Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

matt6 

všechny recenze uživatele

Sériu Creed mám rád podobne ako Rockyho a vo výsledku sa všetky 3 diely nesú na približne rovnakej vlne. Úvodná bitka v ringu navodila tú pravú atmosféru. Prefarbený vizuál scény, pompézna hudba a efektné spomaľovačky boli celkom peknou invenciou a navodili dojem neporaziteľného šampióna. Po nasledujúcej povinnej-rodinnej jazde prichádza podozrivý starý kamarát Majors, ktorý niečo skrýva a postupné nenápadné budovanie napätia medzi hrdinami ma veľmi bavilo. Spôsob, ktorým postavu uchopil mi sadol a v kontraste so správňackým Adonisom dostalo nebezpečie tú správnu tvár. Vrcholí to taktiež celkom osviežujúcim Majorsovým zápasom o titul, kde predvedie niekoľko dick moves a už nepochybujete o tom, že je to špina špinavá. Výsmech Creedovi musí bolieť asi každého a odvtedy už len čakáte, kedy toho sviniaka spráska v ringu. Tradičná videomontáž z prípravy opäť naladí na správne vyvrcholenie filmu, akurát s poslednou bitkou mám trochu problém. Nie je tak efektná, ako tie ostatné. Chýbali mi efekty prvej bitky, viac špinavých úderov od Majorsa, údery aj celkový pohyb postáv v ringu mi prišli pomalé. Po prvýkrát zo série Rocky/Creed som mal z choreografie pocit, že nesledujem zápasníkov, ale hercov. Možno je to čiastočne nepresným strihom akcie. Taktiež "snová" pasáž, kedy sa hrdinovia odosobnia od okolia a nastáva súboj v hmle mi nesadol a prišlo mi to samoúčelné a opäť bolo vidno, že sú nemotorní. Tvorcovia to už keď tak mohli poňať originálne, ako súboj v ich hlavách, kde by boli práve spomínané prvky a hlavne viac krvi, ktorú v realite nie je tak vidno alebo krátky vzájomný dialóg, ktorý by trafil klinček po hlavičke a lepšie by potom predal konečné zmierenie v šatni. Vďaka hustej atmosfére, dobrým hercom a zabehnutej schéme športových filmov tohto tipu je to ale stále nadpriemerný zážitok a ako fanúšik ostávam pri vyššom hodnotení. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Skvele zahraté, zrežírované, má to atmosféru a štýl. Scenár je ale veľmi priehľadný a nepriniesol jediný zaujímavý a nečakaný zvrat. Ako celok je to ale kvalitné "remeslo z ringu", kde ma najmä spracovanie záverečného súboja naozaj bavilo, ale všetko išlo podľa očakávaného plánu a tak ma to na zadok neposadilo. Je to ale stále mimoriadne kvalitný film, ktorý dôstojne pokračuje v generačnej boxerskej ságe. 80% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Michael B. Jordan odkoukal režisérské řemeslo docela poctivě a naservíroval nám překvapivě pod dvě hodiny svižný film, který cca v půlce mírně ztratí tempo, ovšem nejsilnější je přímo v boxérském ringu, kdy mě třetí Creed vyloženě pohltil. Je docela vtipné, že i když víme, jak mohutně se bude nadále rozšiřovat toto univerzum, tak Adonis už pověsil boxérské rukavice na hřebík a děj mi dost připomínal Rockyho 5 s Tommy Gunem (ač jsem ho neviděl přes 10 let). Jonathan Majors je neskutečná mašina, jež opět dokazuje, že i herecky se neztratí (Ač tu nemá moc divácky vděčnou roli váguse) a reálně nevěřím, že by ho MBJ porazil. Stejně jako u dvojky mi chybělo více prostorů pro rodinku Dragových, tady je zas podivná absence Rockyho osoby a myslím si, že by i přes zákulisní tahanice měla série připravit plnohodnotný odchod ze scény. Za mě i do třetice velice povedený film, ač to mou nejoblíbenější dvojku nepřekonalo. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Od třetího pokračování spin-offu Rockyho, jehož první dva díly byly pecky a profesionální řemeslo a jen tak mimochodem vybudovaly fungující globální značku CREED, jsem čekal mnohem míň, a jsem jen příjemně překvapený. Dostal jsem opět stylový motivační nářez s parádním soundtrackem. Prázdný stadion super nápad, zápletka pěkná pohádka, režie prvotřídní. Takhle spolehlivě v Hollywoodu už točí málokdo. Vůbec mi nebude vadit repríza. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější film ze série Rocky/Creed. Hlavní oponent je přitom asi nejcharismatičtější boxer z nové série. Ale je to vlastně jen profesionálněji udělaná telenovela (ale bez brečícího Rockyho). Opět je tu hlavní nosné a explicitně vyřčené moudro (jako ve většinu dílů), tentokrát o tom, že člověk si musí sám umět odpustit, aby mohl kráčet dál životem. A to je vlastně celé naroubované na nepravděpodobnou zápletku, která fungovala dobře v cheesy světě Rockyho, ale tady v tomhle nažehleném fancy světě smetánky z LA to působí spíš jako "toto se musí stát, aby se odehrál celý příběh". Jako správný boxer tak třetí Creed klame tělem, tváří se jako drama, ale je to nudná dialogová variace na Rychle a zběsile, hodně rodiny a upocených svalnatých chlapů, kteří se i přes averzi na konci stejně usmíří, protože si nejdřív dají do huby. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)
  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama