Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 179)

Dever 

všechny recenze uživatele

Po pozretí celej trilógie môžem s kľudom na srdci povedať, že Back to the Future je jedna z najviac na seba nazdväzujúcich sérií akú som kedy videl a to už ich niekoľko za sebou mám. Ako sci-fi fanúšik nemám ani najmenší dôvod filmu niečo vytknúť. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Film, kvůli kterému budu vždycky milovat časové paradoxy. Michael J. Fox je frajer ať už jezdí na skateu, hraje na kytaru, řeže zatáčky s autem, které jsem mu vždycky záviděl nebo uniká zpět tam, kde čeká Jennifer. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tiež máte televízor?“ – „My máme dva.“ – „Fíha! Vy ale musíte byť bohatí!“ – „Zlatko, robí si z teba srandu. Nikto nemá dva televízory.“ Scenáristi Zemeckis a Gale obchádzali so scenárom k sci-fi komédii NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI všetky hollywoodske spoločnosti, ale nikde nenašli záujemcov o ich dielo. Originálneho scenára sa nakoniec chopil až Steven Spielberg, ktorý svojho „učňa“ Zemeckisa dobre poznal od dôb fiaska 1941, ku ktorému mu budúci režisér FORRESTA GUMPA písal scenár. Spielberg sa NÁVRATU DO BUDÚCNOSTI chopil ako producent z pozície majiteľa produkčnej spoločnosti Amblin Entertainment a réžiou poveril Zemeckisa, majúceho v tom čase za sebou (ako režisér) len nenáročné dobrodružné komédie OJAZDENÉ AUTÁ (1980) a HONBU ZA DIAMANTOM (1984). Výsledkom bol komerčný trhák, dodnes vydarený oddychový film a počiatok kvalitatívne vyrovnanej trilógie. Michael J. Fox, v podstate nikdy sa nedočkajúci vysnenej „vážnej“ úlohy, sa časom udomácnil v sitkome Všetci starostovi muži a Crispin Glover hral muža, strkajúceho si krysy do zadku v DIVOKOSTI V SRDCI, takže asi toľko k hercom :-)) A film? Nezostarol. Scenáristi zábavne poukazujú na rozdiely medzi 50. a 80. rokmi, čo vedie k vtipným okamihom a dialógom („Farebný starosta, no to určite.“, záchranná vesta) a freudovskej WTF otázke, či by sa človek bozkával s vlastnou mamou, keby ju poznal ako 18-ročnú. P.S. Skvelý Christopher Lloyd. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu dodat, abych se po nekom neopakoval. Naprosto vynikajici film, kterej se zabyva originalne cestovanim v case a s tim spojenejma problemama, je dnes uz skoro klasikou. Prislo mi, ze diky skvele promakanymu scenari vse perfektne zapadne do sebe a i kdyz se neco vyrkne na zacatku a dokonci az ke konci filmu, vubec to nevadi. Tohle je asi nejsrozumitelnejsi film o podobnym tematu, protoze se v case neztratite. Navic napad s mladejma rodicema byl vybornej. Do toho navic vcelku slusne triky, skvela hudba a vynikajici herci Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson, James Tolkan. Bez prvnich dvou by to proste nebylo ono, Foxova je to snad zivotni role, Lloyd byl vynikajici, trosku mi prislo, ze se choval jak v Preletu nad kukaccim hnizdem a Crispin byl naprosto genialni, skoda, ze nehral i v pokracovani. I kdyz je film nejmene akcni z cele trilogie, tak to nevadi, protoze je spis komedie. Proste skvela zabava, na kterou se muzete divat porad znovu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"U všech Skotů..!" Asi to bude znít trochu pošahaně, ale do dnešního dne jsem všechny tři Návraty do budoucnosti viděl nejmíň třicetkrát, většinou bezprostředně za sebou jako jeden šestihodinový film. Jinými slovy jsem té trilogii věnoval (zatím!) 180 hodin neboli více než týden svého života. Jistě uznáte, že za těchto okolností je to něco víc než jen film. Pro mě je to obřad a přerušit ho už po jedničce nebo dvojce by byla svatokrádež! :o) Má to velkou výhodu - bez týdenních prodlev, ordinovaných tv programem, máte každý záběr v živé paměti a o to víc oceníte všechny ty důmyslné nové varianty v dalších dvou dílech, práci s hudbou atd. Nejprovázanější filmová trilogie všech dob! 100% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je extrémě nezapomenutelné! Asi no.1 "film mého dětství"! Robert Zemeckis prostě dokáže budovat nádhernou atmosféru, to všechno ještě podepřeno skvělými herci a vynikající Silvestriho hudbou! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovní snímek Roberta Zemeckise o cestování v čase (pro mě ten nejlepší). Michael J. Fox (student Marty) a Christopher Lloyd (Doktor Brown) vytvořili skvělou a nezapomenutelnou dvojici. Každý kdo neviděl měl by hodně rychle napravit..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mé jméno je Darth Vader. Jsem návštěvník ze vzdálené planety Vulkán." Opravdu Calvine Kleine? A nejsi spíš Marty McFly, se kterým chce "parkovat" jeho vlastní máma? Ano, je to složité. Ale taky zábavné a má to ten nejšťastnější happy end všech dob. Přesto se mi z toho nezvedá žaludek. Místo toho dostávám chuť oprášit kytaru, ukrást plutonium, projet se na prknu s kolečkama a potrápit nějakého toho namachrovaného Biffa. Tolik chutí mi dá málokterý film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Až teprve roku 2007 jsem si udělal pomyslný návrat do minulosti, do roku 1985 a zkoukl Návrat do budoucnosti, ve kterém jsem se paradoxně vrátil do ještě větší minulosti, roku 1955, kde jsem sledoval jak se hlavní hrdinové snaží vrátit do budoucnosti, do roku 1985, a z toho jsem byl tak zmaten, že jsem byl rád, když jsem se po necelých dvou hodinách vrátil zase zpět do budoucnosti, roku 2007, který je však dnes už minulostí... A teď vážně, Návrat do budoucnosti je i přes své hrátky s časem velice snadno pochopitelný, odpočinkový a příjemný film pro celou rodinu. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Návrat do budoucnosti je pro mě důkazem, že jde natočit trilogii na naprosto stejné úrovni. Jediný díl nenudí, jediný díl nepůsobí jako ždímání látky. Jednička pak navíc i příjemně originálně. Nepřirostlo mi to k srdci jako jiným, ale užít si to umím. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi tak 10-12 let, tak jsem Návrat do budoucnosti viděl, ale vůbec nevim, jestli se mi to tenkrát líbilo nebo ne. Kromě toho, že tam Michael J. Fox jezdil na skejtu, jsem si nic jinýho nepamatoval. Po letech jsem se schválně zkusil podívat znovu a jen se mi potvrdil muj názor, že Zemeckis je Forrest Gump, pak dlouho, dlouho nic a pak to ostatní. Návrat do budoucnosti je podprůměrná komedie, ve který se najde sem tam nějaká lepší chvilka. Jakmile je u nějakýho filmu napsáno "rodinný", tak je to obvykle sračka a platí to i v tomto případě. Je pro mě nepochopitelný, že podle čsfd je to 62. nejlepší film všech dob. P.S. Na další díly se radši ani nebudu koukat. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jen nerad vidím, když jsou "Návraty" vnímány jako celistvá trilogie. Původní film byl natočen bez jakéhokoliv pomyšlení na pokračování, a funguje zcela samostatně. Oba jeho "přívěšky" sice mají jistou nápaditost, ale kvalit originálu nedosahují. Ono to jaksi ani nejde, když už tady bylo jednou řečeno a použito úplně vše, co se v dalších pokračováních pouze (tu s větší, tu s menší invencí) různě variuje. A tak jsou Return To The Future II a III v podstatě jen jakýmsi uměle prodlouženým diváckým orgasmem. A teď k věci: Každý má pár filmů, u nichž ho napadne přívlastek "dokonalý". Pro mě je to (mimo jiné) právě tento snímek. Jeden z těch, na kterém člověk nenalezne chybičku, a vlastně se o to pro jeho sympatičnost ani nesnaží. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Vynikající kultovní série od režiséra Forresta Gumpa. Michael J. Fox v životní roli skvěle hraje a skvěle mu sekunduje Christopher Lloyd, který si zde roli doktora "poděse" zahrál na výbornou. Jedna z nejlepších trilogií v které je každý díl, tím nejlepším co lze na obrazovce vidět. Má srdeční záležitost :-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vztah z dětství k tomuhle filmu evidentně patří a kdo jej nemá, stěží si jej dnes užije tak, jako jiní (film jsem viděl poprvé ve 22 letech)... Přesto ale musím uznale pokývat hlavou nad vkusným a chytrým filmem pro celou rodinu, který má svoje kouzlo, neoddiskutovatelné kvality a sympatické ústřední duo hrdinů. A nejlepší závěrečný cliffhanger ever!! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už som túto trilógiu videl veľmi dávno a takmer nič si už nepamatám. Povedal som si teda, že to treba napraviť. Prvý diel je klasika. Originálne, dobre vymyslené a aj celkom vtipné. Pohodička. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První díl z trilogie a pro mě asi taky nejlepší. Michael J. Fox ještě jako mladík a role mu skvěle sedne, stejnětak Chritopheru Lloydovi jeho role bláznivýho vědce sedí úplně neskutečně. Snad jen ten příběh je trošku moc rodinnej, ale to rozhodně na zábavnosti neubírá, spíš naopak. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama