Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Možná je v tom jistá dávka nostalgie a staromilectví, možná jen přesycení, ale Creedovo kouzlo pro mě třetím dílem končí. Avšak vůbec ne ve zlém. Trojka jako první díl stojí na vlastních nohou, a nefunguje vůbec špatně. Podařilo se vytvořit silný osobní konflikt ze kterého děj těží, stejně jako Majors byl skvělý casting (což ostatně potvrzuje snad ve všem kde se objeví). Scény z ringu jsou intenzivní, Jordan jako režisér ukazuje i jistou nápaditost, ale mohl se odvázat klidně víc. Tentokrát lépe funguje i rodinná stránka příběhu, která ve dvojce byla spíš nudná a na obtíž. Celkově mám ale pocit, že už mi série nemá co nabídnout jak po emoční stránce, tak po příběhové, a případné pokračování nejspíš budu ignorovat. Creedova trilogie však ve mě se ctí zůstane jako důstojným nástupcem nesmrtelného Rockyho. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se nezačíná návratem do nostalgie zlatých časů boxera Rockyho Balboy, který v sérii dosud působil jako trenér. Adonis Creed se zde příběhově osamostatnil. V prvním díle byly velmi kvalitní boxerské souboje. Tento díl je o chlapském přátelství a jeho úskalích, na nichž probublávají poměry v současné Americe. Podle mě je tu mnoho témat. Creedova minulost, neshody se ženou, neslyšící dcera. Přitom má jít o sportovní film. Ale nějaké dojetí tu najdeme. K dvěma boxerských zápasům, které hrají zásadní roli ve vyprávění se dostáváme klopoptně. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po výborní jedničce, vyčichlé dvojce, přišla do kin rozdávat rány creedovská trojka, poprvé zcela bez Slye, když nepočítám jeho jméno v závěrečných titulcích. Očekával jsem adrenalinové boxerskésouboje s dobrou hudbou a kvalitní tréninkové videoklipové dávky, to jsem dostal a za to jsem rád k tomu jsem dostal ještě prvky rodinného filmu, což teda není úplně můj šálek kávy, ale naštěstí to nebylo v nějak klíčové míře a pak samozřejmě hlavní pointu, kvůli který se nám chlapci slíknou do trenek, ukáží svou top postavy a udělaj si z držky prejt. Jo a právě ta pointa nakonec rozhodla, že se přikloním ke 4*, líbil se mě ten "chlapácký" závěr i obě hlavní postavy s jejich dostiženou minulostí. Michael B Jordan umí solidně i za kamerou, boxerské souboje s bradou nahoře, rukama dole a bombama na ksicht jak od koně nepůsobí příliš věrohodně, ale tak to bylo i s Rockym, je to tím, že působí zatraceně dobře filmově. V Imaxu jsem díky kameře a střihu měl pocit že tu držkovou chvíli schytávám já, naštěstí si hypotéku na zubaře brát nemusím, ale i tak, míra intezity boxerských soubojů je na absolutním maxu. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Až do premiéry neplánovaná návštěva biografu a snímek, kterej mne bez Rockyho a Stalloneho jakožto tvůrce v podstatě ani moc nezajímal (jedničku doma a dvojku v kině jsem si užil, původní Rockyho sérii samozřejmě miluju). Ale díky nečekaně dobrým recenzím i pozitivním prvním ohlasům od diváků jsem tomu šanci dal a byl jsem příjemně překvapen, že jsem ve svých predikcích třetímu Creedovi křivdil, když jsem čekal přinejlepším snímek na úrovni pro mě nezáživnýho Bojovníka od Fuquy. Creed III je víc než dobrým završením série a rozhodně se nejedná o pouhou nastavovanou kaši. Nejvíc chvály se snáší na perfektně natočené souboje, technická stránka, zvuk, to vše je skvělý, fyzický a brutálně nabitý testosteronem. Majors je skvělej, souboj s Chavezem byl tak nepříjemnej, až se mi zpotily ruce. Ale hlavně to celé celkem dobře funguje i mimo boxerský ring, i když by se nějaký mouchy v logice ubírání se příběhu našly. Každopádně Apollo by mohl být hrdý, ale bez Stalloneho a s tím spojeným duchem Rockyho série bych to už podruhé raději nepokoušel. Na slabé 4* a nějakých 7 - 7.5/10 to však v pohodě a zaslouženě má. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Půjde to i bez Rockyho? Nejspíš jsem nebyl sám, kdo si podobnou otázku položil, ale Creed celkem záhy ukázal, že je plnohodnotný filmový boxer a obejde se i bez legendární podpory. Creed se tentokrát musí postavit kamarádovi z dětství a narovnat staré křivdy. Možná to není ten nejoriginálnější scénář, ale Jordan měl šťastnou ruku s výběrem svého oponenta. Majors dokázal zahrát jak kluka, se kterým dokážete sympatizovat a v jedné chvíli mu dokonce i fandit a stejně tak svojí postavu uměl podat jako vypočítavého parchanta, kterému přejete strašlivý nářez. Do toho Creed řeší rodinné lapálie, které tu ale nepůsobí jako nutná vata. Samotné zápasy jsou fajn, ale upřímně řečeno ten závěrečný z mého pohledu neměl takové koule, jako ten první. Herecky je to oukej. O Majorsovi jsem psal výše, Jordan s Tessou jsou jistota a bavila mě i jejich filmová dcera. Celkově jeden z nejlepších boxerských filmů nejen posledních let a za mě jednoznačně nejlepší Creed. 90% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama