Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (402)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná bláznivá Zuckerovská komédia nie úplne využívajúca talent niektorých hercov a s jemne premrštenou dĺžkou a ale čo mal znamenať ten záver ktorý sa k tomuto žánru hodí ako päsť na oko? Nezanevieram na možnosť, že ide len o mnou nepochopený sofistikovaný vtip ale o hodnotení by som mal viacmenej jasno aj bez neho. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jestli to měl být přímo remake staršího filmu To je ale bláznivý svět, rozhodně je zde však vidět jasná inspirace, nebo to byla prachsprostá vykrádačka. Milionový závod je strašně nepovedený film, při jehož sledování jsem se občas jen tak trochu pousmál. Jinak je to sled scén tupých a tupějších. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Typ komedií, kde spousta lidí jede odněkud někam, něco hledají a přitom si dělají spoustu naschválů, mám rád, a tak mé pozornosti nemohla uniknout ani tahle. Je od tvůrců parodií a co se týče tohoto typu filmů, tak je i slabší, jenže to nevadí. Má naprosto parádní úvodní song (a celý hudební doprovod) a je perfektně obsazená, naprosto všichni jsou perfektní a skvěle jim to šlape. John Cleese jako majitel casina, Seth Green, Breckin Meyer, Cuba Gooding jr., Jon Lovitz jako otec rodiny (který měl ty nejlepší situace a hlášky – muzeum a Hitlerovo auto) a narkoleptický Rowan Atkinson, který, i když byl jako vždy výborný, mohl být výraznější. Skvělá zábava, místy ale příliš dlouhá a na konci naprosto totálně zabitá. Jak mohli ten konec tak pokazit, to vážně nechápu. Jinak je to ale fajn, mě se to líbilo a obstojně jsem se pobavil. Na klasické komedie typu Velké závody, Báječní muži na létajících strojích nebo To je ale bláznivý svět to ale nemá. 70%. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s řadou nezapomenutelných fórků, kdy Jon Lovitz navštíví muzeum Barbie, nebo Whoopi Goldberg nastupuje pod donucením do autobusu plného cvoků se slovy: přijeli jsme v raketovém autě, u kterých jsem doslova brečel smíchy. Plný počet nemůžu dát, protože snímek byl místy dost zdlouhavý a Rowan Atkinson byl přímo trapný. Takže za čtyři hvězdy. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se milionáři nudí tak buď znásilňují a zapalují holky, nebo pořádají debilní sázky a závody. Scénář samozřejmě stojí za hovno, ale to je tak asi to poslední, co kdo od tohohle filmu čekal. Je to prostě jednorázová veselá blbost, kterou není problém dokoukat do konce, ale zas divákovi nic moc nepřinese. 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 85,5 mil. (NIRO)
  • Autobus mířící na "sraz Lucek", který ukradne jedna z postav, je odkazem na jeden z prvních amerických sitcomů I Love Lucy (od r. 1951). Podobná setkání fanynek tohoto zásadního seriálu se konají dodnes. (franta.zila)

Reklama

Reklama