Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět vypálených, jako přes igelitku. Nejen za dechberoucího Jonáka, obsazení celé skvělé, scénář opět vynikající, mám radost, protože ono to jde. Ne že ne. Pokud je to dobře napsané, takto napsané, nezažívám chvilky, kdy mi je u dialogů stydno za herce. Těším se na další díly, jsem zvědavá, jak to celé Josef Mareš pojal. Peter Bebjak výborná volba! Bertík v roli Mrázka- TOP scénka! Kámoši Sokol a Finger na jedničku, Kryštof je taky velmi dobrý tah. Kladná odezva napříč diváckým spektrem zasloužená. Ona je v tom, kromě veškeré té špíny, totiž zřejmá laskavost. Je mezi řádky, ale je tam. A přesně toto vzácné koření, mazácky dávkované, činí Marešovu tvorbu všeobecně oblíbenou. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a je to jasný. Jak jsem prorokoval u "Muldera a Scullyové" alias Malé a Černého, Devadesátky přišly a tak jako v reálu převálcovaly zbytek. Reálie a dobová výprava perfektní, s hláškami se nešetří. Kdo tu dobu zažil na vlastní kůži, jen žasne. Možná na jeden díl až trochu moc jmen najednou, ale sotva jsme začali. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Éra podnikavců, nevkusných sak, oprýskaných škodovek, veksláků, Twenty 4 Seven, kupónové privatizace, Vaška Klausů, Jardy Jágra, lámání starých struktur. A taky množství (nájemných) vražd. I množství neobjasněných vražd. Někdo na tenhle přechod od komunistické diktatury k demokracii západního typu a tržní ekonomice vzpomíná rád, někdo to má přesně naopak. Kdo má informační základ, tak to vesměs dá, přesto je to místy překombinované a příliš nahuštěné, a to velké množství jmen tomu všemu rozhodně nepomáhá. Režiséru Peteru Bebjakovi se každopádně podařilo zachovat celkový ráz doby. Nástup Michala Novotného v roli bizarní postavičky Ivana Jonáka je skvostný. Ten chlapík byl k pláči i k smíchu. Celkově skvělé obsazení a výjimečně atraktivní téma. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak  zatím  nějak  nevím . Kamera  nějak  divně , postavy  takové  instantní  ,  bez bez  nějaké  vnitřní  jiskry , zápalu , náboje . Dále  je  třeby  řící , že  Pagáčová je  tam  asi  omylem a  Mikluš i Sokol se mi tam vůbec  nehodí . Ten co hrál Jonáka -   dooost   dobré . SHRNUTO -    jsem  nějak  zklamán  z  úvodního  dílu . Pan  Mareš  se  snažil ,   aby  to  vše  vyšlo  dobře  , ale  zatím  slabé  * * * .  Joo  a  Finger  věrohodný . A  ten co  hrál  mladého  Vetchého  , ten  byl  asi  nejslabší .  Tak  to  jen  tak  na  úvod . ()

klukluka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to epizodický, tak s hodnocením ještě počkám. Nevím, kolik dílů má padnout na orlické vrahy, ale to je hrozně otřepaná kauza, pro mě osobně mediálně zdařile vyždímaná filmem Sametoví vrazi, další hranou tvorbu už bych na to téma oželel. Naopak bych si rád připomněl jiné kriminální případy té doby, respektive bych se o některých chtěl něco třeba vůbec poprvé dozvědět, určitě by podle mě bylo z čeho brát. Co se mi dnes líbilo moc, byla odlišná interpretace “bohulibé” charitativní aktivity kmotra Mrázka- ta jeho nadace na pomoc pozůstalým po zemřelých policistech. To byl fakt hodně absurdní podnik, vzhledem k tomu, jací lidé ho uvedli v život. Scéna, kdy ho sám Mrázek představuje mladýmu Kozákovi, byla vynikající. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)
  • Na konci epizody říká postava majora Pauříka (Vasil Fridrich), že jeden z policejních kolegů dělá na Roubalovi. Ve stejném roce, kdy se seriál odehrává, totiž řádil sériový vrah Ivan Roubal. (Punisher)

Reklama

Reklama