Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (308)

lesumir 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o stejný příběh jako ve Skrté identitě, já bych to moc nesrovnával. Scorsese pouzil vsechny dostupne prostredky, aby z toho udelal mega film s hvezdami filmoveho nebe, coz se mu povedlo. Odvedl dobrou praci. Přirovnal bych to ke kamionu, který je obrovský a má hodně koňských sil, ale "malá" Volavka ho svižně předjíždí s menším obsahem a přesto vyhrává. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice originální kriminálka, které by ale prospěl o něco zručnější režisér. Ne že by to bylo špatně natočené, ale občas trochu chaotické, pár věciček mi tam chybělo a pár zas bylo navíc. Herecké výkony jsou hodně dobré a celému filmu kraluje hlavně Andy Lau a Eric Tsang. Tony Leung mi tu přišel o něco méně výraznější než jindy, a to ho mám hodně oblíbenýho. Prostě, dobrý to bylo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sice skor než Scorsese, leč nekoná se obsese.. Agent - špeh; volavka - krysa. Cítíte ten rozdíl v ušlechtilosti znění jednoho a totéž...? Plusem bezesporu originalita, mínusem asijské melodramatické metody a nevhodně užitá hudba. Nu což, alespoň invenci v poslední době postrádající Hollywood může vesele xeroxovat. Easy money.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mohl Scorsese dostat Oscara za film, kterej nechutně parazituje na Infernal Affairs. Každopádně, i když jsem dřív viděl Scorseseho vykrádačku, tak se mi hodně líbilo i tohle a to u mě neni moc pravidlem. Příběh je správně vypjatej, herci dokonalý v čele s Andy Lauem a Tony Leungem, dobře je doplňjou Eric Tsang s Anthony Wongem a finále fakt stojí za to, ale přece jenom mi tam ještě něco málo chybělo abych dal 5* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na komentář k téhle vybroušené perle si troufám až po zhlédnutí celé trilogie a nebude překvapením, když řeknu, že první díl je i dílem nejlepším. Před divákem se totiž odehrává krutá hra v žánru policejního thrilleru, tak napínavá, že chvílemi ani nedýchá. Když je vše navíc zahráno úžasným hereckým kvartetem (Yan a velitel Wong na straně kladných hrdinů a Ming s bossem Samem na zlé straně), nemůže se mi nikdo divit, že jsem se ve vypjatých chvílích neubránil slzám a po absolutním konci zůstal dlouho sedět s čelistí dole. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)
  • Z důvodu čínských regulí byli tvůrci nuceni vytvořit dva konce. Původní se promítal v Hongkongu a ve světě, nový pak v Čínské lidové republice a Malajsii. (Grimaldi)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama