Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Občas dobré, většinou však stupidní. Některé vtipy jsou extrémně povedené (Barbie, sraz veteránů, srdce určené k transplantaci), jiné extrémně trapné (a těch je bohužel tak 80 %). Od Zuckera a tak slibného hereckého obsazení by člověk čekal něco lepšího. Edit 2020: Tak rád bych ten film měl rád, každých pár let mu dám šanci a pustím si ho, ale prostě to nejde. Když už je tam jednou za čas nějaký povedený vtip, tak je vážně super. Jenže takových vtipů tam je opravdu jen pár a zbytek je jen trapné utrpení. Po posledním zhlédnutí dokonce musím snížit hodnocení o hvězdičku. Milionový závod je spíše milionová promarněná šance. Takhle parádní herecké obsazení se v komedii sejde málokdy. Ale k čemu to je, když není s čím pracovat... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, nevím co proti tomuto filmu máte, ale mně se to prostě líbilo. Jestli nevíte co se skrývá pod pojmem bláznivá komedie, tak věřte, že je to tohle. Závod od dva miliony dolarů omezen pouze jediným pravidlem: ,,Žádná pravidla nejsou". A podle toho to i vypadá. Mně tohle na zabavení skutečně stačí. Střetla se nám tady zajímavá jména, kde si asi každý dokázal najít svého favorita. Tady je moje hodnocení zcela jasné. * * * ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená bláznivá komedie, kde jsem se chvílemi popadal za břicho a chvílemi těžce nudil. O herectví se tu moc mluvit nedá (i když tu hraje tak velká plejáda hvězd), jde spíš o pitvoření se a přehrávání. Důležitější jsou ale gagy, a ty jsou naštěstí dobré. Takže zlatý střed - nenudí a neurazí, ale taky nepřekvapí a nenadchne. ()

delaware 

všechny recenze uživatele

Už úplný začátek nabudí skvělou náladu - úvodní píseň i celý soundtrack se povedly. Počáteční titulky jsou originální, stejně jako přechod z animovaného světa do prostředí kasina v Las Vegas. Zbožňuju scénu s veverkou ("Měli - jste si - koupit - veverku!"), rodinku Jona Lovitze s muzeem Barbie a Hitlerovým autem i Cubu Goodinga převlečeného za řidiče zájezdu směřujícího na sraz všech Lucií v Santa Fe. Závěr se sice možná tváří příliš ohraně a filantropsky, ale k Milionovému závodu patří a mně tam sedne. Nejčastější výběr při chuti na komedii... ^^ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-americká komédia na spôsob tej najjednoduchšej komediálnej road movie. Pošlite skupinu ľudí z bodu A (Las Vegas) do bodu B (Silver City), kde bude prvého z nich, ktorý tam dorazí očakávať finančná odmena. Cestou sa im prihodí iste kopa úsmevných udalostí. A či to funguje pri tomto filme? V určitých momentoch aj ano. Scény s rodinkou v Hitlerovom aute boli vskutku zábavné. Tiež dosť bodoval i Cuba Gooding Jr. alebo Kathy Bates v malej úlohe predavačky veveričiek. Ale väčšinu času je to nuda. No a vždy keď sa objavil na scéne Rowan Atkinson so svojim imbecilným humorom, mi bolo na zvracanie. ** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo převážně v Las Vegas. (Čiban)
  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)
  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)

Reklama

Reklama