Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $156,452,370Tržby Celosvetovo $329,803,958Tržby za predaj Blu-ray v USA $728,196 //počet predaných kusov 33,744║ V rámci technického spracovanie ide o veľmi dobrú prácu, škoda že dej nie je viac prepracovaní, zopár takých zvrhlejších či brutálnejších scén by som vystrihol moc to v takejto forme nesedí, dejovo to je len taká naháňačka za myšou, taktiež o niečo šikovnejšiu zábavnosť by som bral ale v celku spokojnosť. /75%/ ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dnes už legendární film, ve své době revoluční kombinací kresleného a hraného snímku. Má to nápad, má to spád, má to skvělé momenty a hlavně byl tenhle film ve své době revoluční nejen zpracováním, ale pro mě (a to nejen v době svého vzniku) i tím, že kvalita scénáře není nepřímo úměrná technickému zpracování (jak se bohužel poslední dobou děje časteji, než by bylo zdrávo, viz například Space Jam). ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Studio Maroon uvádí Hermánka a králíka Rogera v příběhu " Něco se peče ". CITÁT - Stop. Pauza půl hodiny........... Detektiv Eddie Valiant ( Bob Hoskins ) je na samotném dně. Neplatí účty, chlastá a nemá rád kreslouny. Přesto vezme od R. K. Maroona ( Alan Tilvern ) práci, aby vysvětlil údajné paci, paci, Jessici Rabbitové, manželky králíka Rogera. Jeho příběh začíná v Kresbaru, kde sice pracůjí samí kreslouni, ale do baru samotného smějí jen lidé. Valiant nemá rád kreslouny, zabili mu bratra a také podle toho s nimi jedná....ale to se může změnit, nebo ne ? Chobotnice jako barmanka je úžasný nápad. CITÁT - Dám si jednu skotckou, ale bez kotcky............ Celý příběh je vlastně napůl kreslený a napůl hraný, nebo obráceně, záleží na úhlu pohledu. Je to docela povedená kriminální, akční komedie. Je to o chamtivosti, sexu, tramvajích a vraždě. Manželka králíka Rogera je nádherně kreslená kočka a i Eddie Vailant se dokáže zakoukat. CITÁT - Hraješ si z vodovkama ? Povídá jeho živá přítelkyně, když ho načapá z Jessicou............. Když už začne jít do tuhého, vytáhne náš hlavní hrdina Eddie kreslený kolt. Náboje, Indiánského tipu, které do něj patří, jsou boží, škoda, že jejich akce je tak krátká - jsou totiž střelený. CITÁT - Uuáááá, kdo nás to otevírá ??!!...... Jediná postava, která mě někdy dokázala lézt na nervy, byl sám králík Roger. Jeho řvaní a někdy i podivné chování jsem nějak nepobral. CITÁT - Už vám lezou ti králíci na mozek ?.......... Záporáka si ve filmu zahrál Christopher Lloyd. Jeho postava Soudce Dooma je nanejvýš hodně okatá. Hudbu dělal Alan Silvestri a produkci měl Steven Spielberg. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Falešná hra s Králíkem Rogerem už dnes dozajista patří mezi filmové legendy. A nejde ani tak o revoluční triky, ale o ten úžasný humor, který propojením lidí a animáků vzniknul. Roger svým pitvořením strčí hravě do kapsy i Bugse Bunnyho, Hoskins je prvotřídní antiBogard a Loyd je tak slizký, že za sebou pomalu nechává stopu na chodníku. No nemilujte to!!! ***Věděli jste, že: Autor knižní předlohy "Who Censored Roger Rabit" Gary Wolf dostal nápad na společné vystupování komiksového králíka a detektiva z "normálního" světa podle televizní reklamy na vločky.// Film je vůbec prvním snímkem, kde spolu vystupovaly pohromadě kreslené postavičky ze studia Walta Disneyho a ze studia Warner bros.// Děj knižní předlohy se odehrává v současnosti. Zemeckis ovšem přišel s nápadem spojit ztřeštěné gagy kreslených grotesek a atmosférů filmů noir, temných detektivek ze 40. let a proto děj přesunul do roku 1947.// Velkou inspirací se autorům stala i Polanského "Čínská čtvrť", a dokonce zvažovali obsazení hlavní "lidské" role její hvězdou Jackem Nicholsonem. Ten však neuspěl stejně jako další zvažovaní adepti - Harrison Ford, Rober Redford či Paul Newman.// Představitel Rogera - komik Charles Fleischer - si na Zemeckisovi vydupal, že mohl po natáčecím place pobíhat v kompletním králičím kostýmu včetně ušaté čepice. Kostým si natolik oblíbil, že se v něm dokonce vydal venku na nákup.// Rogerův autor Richard Williams se při výběru jeho barev inspiroval americkou vlajkou.// Výtvarníci namalovali celkem 82 000 animovanch okének, které posléze pomocí kamer přenesli na film.*** ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

trosicku nesplnene ocekavani.. asi to je muj pocit. A udivuje mne, ze se to stalo prave zde. Skvela myslenka dat animovane postavicky primo do sveta lidi, strach nahanejici Lloyd, duhovy Kreslounov, manzelka Rabbita, skvele camea ruznych disney hrdinů, to vse melo poskytnout zabavu ve stylu DreamWorksu.. a mozna, ze prave tyto ocekavani byly prilis prehnana. Ano, stale je to skvelej film plny situacniho humoru a gagů, jenze hlavni animovany hrdina by rozhodne nemel byt otravny a film by nemel citit tak moc nevyuzitim potencialem.. nevim ted prijit presne na to, co mi tu chybelo, ale neco to bylo. Ctyrhvezdickova zabava, kterou ale nepotrebuji a nechci znovu opakovat.. Zemeckis natocil mnohem nesmrtelnejsi klasiky, tahle zustane zapsana jako odvazny a prukopnicky pokus, ale nic vic.. Snad i diky tomu me to az tak nezhnusilo, a dokonce sem byl schopen dat 4 hvezdy.. A samozrejme diky zivym pitomym kulkám ;-)) ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • První film studia Disney vysílaný na televizní stanici Cartoon Network (který tehdy vlastnil Time Warner). (Dlee)
  • Bob Hoskins během natáčení posbíral tolik modřin, že mu manželka zakázala na dovolené svlékat se do plavek, aby si lidé nemysleli, že ho mlátí. (-bad-mad-wolf-)
  • Road Runnera vytvoril Chuck Jones v roku 1948. Film sa však odohráva o rok skôr. (Hystory)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama