Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbí zpracování, které vystihuje totální chaos raných devadesátých - jet současně orlické vraždy, Jonáka a xy dalších případů, to musel být blázinec. Ta těkavá kamera to jen podtrhuje. Nechápu, kdy ti chlapi spali. Zaujal mě služební mercedes na místě činu, ten dostali na doježdění z doprovodů, ne? Potěšily i detaily jako Korejsovo jablíčko nebo Kozákův Sparta popelníček. Opět plná palba. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmově naprosto precizní, příběhově mě tam ale něco nesedí. Několikrát je zmíněn Helmut Huger - a vždy je odpověď, že je v Německu a bojí se. Oukej, majitel 40 procent Discolandu se bojí? Tady mi něco smrdí. Vím, že v roce 2009 byl obžalován (společně s dvěma dalšími) za pokus o vraždu Ivana Jonáka. Soudkyně to shodila ze stolu pro nedůvěryhodnost svědků a absenci přímého důkazu, ačkolik Jonák v roce 94 byl obžalován a následně odsouzen na základě výpovědí nedůvěryhodných svědků (cikáni, vyhazovači, taxikář) a jednoho nepřímého důkazu (Dopis Ludviky, který klidně mohla napsat i z donucení). Navíc nikdy nebyly objasněny pokusy o Jonákovu vraždu (výbušnina, střelba) - jasně, vypadá to, jako by si to na sebe nachystal sám, ale co když to tak má vypadat? Navíc střelit člověka puškou odněkud z křoví, tak, aby střelec zasáhl hlavu, ale neusmrtil, to už chce solidního profíka (možná policejního?). Kdyby ty pokusy byly od najatých vrahů z důvodu, že jim Jonák nezaplatil, tak by to snad řekli, když stejně šli sedět. Stále moc nejasností. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínám si říkat, že je skoro škoda, že díly nejsou ještě tak o 10 minut delší, protože některé věci jsou tu moc zkratkovitě a trochu víc bych je rozpitval. Ale jinak samozřejmě velmi solidní práce. Slyšel jsem i rozhovor s Michalem Novotným v rozhlase, jak se mu hrála epizodní role Jonáka a jakou na to dostal zpětnou vazbu od přímých pamětníků. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta kamera je šílená, stejně jako u prvního dílu, kterej idiot si vzpomněl, že to bylo kdysi populární? Ale co mne u tohoto dílu štvalo mnohem víc, bylo to zběsilé tempo, při kterém jsem v slovních kanonádách vůbec nestíhal v hlavě ztotožňovat tu kterou zmiňovanou osobu, protože jich tam bylo opravdu hodně, občas nebylo hned zřejmé, jak na nějakou osobu detektivové přišli, protože se fakt hodně stříhalo, musel jsem se zamyslet, jenže mezitím už děj utekl o pořádný kus dál, detektivové tu a tam byli tak blbě nazvučení, že jim nebylo rozumět. Tomu tempu prostě ubrat, proč to za každou cenu dělat akčnější zběsilým tempem? Místo, aby dlouhé, úmorné, často bezvýsledné vyšetřování bylo nějak naznačeno a umocnilo frustrující atmosféru, delší časové úseky se prostě přeskočily a vyskočilo jen nové datum, o měsíc pozdější a hned po hlavě do další zběsilé vřavy plné vražedně rychlých slovních výměn. Jinak výborně zpracované, ta atmosféra devadesátek a místních veksláků v kvádrech super. Souhlas Enšpígl, Lukrecie, mira007 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Michal Novotný je vynikajúci cigán. Normálne by som ani nepovedal, že to nebol rovno nebohý Jonák. Prešiel rok a v roku 1994 sa objasnenosť vrážd v Prahe posunula na 41 z 58. Takže podobne ako pred rokom mali vrahovia stále slušnú 30% šancu, že im na to neprídu. A tresty pre tých odhalených aj tak nízke. Po pár rokoch všetci vonku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Ivan Jonák (Michal Novotný) byl již za socialismu odsouzen k 6 letům vězení. Po propuštění v 80. letech oficiálně pracoval jako popelář, ale po pracovní směně si přivydělával jako černý taxikář, vekslák, vyhazovač a dealer porna. Po Sametové revoluci využil naakumulované černé peníze pro vytvoření Discolandu Sylvie, který založil se svou ženou a německým společníkem Helmutem Hugerem, který rovněž dodal finanční prostředky (pouze peníze Jonákových by na vybudování pompézního disko klubu nestačily). Discoland Sylvie byl otevřen v pražské Libni v roce 1992. (Šéfik)
  • Ve 46. minutě před zlatnictvím si npor. Tůma (Ondřej Sokol) „zesiluje“ hlášení o odvolání pátrací akce Marcel na ovladači majákové rampy Tesla AZD 530. Toto ovládání nemá s radiostanicí nic společného. Paradoxně tento „tajný“ Forman ani není majákovou rampou vybaven a není vybaven ani RDST, protože mu chybí na střeše metrový stříbrný prut antény od radiostanice. (mikulin)
  • Jonákův Nissan Patrol GR má poznávací značku ACA 60-28. Tato série se ale přidělovala na konci sedmdesátých let a na voze tohoto typu se nemohla objevit. (Martin_L)

Reklama

Reklama